![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Uświadomione kobiety
Chodzi mi o bra fitting nie o to skąd się biorą dzieci oczywiście
![]() No właśnie jak to jest wśród waszych znajomych i rodziny? Ja zauważyłam pozytywny trend, odkąd powstał sklep z prawdziwego zdarzenia z bielizną poszła plotka że jest pewna pani - mówią na nią "gorserciarka" :P która dobierze świetnie biustonosz... No i w ten sposób dwie moje znajome dobrały już stanik. Uświadamiacie inne kobiety? Ja nie, bo boję się wyśmiania. Już nie raz się sparzyłam -no jaki nosisz rozmiar -65G -haha ta chyba jak sobie włożyć pięciopak skarpet także każda rozmowa o biustonoszach wygląda tak -jaki nosisz rozmiar -oh... no wiesz to różnie prawda zalezy od firmy ale hmmm najczęściej 80C -ooo to super ja noszę 75B ale ostatnio coś musiałam 80B wziąć... Chociaż z takich pozytywnych rozmów... na pewnej imprezie poznałam taką dziewczynę, właściwie widziałyśmy się już kiedyś. W każdym bądź razie była zdumiona że mam stanik bez ramiączek a mimo wszystko duży biust trzyma się na miejscu -jaki nosisz rozmiar? -ymm.. no 80C, a ty? -... nie powiem -ale czemu? ... nosisz dobrze dobrany biustonosz? -tak... 60E no i wtedy rozpoczął się temat biustonoszy na dobre ![]() Przyznajecie się? Uświadamiacie? Czy tak jak ja ze wstydem kłamiecie? ![]() Jak mam grono 5 koleżanek które są zdeterminowane i jak lwice będą bronić swojego 75B to wiem że nawet nie ma co tematu zaczynać... ![]() ![]() A jak u was i wśród waszych koleżanek, rodziny? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Uświadomione kobiety
Oj, ja tez wole juz nie rozmawiac z kolezankami na temat biustonoszy. Mam JEDNĄ uświadomioną, może dlatego że ma bardzo duży biust a przy tym jest dość szczupła, no i chcąc nie chcąc to w b75 by sie nie wcisnęła :P No i w sumie tylko z nią mogę porozmawiać na ten temat.
Większość moich koleżanek uważa po prostu że wielkość biustu określa po prostu miseczka, no i jeśli ktoś nosi D to znaczy że już ma takie melony że butów nie widzi ![]() Reasumując, staram się nie wchodzić na ten temat z koleżankami, bo jak słyszą że noszę C60 to wybuchają śmiechem patrząc na moje piersi :P I wtedy koleżanki ze zdecydowanie większymi biustami mówią coooooooooty to JA noszę C80.... No ale ile bym się nie nagadała jak to naprawdę jest to one itak są mądrzejsze, więc w sumie nie moja brocha ![]()
Narysujesz mi coś? ![]() Edytowane przez Lucka91 Czas edycji: 2011-04-03 o 22:03 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Wtajemniczenie
|
hmmm... ja jakoś porzuciłam temat po akcji pani w sklepie z bielizną: och, 75 e mamy jeden, jeszcze nikt o taki nie pytał... i reakcji współklientek... jakbym spadła z księżyca :P nie chcą niech się nie edukują i noszą cisnące spłaszczacze... a ja robię zakupy w "dużym mieście" jak sobie zrobię wycieczkę
![]()
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
nie mam u siebie w otoczeniu uświadomionych kobiet - no chyba ze boja sie przyznać
![]() W ogóle omijam temat stanikowy, nie wlaczam sie w dyskusje, znikam na chwile z pokoju itd. Noszę 60 F/FF - podwórkowo określane jako średnieB mam dość wygłupiania się i śmiechów że FF to ja sobie moge na głowe założyć a nie na cyca. więc milczę. Niestety ![]()
![]() |
![]() |
#5 |
Konto usunięte
|
Ja nosze 70 E-F, i jestem pewna ze to wlasciwy, a kolezanki, ktore maja wieksze ode mnie nosza np. 80C, 85B itd. Moja mama tez nie ma pojecia o tym i mi usilowala wcisnac wiekszy obwod i mniejsza miske bo nie bylo w sklepie mojego rozmiaru.
Przez to ze kobiety tak nosza 75B jak maja E w sklepach nie ma takich rozmiarowek. Tak, i dyskusje - jaki nosisz rozmiar? - 70E - niemozliwe! ja mam wieksze a nosze 80B, i do tego jestem chudsza od ciebie! No to powodzenia... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
uswiadomilam sie jakos 2 lata temu, po porodzie. od tego czasu udalo mi sie uswiadomic moja mame (ktora ciezko nie chciala wierzyc ze nie nosi 85D tylko 80E) siostre i kolezanke
ale z kolezanka wyszlo tak, ze chyba zamilkne na wieki bo juz sil nie mam -wloz ten (akurat poddala mi sie calkowicie w kwestii dobierania) -0 jezu jakie wielkie piersi w tym mam, nie chce go! dziewczyna standardowo nosi 75B, dalam jej 70D i wygladala jak czlowiek w koncu pokazalam jej strone balkonetki i dopiero tam zobaczyla ze dziewczyny noszace 60D maja jednak male piersi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Konto usunięte
|
Ah, zpaomialam, kolezanka ostatnio poszla do brafitterki, nosila 85B, teraz ma nosic 70 G. hehe no plakac czy sie smiac
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
- ndxxj... (łamie sobie język na angielskiej nazwie producenta), eee... bo ty to jakieś dziwne masz i bez gabki w dodatku. Ja mam porządne puśapki z Trjumfa ![]() u mnie zazwyczaj tak się kończyło ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Zakorzenienie
|
Ta jak wchodzi bielizna to nagle muszę iść do toalety
![]() ![]() Zwłaszcza to G tak dźwięczy w uszach haha najlepsze... HAHA G JAK GŁUPIA CHYBA, Przecież Ewa Sonnet ma E! ![]() argument o pani Ewie S. zabił mnie ![]() ---------- Dopisano o 23:17 ---------- Poprzedni post napisano o 23:16 ---------- Cytat:
-fofreforay fraja jakaś pana-he co to jest 30G przestań w h&m jest tabelka z rozmiarami zobacz sobie, nie produkują w ogóle czegoś takiego! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Konto usunięte
|
Pamela Anderson ma DD.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
A ja uświadamiam.
![]() Nawet mamę udało mi się przekonać, że nosi beznadziejny stanik, z kompletnie za małymi miseczkami. Niedługo wybieram się z nią do uświadomionego sklepu. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Ja też staram się uświadamiać, kilka kobiet już zagoniłam do najbliższej brafitterki (serio, babka mi już powinna spore zniżki dawać), w tym mamę i jej koleżankę
![]() Konfrontację pt. "Ty tu dziewczynko na pewno tyle nie masz" miałam chyba tylko z kobitą z bieliźniaka z chińskimi 75B i 80D i koleżanką, która sama nosiła 2 pary cycków, jedne w staniku, drugie nad... ![]()
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
No ja mamę też przekonałam, ale dlatego że jest na mnie skazana i jej mogę bezkarnie truć że deformuje sobie piersi i się nie obrazi, natomiast koleżanki strzelą focha i tyle po nich
![]() U mojej mamy akurat lepsza impreza - jest raczej szersza i ma większy biust, jako jedyna znana mi kobieta nosiła za mały obwód ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
zabily nie pusapki z triumpha
![]() leze i kwicze |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
ja zazwyczaj nie podejmuję tematu. parę razy próbowałam i szkoda mi strzępić języka dla dobra cudzych cycków ;p
mnie tylko totalnie fascynuje dlaczego te wszystkie babki na prawdę sądzą że miseczka jest zawsze taka sama, niezależnie od obwodu? przecież to wystarczy ze 3 różne rozmiary w życiu przymierzyć, żeby dojść do słusznego wniosku, że to tak nie działa..? ale nie, większość gotowa bronić tej teorii jak niepodległości. mój ulubiony typ dialogu to: 'TY nosisz Deeeeee? przecież JA noszę Beeeeeeee' xd |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
kłamiecie? co to za opcja w ogóle :P ja tam uświadamiam.
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
Ja staram się wszystkie znajome uświadamiać. Połowa mnie wyśmiewa jak mówię im jaki noszę rozmiar, część nie wierzy, że takie w ogole istnieją, ale mam też swoje sukcesy. Dobrze dobrany stanik nosi moja mama i jedna z bardzo dobrych koleżanek - dzięki mnie
![]() ![]() ![]()
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
wiekoszosc jak np moj chlop zanim sie uswiadomilam i jego przy okazji tez (kazalam mu robic zdjecia moich udanych i nieudanych stanikow) twierdzi ze miseczka jest wyznacznikiem. i niewazne jaki obwod
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
tak samo u mnie
![]() najbardziej uświadomiony w moim towarzystwie jest właśnie mój tż, bo robiłam mu wykład 3 razy za każdym razem gdy miał mi kupić prezent (oczywiście bielizna której po prostu mi brakło odkąd wywaliłam wszelkie 80D ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
no tak, ale jak zobaczyl na ebay ze kupilam stanik 30G to sie zapytal czy jedziemy pod namiot...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
To ja tak trochę zaczepnie zapytam, bo mnie to od jakiegoś czasu zastanawia
![]()
![]() |
#23 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale to jest dobre pytanie - skąd to się w ogóle wzięło, że te wymiary nie odzwierciedlają rzeczywistych? przecież tak by było duużo wygodniej.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
vretka - świat byłby prostszy gdyby wszystko było jak mówisz. ale powiem ci że nie wiem, nie mam pojęcia, zwłaszcza że polska rozmiarówka teoretycznie się rózni od brytyjskiej a francuska to już w ogóle ho ho.
Dlatego wybrane firmy (freya, panache i no te wypróbowane) noszę 65G. A niewypróbowanych bym się bała kupić, bo z rozmiarówkami jest jazda Jedna polska firma ma polską rozmiarówkę, inna brytyjską, a u innej rozmiary są dla picu... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
Świetny wątek..
a powiedzcie mi dziewczyny (może wiecie) gdzie w Krakowie można kupić biustonosze w tej numeracji? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
wydaje mi sie ze te numeracja uwzglednia fakt rozciagania sie biustnosza
jednej sie rozciagnie mniej, drugiej wiecej, ale jak zlozysz luzny biustonosz w obwod i zmierzysz to wychodzi rozmiar wlasnie taki jak jest na metce angielskie nosze 32E, to 30G okazuje sie dobre jak deko chudne |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#28 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Zakorzenienie
|
Wiecie, kiedyś była
JEDYNECZKA, DWÓJECZKA TRÓJECZKA I CZWÓRECZKA... ![]() jeszcze zeróweczkę nosiłam kiedyś... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Zakorzenienie
|
nie ruszam już tego tematu... bo szkoda życia
zresztą - niech innym zwisają :P lepiej dla mnie - chciałam dobrze, nie chciały to niech one się martwi swoją drogą śmieszna sprawa - facetów łatwiej uświadomić niż kobiety, może to dlatego, że jak użyję literki E to nie potrzebują mi wmawiać, że to na pewno B żeby się z własną "klatą" lepiej czuć... rozmową z kumplem chociaż pośrednio jego panne przekonałam
Edytowane przez eyo Czas edycji: 2011-04-03 o 23:27 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:47.