|
Notka |
|
Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
Sposoby na podjadanie-podawajcie!!!
Dziewczyny, zaplanowalam sobie wielkie odchudzanie. jednak czasami moja silna wola wysiada... znacie moze skuteczne sposoby na to, zeby nie podjadac? ja mam tak, ze nie jestem glodna, ale jak mam swiadomosc, ze w lodowce jest cos dobrego to zaraz ide. Pomozcie, co zrobic, zeby nie podjadac???
Na mnie czasem działają następujące sposoby: 1.żucie gumy do żucia 2.umycie zębów 3.zastąpienie przekąski wodą mineralną niegazowaną czasem jednak i to nie skutkuje, wiec licze na Was, Dziewczyny. Pomożecie? ![]() ![]()
![]() |
#2 |
Przyczajenie
|
Dot.: Sposoby na podjadanie-podawajcie!!!
no to powodzenia życzę ;p
też bym chciała osiągnąć taką wagę :} i to do czerwca, ale brak mi silnej woli |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Proponuję zamiast podjadania naukę obsługi wyszukiwarki
![]()
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
podobno skutkuje zjedzenie jajka.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Rozeznanie
|
a ja mam takie pytanko - ile masz wzrostu i jaki jest Twoj wiek?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Rozeznanie
|
bmi mam w normie, ale jak bede wazyc 44kg to bmi wciąż bedzie w normie, wiec nie mam co sie martwic. tylko, ze ja podjadam i podjadam i jak tak dalej pojdzie to sie do nadwagi doprowadze. a lat mam 17
![]() |
#7 |
Rozeznanie
|
wydaje mi sie, ze 44kg to ogolnie malo... ja proponuje wyjsc wtedy na dwor, np. na spacer z psem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przyznaj się, ile masz tego wzrostu? Bo wydaje mi się ze przesadzasz z tym odchudzaniem. Po co się właściwie odchudzasz z tak niskiej wagi? Nie lepiej za sport się wziąć zamiast głodzić?
![]() |
![]() |
#9 |
Rozeznanie
|
Cava, ale ja nie napisałam, ze planuję się głodzić. Tylko nie chcę podjadać. A to jest znaczna różnica. jem normalne posiłki tylko chodzi mi o niepodjadanie słodyczy, przekąsek itd. W mojej "diecie" właśnie głównie chodzi mi o trening i sport zeby zrobic sobie płaski brzuszek na wakacje
![]()
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Na mnie działa bardzo skutecznie zielona herbata, nie mam chęci na żadne słodycze. Tylko ja nie jej nie pijam, tylko zjadam razem z bio – to suplement diety. Tylko, ja muszę zbić bardziej swoje komórki tłuszczowe i do tego jest mi on potrzebny, jak na Twój młody wiek zastąpienie czarnej herbaty zieloną wydaje mi się, że powinno pomóc.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
Oldziunia, te sposoby, które wypisałaś sama są dla mnie jednymi z najskuteczniejszych. Dużo wody mineralnej skutecznie ogranicza ochotę na podjadanie
![]()
![]() |
#13 |
BAN stały
|
Ja na podjadanie polecam kubek czerwonej lub zielonej herbaty bez cukru. Kolację jem do 19, dawniej jadłam do 18 i trudno było mi wytrzymać do 22 bez jedzenie. Piłam łącznie w tych godzinach 3 kubki czerwonej herbaty i nie byłam w ogóle głodna. Polecam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#15 |
BAN stały
|
44 kg to strasznie mało!!
---------- Dopisano o 09:30 ---------- Poprzedni post napisano o 09:29 ---------- Ja mam 168 cm wzrostu, ważę 55 kg i jestem bardzo szczupła.. noszę rozmiar 34.. To Ty chyba będziesz musiała szyć ciuchy na zamówienie? Na prawdę nie odchudzaj się do takiej wagi, to brzydko wygląda ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie sugerowalabym sie wzrostem- kazdy ma inna fogure, jednej wiecej idzie w biust, innej w biodra. Moja kolezanka jest takiego samego wzrostu co ja (169 cm), wazy 55 kg, ja waze 54 a i tak wygladam tak jakbym miala wiecej ciala od niej- wszystkie popelnione grzeszki idą mi w biodra i uda, natomiast jej- w biust, co oczywiscie dziala na korzysc ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny nie zapomnajcie, że w wieku nastoletnim duza niedowaga jest jeszcze w normie i nastolatki mogą ważyć 44 kg, bo organizm jest młody po prostu. Ciało kobiety po 20-21 roku życia nabiera kilogramów, zmienia się i już tak niska waga nie jest wskazana. Mało tego jak się intensywnie ćwiczy i buduje masę mięśniową, a nie tłuszczową, to waga wcale tak nie pada tylko rośnie czasem. Przecież mięśnie swoje ważą
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Wtajemniczenie
|
Jak nie podjadać? Jest na to skuteczny system :
- zjedzenie dużego śniadania - zaplanowanie 5 posiłków dziennie w odstępach 2-3 godzinnych, w tym ciepłego obiadu - picie dużych ilości płynów |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Wtajemniczenie
|
u mnie główną role grała silna wola.
poza tym picie dużej ilości wody.
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#21 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
niedowaga w normie ale chyba nie dotyczy to odchudzania co? ![]() Oldziunia ile masz wzrostu? wydaje mi się że 44 kg. to trochę za mało. Wiesz że4 możesz sobie zrujnować tym organizm?
![]() |
![]() |
#22 |
Raczkowanie
|
Na pewno nie powinno dotyczyc odchudzania. Ja rozumiem że dziewczyny w takim wieku się zmieniają, czują się ciężkie i ospałe, bo najczęściej wcale się nie ruszają. I jakoś swoje wysiłki nazywają odchudzaniem, podczas gdy potrzeba im li tylko ruchu.
Dorosła kobieta ma z tym dużo trudniej, musi się zdyscyplinować i nie wracać do starych nawyków. Wiem po sobie jak przytyłam mając 17 lat, to wystarczył rower bez żadnej diety. Teraz i dieta i rower i inne sporty i bio. No i nie powiem ile mam lat ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
Najlepszy sposób? Mineralka pod ręką <;
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:58.