|
|||||||
| Notka |
|
| Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Zakorzenienie
|
pieczywo maca
Czy pieczywo maca może zastąpić zwykły chleb ?chodzi mi o to czy jest tuczące bardzo,czy wspomaga odchudzanie? w składzie jest mąka pszenna więc wydaje mi się że nie ale nie jestem pewna
|
|
#2 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: pieczywo maca
na U chyba można (w koncu mozna wszystko,byle rozsądnie?), ale na R polecany jest żytni i razowy chleb, prawda? Więc chyba lepiej podarować sobie produkty pszenne...
|
|
|
|
|
#3 |
|
Raczkowanie
|
jedna kromka maca to ok 60 kcl a razowy ma 70 kcl a jest bardziej pożyny i sycący
wybierz sama ![]() Powiem tlyko ,ze ja osobiscie wolę zjeść te 10 kcl wiecej a potem nie jeść np trzy godz nic po kromce maca szukać znowu czegoś
|
|
|
|
|
#4 |
|
Raczkowanie
|
OOOOoooo....super widzę, że pojawił się wątek o macy....bo ja właśnie tak szukamy od dłuższego czasu...jakiegoś jedzonka co mogę z niego lub z nim wyczarować.Może macie pomysł jakiś, oprócz kanapek
była bym bardzo wdzięczna...a tak z innej beczki to szkoda ze nie za bardzo można go na R ale na U czasem dla odmiany miło pochrupac
|
|
#5 |
|
Zakorzenienie
|
co znaczy R a co U
? domyślam się ,że R to być może dieta redukcyjna ale U ?
|
|
#6 |
|
Raczkowanie
|
U to jest Utrzymanie a jeszcze jest P czyli Przytycie
|
|
#7 |
|
Przyczajenie
|
Maca ma dużo kalorii więc raczej nie powinno się tego pieczywa stosować w diecie
![]() Można oczywiście zjeść sobie jeden 'płatek' ..ale on baaaardzo wciąga więc lepiej trzymać się od niego daaaleko
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:56.

była bym bardzo wdzięczna...a tak z innej beczki to szkoda ze nie za bardzo można go na R ale na U czasem dla odmiany miło pochrupac
? domyślam się ,że R to być może dieta redukcyjna ale U