guzek??? pomocy !!! - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Medycyna estetyczna

Notka

Medycyna estetyczna W tym miejscu znajdziesz pytania i odpowiedzi z zakresu medycyny estetycznej. Wejdź i zobacz jak możesz podnieść jakość swojego życia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2003-03-12, 14:42   #1
Malenka
Rozeznanie

GG do Malenka

guzek??? pomocy !!!

wczoraj wieczorem wyczułam pod pachą guzek...boli [img]icons/icon9.gif[/img] nie wiem co robić, czy to coś poważnego, do jakiego lekarza powinnam się udać...[img]icons/icon9.gif[/img] pomocy....[img]icons/1pomocy.gif[/img]
Malenka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2003-03-12, 14:45   #2
mamsonka
Raczkowanie

GG do mamsonka
Re: guzek??? pomocy !!!

Najlepiej idź najpierw do lekarza rodzinnego, musi Cię skierować dalej, albo też pomyślałam sobie, że do ginekologa, który robi USG piersi..w każdym razie nie zaniedbaj tego proszę [img]icons/icon40.gif[/img]
mamsonka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2003-03-12, 14:58   #3
BabciaWeatherwax
Zakorzenienie

Popieram Mamsonkę: lekarz rejonowy czy rodzinny, on stwierdzi, jakie badania są potrzebne i skieruje do specjalistów...
Tylko szybciutko, maleńka, najlepiej dziś albo jutro...

Odezwij się, co wyszło...

[img]icons/1cmok.gif[/img]

Jędrek ma...

Forum techniczne dla katalogu kosmetyków
BabciaWeatherwax jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2003-03-12, 15:15   #4
AgaZ
Przyjaciółka Wizaz.pl

Droga Malenko [img]icons/icon7.gif[/img]
Jeśli to jest pod pachą tam , gdzie golisz włoski to może to byc po prostu zapalenie mieszka włosowego. I pewni etak jest [img]icons/icon7.gif[/img] Robi się wtedy taki bolący guzeczek. To samo przejdzie, chyba, że bardzo daje Ci popalić, to czasmi trzeba jakiś antybiotyk przepisać.
Ważne jest aby po depilacji czy goleniu pach nie używać os razu żadnych perfumowanych dezodorantów czy antyperspirantów.

Pozdrawiam gorąco [img]icons/1cmok.gif[/img]
AgaZ
bardzo Was proszę piszcie w sprawie wszystkich zgłoszeń i problemów do Aniołka Tasmańskiego. Aniołek jest THE BEST. Ja już nie pracuję w wizażu od czerwca 2014. Bardzo mi przykro, ale już nie mogę odpowiadać na Wasze prośby
AgaZ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2003-03-13, 08:14   #5
Malenka
Rozeznanie

GG do Malenka

dziękuję bardzo za pomoc [img]icons/icon7.gif[/img] z lekarzem jest kłopot, do późna siedzę w pracy i niestety nigdy nie mogę zdążyć do lekarza, co druga wizytę muszę przekładać [img]icons/icon9.gif[/img] niestety nie znam lekarzy przyjmujących w weekendy do ginekologa zapisuję się i tak na ostatnią godzinę, niestety wizytę mam dopiero za 2 miesiące....zastanawiam się nad tym,co napisała Agnieszka, tylko to zgrubienie jest ciut niżej...

dziś przynajmniej nie boli...
jeszcze raz dziękuję za pomoc, muszę wracać do pracy, ale postaram sie zajrzeć na wizaż...[img]icons/icon40.gif[/img]
Stary 2003-03-13, 08:29   #6
BabciaWeatherwax
Zakorzenienie

Kochanie, ręce mi odadły jak przeczytałam...

Malenka napisał(a):
> z lekarzem jest kłopot, do późna siedzę w pracy i niestety nigdy nie mogę zdążyć do lekarza, co druga wizytę muszę przekładać [img]icons/icon9.gif[/img] niestety nie znam lekarzy przyjmujących w weekendy do ginekologa zapisuję się i tak na ostatnią godzinę, niestety wizytę mam dopiero za 2 miesiące....zastanawiam się nad tym,co napisała Agnieszka, tylko to zgrubienie jest ciut niżej...
>
> dziś przynajmniej nie boli...
>
Nie masz czasu do lekarza?!? To weź dziń wolnego, albo prywatną wizytę!!! Zdrowie jest najważniejsze, jeśli ten guzek Cię zaniepokoił, musisz znaleźć czas i to jak najszybciej...

Jędrek ma...

Forum techniczne dla katalogu kosmetyków
BabciaWeatherwax jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2003-03-13, 08:32   #7
Helena
Zadomowienie

Re: guzek??? pomocy !!!- zadbaj o siebie!!!!

Przepraszam, że się wtącam, ale kompletnie nie mogę zrozumieć argumentów, że "siedzę do poźna w pracy, nie znam lekarzy przyjmujących w weekendy". Po pierwsze do lekarza zawsze można się z pracy zwolnić, bo zdrowie jest najważniejsze, (a szef, który tego nie rozumie jest kawałem chama i należy mu podziękować za szefowanie), a poza tym w każdym średnim mieście w weekendy są czynne przychodnie prywatne lub przyjeżdżają lekarze (ja sobie tak zamawiam wyjazdowe USG, bo mam ulubionego lekarza a nie chce mi się do niego jechać 45 minut).
Guzki pod pachą to jest bardzo niebezpieczna sprawa - nie chcę Cię straszyć ale tak właśnie objawiają się chłoniaki. Kiedy miałam operację na nogę, to właśnie przede mną wyjeżdżała z sali 15-letnia dziewczyna chora na chłoniaka. Lekceważyła przez dłuższy czas guzy pod pachą i wszystkie inne objawy choroby. Po dwóch tygodniach już jej nie było na tym świecie. [img]icons/icon9.gif[/img]
Proszę zadbaj o siebie, to nie są żarty. [img]icons/1klotnia.gif[/img]

Mój ojciec nigdy nie miał czasu zwolnić się z pracy na badania itp. i w konsekwencji dostał przymusowe zwolnienie na swój własny pogrzeb. [img]icons/icon9.gif[/img]
NAPISZ MI, CZY BYŁAŚ U LEKARZA. Inaczej będę Cię dręczyć mailami aż obie zwariujemy. [img]icons/icon12.gif[/img]
pozdrawiam cieplutko,
[img]icons/icon40.gif[/img]
Helena jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2003-03-13, 08:48   #8
Dorixx
Zadomowienie

Re: guzek??? pomocy !!!- zadbaj o siebie!!!!

Ja czasami miewam pod pachą jakiś "guzek", który sam po kilku dniach znika, właśnie taki mały bolący guzek. I tak jak pisze Aga najczęściej po depilowaniu+odrazu antyperspirant.
jeśli natomiast po kilku dniach samo Ci nie schodzi, rzeczywiście wizyta u lekarza to konieczność.
Stary 2003-03-13, 09:10   #9
palomino
Zakorzenienie

To mogą być też chyba powiększone węzły chłonne - ale także coś bardziej poważnego. Jeżeli się denerwujesz to w ogole nie ma o czym mówić - i biegiem do lekarza.

PS Teraz denerwujemy się i my więc daj info jak poszło [img]icons/icon7.gif[/img]
Stary 2003-03-13, 09:21   #10
Malenka
Rozeznanie

GG do Malenka

próbuję się dodzwonić do lekarza na rejestrację......na razie telefon zajęty ale będę próbować cały dzień......
Stary 2003-03-13, 09:22   #11
palomino
Zakorzenienie

To rozumiem [img]icons/1cmok.gif[/img]

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2003-03-13, 09:37   #12
AgnieszkaA
Raczkowanie

GG do AgnieszkaA

Też kiedyś takie coś miałam. To zdecydowanie wynik golenia włosków i używania antyspirantów. Poszłam z tym do ginekologa i pierwsze pytanie było właśnie o to czy używam takich dezo. Jeśli przestaniesz na jakiś czas ich używać wszystko wróci do normy. Powodzenia i nie martw się!
AgnieszkaA jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2003-03-13, 10:07   #13
Komanka
Rozeznanie

No nareszcie Malenka dalas sie przekonac [img]icons/icon7.gif[/img] Nie poddaj sie, tylko dzwon do upadlego. Lepiej zdiagnozowac i miec pewnosc niz ciagle sie zamartwiac.
Odezwij sie po wizycie.
Glowa do gory [img]icons/icon40.gif[/img]
Komanka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2003-03-13, 10:48   #14
Malenka
Rozeznanie

GG do Malenka

udało się!!! dodzwoniłam się i jestem zarejstrowana na dziś boję się jak diabli ale mam nadzieję, że wszytstko się wyjasni na moją korzyść...byle dziś nie było nadgodzin....
czemu tak bardzo chcemy dorównać reszcie Europy? i tyle pracujemy..
[img]icons/icon40.gif[/img] i dla Was Kochane [img]icons/1cmok.gif[/img] bo tak o mnie dbacie [img]icons/icon35.gif[/img]
Stary 2003-03-13, 11:28   #15
AniaL
Przyczajenie

Nie martw sie nadgodzinami najwyżej zwolnisz się z pracy teraz najważniejsze jest Twoje zdrowie, właśnie dlatego aby dorównać reszcie Europy bardziej musimy o nie dbac. Jak jeszcze pracowałam (teraz jestem na urlopie wychowawczym) miałam kontakt z obcokrajowcami a kiedys pracowałam w Holandii i wiem teraz, że dla nich wcale wbrew pozorom nie praca jest najważniejsza lecz właśnie zdrowie. Oni dużo bardziej niż my dbają o nie i każde niepokojące oznaki zaraz konsultują z lekarzem. Żaden szef nie ma nic przeciw a jeśli wie o czyjejś chorobie to sam zachęca do wizyty u lekarza.
Głowa do góry i trzymaj sie - pamiętaj że wszystkie jesteśmy z Tobą.

Wszystko będzie dobrze [img]icons/1cmok.gif[/img]
AniaL jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2003-03-17, 23:58   #16
Jankowiak
Raczkowanie

Sprawa pewnie się już wyjaśniła, ale niestety nie mogłem odpisać wcześniej. Ale rada na podobne okazje raz na zawsze. Jak coś urosło i niepokoi, to trzeba koniecznie odwiedzić lekarza. Pilnie. Zawsze można znaleźć jakąś prywatną lecznicę. Jeśli jest to stan nagły, są objawy zapalenia, ropnia, to szczególnie w weekend bez konieczności odwiedzenia lekarza rodzinnego (po skierowanie bo niestety na coś takiego pewnie nie pomoże) można odwiedzić najbliższe ambulatorium chirurgiczne. W najgorszym wypadku trzeba będzie zapłacić, ale z reguły niezbyt wiele. A zapalenie gruczołów potowych pachy potrafi być dokuczliwe i wymaga wizyty u chirurga. Inne tego typu dolegliwości również, gdyż konieczna jest przynajmniej diagnostyka.
Jankowiak jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2003-03-18, 07:04   #17
Malenka
Rozeznanie

GG do Malenka

wszystko się wyjaśniło na plus tzn to nic poważnego [img]icons/icon7.gif[/img] aczkolwiek u siebie w przychodni nic nie załatwiłam,bo lekarka mnie zbyła...na szczęscie dzięki przyjaciołom udało się znaleść lekarza, który potraktował mnie poważnie dokładnie zbadał zgrubienie i potwierdził, że to nic poważnego...

ta historia nauczyłam mnie jednego...co miesiąc badanie piersi...i w czasie każdej wizyty u ginekologa...
dziękuję wszystkim za pomoc
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości