|
Notka |
|
Medycyna estetyczna W tym miejscu znajdziesz pytania i odpowiedzi z zakresu medycyny estetycznej. Wejdź i zobacz jak możesz podnieść jakość swojego życia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
niechciane owlosienie
bardzo prosze o porade- jak pozbyc sie delikatnego wasika na twarzy?? czy mozna wyrywac wloski pensetą??? z gory dziekuje za pomoc...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Przyczajenie
|
Re: niechciane owlosienie
to jeszcze raz ja... ''pęsetą'' pisze sie przez ''ę''... chcialam tylko sprostowac...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
dziewannaa napisał(a):
> to jeszcze raz ja... ''pęsetą'' pisze sie przez ''ę''... chcialam tylko sprostowac... To nie lepiej było skorzystać z "edytuj"? Pod spodem... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
hejaho [img]icons/icon7.gif[/img]
ja zadnym ekspertem nei ejstem [img]icons/icon12.gif[/img] ale postram sie cos doradzic [img]icons/icon7.gif[/img] ( jakbym napsiała penseta to sie nei nabijam [img]icons/icon7.gif[/img] poprotu kiepsko z moją ortografią [img]icons/icon9.gif[/img] ) no wiec mozna wyrywac i peseta i uzywac wosku - sprobuj obu metod najlepiej i wybierz taką ktora bedzie dla CIebie najlepsza. Jelsi chodiz o peste to mozesz sie przestraszyc na początku bo jak czlowiek nie umie etgo obsługiwac to moze bolec ale wystarczy dobrze naciągnac skore jedna reką a druga wyrwac włosek [img]icons/icon7.gif[/img] jak nabrałam wprawy to mi to latwo idzie [img]icons/icon7.gif[/img] jelsi chdozi o wosk to nei wiem - nei uzywąłam. wiem tylko od koleznaki ze tzrba go zmywac odzywka do wlosow [img]icons/icon10.gif[/img] hmm ja bym sprobowała moze oliwką? bo wiem z eoliwka zmywa sie zwykly wosk do depilacji. aha - po wyrywaniu tzrba zdezynfekowac ( pzred najlpeiej tez ). Juz pare rayz pytałam na forum co robci zeby nie podraznic skory - ja chyba mam torche wrazliwą i czasem troskze zbyt długo po wyrywaniu zaczerwienioną - jak na razie nikt mi nei odpowieidzał [img]icons/icon9.gif[/img] aha - jesli masz obawy ze wloski beda mocniejsze to wiedz [img]icons/icon12.gif[/img] ze od wyrywania sie osłabiają [img]icons/icon7.gif[/img] aha - mozna je rozjasniac ale o tym juz zupełnie nic nie wiem [img]icons/icon21.gif[/img] mzoe skorzystaj z wyszukiwarki [img]icons/icon7.gif[/img] |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Żeby włoski pod nosem rozjaśnić, moja koleżanka codziennie przecierała skórę watką nasączoną wodą utlenioną. U niej wyglądało to OK (to znaczy zanim mi powiedziała, nie zwróciłam uwagi na jej nos i coś pod spodem [img]icons/icon12.gif[/img], ale wydaje mi się, że woda utleniona wysusza skórę. Może ktoś kompetentny wie coś bliżej
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Maskotka Wizaz.pl
|
Heh ... Droga babeczko - żebyś wiedziała co ja z tym mam ... [img]icons/icon12.gif[/img]
Ti. - odrobina uśmiechu jeszcze nikogo nie zabiła [img]icons/icon7.gif[/img]
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Muszę przypomnieć, że dotychczas nie dysponujemy żadną metodą trwałego i bezpiecznego usunięcia owłosienia niezależnie od natarczywych reklam. Trzeba więc wybrać sposób tani (zabieg ma być przecież powtarzany), bezpieczny przy wielokrotnym stosowaniu i mało dokuczliwy. Ideału nie ma, lecz według mnie najbardziej godne polecenia jest usuwanie owłosienia ciepłym woskiem przez doświadczoną kosmetyczkę.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Szanowni Panstwo, od 1o lat uzywam Creme Hair Bleach - rozjasniacza do wloskow na twarzy Sally Hansen. Jestem b. zadowolona i te metode polecam jako najbezpieczniejsza. Swego czasu zaopatrywalam sie w ten preparat za granica, obecnie kupuje w Galerii Centrum. Pozdrawiam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
super ze poruszylyscie ten temat - bo wlasnie mam pytanko w sprawie rozjasnienia wloskow na rekach (nie moge ich depilowac bo mam za duzo pieprzykow). czego najlepiej uzyc zeby rozjasnianie bylo w miare trwale, a przede wszystkim skuteczne (lato sie zbliza ..)
pozdrawiam [img]icons/icon40.gif[/img] |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Ja raz na tydz.gole wloski na rekach,a co do produktow Sally Hansen to czy moglybyscie jeszcze cos napisac o nich? Zabieg rozjasniania wloskow trzeba powtarzac? A co z wloskami na brzuszku? (bo troche ich mam) Nie chodzi mi o depilowanie ale raczej rowniez rozjasnianie.Czy tym produktem tez moge to zrobic? Ile ono kosztuje?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
Duze opakowanie ponad 30 zlotych - sklada sie z kremu, aktywatora i precondicionera. B. wydajne, S.H. oprocz preparatow do paznokci jest wlasnie swietna w depilatorach chemicznych i w wybielaczach - na buzie, na rece, na cale cialo. Ze spokojnym sumieniem moge polecic. Ale niech nikt nie oczekuje, ze mu od tego przestana rosnac wloski. Raz na jakis czas trzeba powtarzac rozjasnianie, ale to nie problem zmieszac krem z proszkiem, nalozyc na 15 minut i zmyc. Pozdrawiam, polecam, powodzenia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
dzieki Catherine - no to bedzie trza probowac
[img]icons/icon40.gif[/img] |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:25.