|
|||||||
| Notka |
|
| Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
Czy to może być...?
Witam.
Jaki mam problem? Co jakiś czas (co kilka tygodni) zdarza mi się, że w jednej chwili słabnę, robi mi się ciemno przed oczami, ręce zaczynają drżeć i czuję jakbym za moment miała zemdleć. Nie byłoby w tym nic nadzwyczajnego, gdyby nie fakt, że wówczas potrzebuję zjeść coś słodkiego. Natychmiast. Dziś przydarzyło mi się dokładnie to samo - i sama w ciągu może 2 minut zjadłam całą tabliczkę czekolady. Musiałam... - i dopiero po tym zrobiło mi się lepiej. Co to może być?! Czy istnieje jakaś podobna do moich objawów odmiana cukrzycy czy czegoś w tym rodzaju? Dodam, że nikt z mojej najbliższej rodziny nie cierpi na cukrzycę (jeśli ma to jakieś znaczenie). |
|
|
|
|
#2 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy to może być...?
Nie jestem lekarzem, ale mi to wygląda na cukrzycę.
Zrób badania koniecznie, bo to się może skończyć tragicznie któregoś razu.
|
|
#3 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Czy to może być...?
Spokojnie, hipoglikemia zdarza się najlepszym
wiele czynników może wpłynąć na jej powstanie, tym bardziej że zdarza Ci się to rzadko. Dla własnego spokoju zrób badania glukozy we krwi na czczo. Pozdrawiam
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:57.

wiele czynników może wpłynąć na jej powstanie, tym bardziej że zdarza Ci się to rzadko. Dla własnego spokoju zrób badania glukozy we krwi na czczo. Pozdrawiam