lek uspakajający przed maturą - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-05-12, 20:05   #1
panacota
Przyczajenie

lek uspakajający przed maturą

co polecicie ...strasznie się boję ustnego nie wiem czemu ale mam taką fobię na temat jakichkolwiek prezentacji coś co działa może próbowałyście czegoś skutecznego w sytuacjach lękowych proszę o podpowiedzi
panacota jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-12, 20:13   #2
srubka
Zakorzenienie

Dot.: lek uspakajający przed maturą

Cytat:
Napisane przez panacota Pokaż wiadomość
co polecicie ...strasznie się boję ustnego nie wiem czemu ale mam taką fobię na temat jakichkolwiek prezentacji coś co działa może próbowałyście czegoś skutecznego w sytuacjach lękowych proszę o podpowiedzi
nie bierz nic, w zyciu jeszcze nie raz bedziesz miala sytuacje stresowa i wtedy tez bedziesz sie wspomagac?
skad wiesz jak dany lek podziala na ciebie? moze cie tak otumanic, ze nie bedziesz w stanie przypomniec sobie zadnych informacji, a wtedy matura do powtorzenia.
Stary 2009-05-12, 20:19   #3
iris_ek
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez srubka Pokaż wiadomość
nie bierz nic, w zyciu jeszcze nie raz bedziesz miala sytuacje stresowa i wtedy tez bedziesz sie wspomagac?
skad wiesz jak dany lek podziala na ciebie? moze cie tak otumanic, ze nie bedziesz w stanie przypomniec sobie zadnych informacji, a wtedy matura do powtorzenia.
iris_ek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-12, 20:19   #4
orzeszek01
Zakorzenienie

Ale po co od razu lek uspokajający? Matura ustna nie jest taka straszna jak ją malują Cwicz w domu prezentacje przed domownikami. Pomysl,ze to nic trudnego,ze nie Ty pierwsza przez to przechodzisz i nie ostatnia
Today I still have a problem
But today I changed the way I look at it

orzeszek01 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-12, 20:23   #5
hryzotemis
Zadomowienie

Spokojnie
Ja jestem po usntym niemcu (rozszerzonym), którego ogromnie się bałam. Teraz mogę z ręką na sercu powiedzieć, że było całkiem przyjemnie
Naprawdę.
W czwartek mam ustny polski a jeszcze nawet nie potrafię prezentacji. Uszy więc do góry i nie stresuj się
hryzotemis jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-12, 20:26   #6
nelyen
Zadomowienie

ćwicz prezentację, dobrze radzę ja sobie to olałam, stresowałam się jakieś trzy godzinki, ale zdałam i to się liczy. nie kombinuj z lekami, bo tak jak piszą dziewczyny - mogą otumaniać. bądź silna, w końcu to egzamin DOJRZAŁOŚCI

Więc nie za cnoty i charakter nagrodą jest miłość i nie za posłuszeństwo ani lojalność, ale za wdzięk i niepokorność, za życie samo w sobie w całej jego oczywistości. Wielka jest bowiem w nas potrzeba kochania.

Julia Hartwig, Kot Maurycy
nelyen jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-12, 20:32   #7
Zasmutana
Raczkowanie

Ja jutro mam polski ustny.I tak samo strasznie sie stresowalam i mialam wziac tabletke uspokajajaca zeby nie zapomniec wszysrkiego,ale po dzisiejszym ustnym z ang stwierdzam,ze nie potrzebuje To sie tylko wydaje takie straszne,ale jak tam sie juz stanie to tylko chce sie powiedziec jak najlepiej,wiec nie ma czasu na stres
pozdrawiam i powodzenia

Zasmutana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-05-12, 20:51   #8
Marbella85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez panacota Pokaż wiadomość
Prezentacja i fobia... chyba nie wiesz co to jest fobia. A tak w temacie: na leki to nie masz co liczyć, bo uspokajające są dostępne tylko na receptę, co najwyżej możesz pić melisę. Powtarzaj prezentacje, włącz pozytywne myślenie i wyobrażaj sobie, że będzie dobrze. Dasz radę. Powodzenia Tak jeszcze dodam, że ja kiedyś przed egzaminem z angielskiego walnęłam sobie kielicha tak na rozwiązanie jezyka, pomogło, pijana oczywiście nie byłam tylko trochę rozluźniona, ale na egzamin maturalny tego nie polecam, trzeba też dobrze znać siebie i swoje reakcje na alkohol żeby coś takiego zastosować.

Edytowane przez Marbella85
Czas edycji: 2009-05-12 o 20:55
Marbella85 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-12, 20:54   #9
Madlenn
Raczkowanie

tez jestem tegoroczna maturzystka Przed ustna brałam Kalms / (calms?), z tym ze bierze sie podobno dwie, a ja wzielam jedną, żeby mnie nie przymuliło i powiem Ci ze bez zarzutu ;d Ja sie stresuje takimi rzeczami, nogi to mi się trzęsły już dwa dni przed;p
Madlenn jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-12, 20:58   #10
Wroclovianka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez srubka Pokaż wiadomość

Jak już zaczniesz mówić to stres odpłynie - uwierz

Wizaż rządzi, Wizaż radzi, Wizaż nigdy Cię nie zdradzi
Wroclovianka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-12, 22:30   #11
sungold
Rozeznanie

ja tam rok temu tez melise pilam, pewnie nic nie pomogła, ale na podswiadomosc działała
nie polecam zadnych mocniejszych tabletek, bo nie wiesz jakie moga byc ich skutki, a testowac na maturze to nie jest dobry pomysl ;]
sungold jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-05-12, 23:36   #12
nemusia
Raczkowanie

melisa...dwa dni przed najlepiej i w dniu egzaminu rano...i zero kawy...choćby dzień przed zrezygnuj z kofeiny...mi pomogło...

"...miłość - kiedy jedno spada w dół,
drugie ciągnie je ku górze."
nemusia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-13, 00:02   #13
nelyen
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Wroclovianka Pokaż wiadomość

Jak już zaczniesz mówić to stres odpłynie - uwierz
jak komu, ja się dopiero wtedy na prawdę stresowałam i zapomniałam połowy rzeczy

Więc nie za cnoty i charakter nagrodą jest miłość i nie za posłuszeństwo ani lojalność, ale za wdzięk i niepokorność, za życie samo w sobie w całej jego oczywistości. Wielka jest bowiem w nas potrzeba kochania.

Julia Hartwig, Kot Maurycy
nelyen jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-13, 00:44   #14
srubka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nelyen Pokaż wiadomość
jak komu, ja się dopiero wtedy na prawdę stresowałam i zapomniałam połowy rzeczy
no to trudno, matura nie jest AZ tak trudnym examinem, w zyciu czeka jeszcze nie jeden trudniejszy i co wtedy?
Stary 2009-05-13, 01:22   #15
wsiowy_gupek
Zakorzenienie

GG do wsiowy_gupek

Ja też jesli chodzi o wystąpienia typu referaty, mowy, prezentacje mam 'fobie'. Ba, ciężko mi nawet odpowiadać przy całej grupie (chodzi o dłuższa wypowiedź). Czasem zatne się i chociaż wiem to tyle. Co najgłupsze chyba mało kto ze znajomych by o takie coś mnie posądzał, bo na ogół wydaje się być osobą pewną siebie.

Na mature ustną szłam z myślą że znowu mi sie to przytrafi. Nawet nie byłam zestresowana tym, że czegoś zapomne, że źle wypadne, że nie zdam tylko własnie tym że będe musiała mówić przed jakąś grupką osób.
Szczerze to nawet nie byłam za bardzo obkuta...Postanowiłam podejść na luzie, raz kozie śmierć.
I...Nawet nie wiem kiedy to wsyztsko powiedziałam. Wystartowałam, mówiłam i modliłam się zeby był już koniec. Dostałam 16 pktów

Mi się udało więc Tobie też się uda

To było w tamtym roku.
Dziś wiem, że na studiach matura to pikuś. na egzaminach czasem trzeba takie 'mowy' na poczekaniu składać.
Dodatkowo z jednego przedmiotu mamy przygotować mowe i powiedzieć ją przed całą grupą. To dopiero będzie jazda
Wole już 3 osobową komisje maturalną

Zapuszczam:
włosy, paznokcie i biust.

Po prostu od urodzenia jestem chora na lenia
Wszystko co robię - robię tak od niechcenia...

Bo wolny czas to jest coś co lubie,
tych co pracują i się uczą nie rozumiem!
wsiowy_gupek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-05-13, 10:48   #16
90agnieszka90
Zakorzenienie

GG do 90agnieszka90

Ja nie brałam żadnych leków.Jedyne co to wzięłam magnez na dzień przed pisemnym polskim.Uwierz że matura nie jest taka straszna Ja też się bałam strasznie ustnych ale poradziłam sobie( z dobrym skutkiem angielski z "troszkę" gorszym polski) bez żadnego wspomagania.

90agnieszka90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-13, 19:34   #17
panacota
Przyczajenie

[quote=wsiowy_gupek;122781 42]Ja też jesli chodzi o wystąpienia typu referaty, mowy, prezentacje mam 'fobie'. Ba, ciężko mi nawet odpowiadać przy całej grupie (chodzi o dłuższa wypowiedź). Czasem zatne się i chociaż wiem to tyle. Co najgłupsze chyba mało kto ze znajomych by o takie coś mnie posądzał, bo na ogół wydaje się być osobą pewną siebie.

Normalnie mam identycznie nie boje się egzaminu tylko tego jak ocenią mnie te osoby w komisji bardziej wiem że to bezsensu no cóż mam nadzieję że dam sobie radę

---------- Dopisano o 20:34 ---------- Poprzedni post napisano o 20:32 ----------

Cytat:
Napisane przez wsiowy_gupek Pokaż wiadomość
Ja też jesli chodzi o wystąpienia typu referaty, mowy, prezentacje mam 'fobie'. Ba, ciężko mi nawet odpowiadać przy całej grupie (chodzi o dłuższa wypowiedź). Czasem zatne się i chociaż wiem to tyle. Co najgłupsze chyba mało kto ze znajomych by o takie coś mnie posądzał, bo na ogół wydaje się być osobą pewną siebie.

Na mature ustną szłam z myślą że znowu mi sie to przytrafi. Nawet nie byłam zestresowana tym, że czegoś zapomne, że źle wypadne, że nie zdam tylko własnie tym że będe musiała mówić przed jakąś grupką osób.
Szczerze to nawet nie byłam za bardzo obkuta...Postanowiłam podejść na luzie, raz kozie śmierć.
I...Nawet nie wiem kiedy to wsyztsko powiedziałam. Wystartowałam, mówiłam i modliłam się zeby był już koniec. Dostałam 16 pktów

Mi się udało więc Tobie też się uda

To było w tamtym roku.
Dziś wiem, że na studiach matura to pikuś. na egzaminach czasem trzeba takie 'mowy' na poczekaniu składać.
Dodatkowo z jednego przedmiotu mamy przygotować mowe i powiedzieć ją przed całą grupą. To dopiero będzie jazda
Wole już 3 osobową komisje maturalną
Normalnie mam identycznie nie boje się egzaminu tylko tego jak ocenią mnie te osoby w komisji bardziej wiem że to bezsensu no cóż mam nadzieję że dam sobie radę
panacota jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-13, 21:52   #18
FALLinLOVE
Realistka

nie polecam zadnych tabsow na uspokojenie, tylko Cie zmulą i bedziesz mniej zorganizowana, dobre przygotowanie i pewnosc w to lepiej sie przydadza

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości