![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
reggae < 3
wątek o REGGAE. !
Chodzi o cytaty, teksty (opisy) z piosenek reggae oraz ich wykonawców ![]() ![]() Zasady takie jak w innych wątkach. ![]() Edytowane przez ananaas Czas edycji: 2010-01-24 o 21:56 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: reggae < 3
Journey To Jah super piosenka
![]() bass gutek-protest- piosenka marika- "moje serce jest pelne milosci moje serce nie chowa urazy w mojej glowie zaprowadzam spokoj cieplem ciala chce ciebie obdarzyc " do kazdego inaczej trafiaja teksty przesluchaj piosenek i wybierz cos z nich co ci sie bedzie podobalo
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
maleo reggae rockers - alibi
Jedyna piosenka, która podoba mi się w tym stylu ;DD |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
więcej , więcej. :d myślę że wątek się sprawdzi.
![]() Ras luta - Mała. :P `mała sprawdź to `
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Bas tajpaan [m.in Nienawidzisz mnie , Moja sensi, Musze odejść, Oddajcie nam, Trzy życzenia, Ostrożny bądź, Moje dziewczyny etc. ] ![]() Jamaal ![]() a przede wszystkim to : Bob Marley, Damian Marley , Dreadsquad, Natural Dread Killaz, Grubson, Mesajah, Vavamuffin, Tabu, Ras Luta Bless dla wszystkich wizażowych reggae maniaczek . ![]()
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
ej, ej. ;d ale dodawajcie jakieś cytaty a nie tytuły no. ;d
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=399403 Edytowane przez ananaas Czas edycji: 2010-01-25 o 16:57 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
proponuję Grubsona.
przeczytaj sobie testy jego piosenek a na pewno coś znajdziesz. ; )
![]() |
#8 |
Konto usunięte
|
"Reggae jest radością,
rzeczywistość to zły sen" |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
no wiem , wiem . ;d ale mi chodzi zebyscie Wy cos tu dawały no .;d tak jak np. na opoisy gg .xd czy cos. ;d ![]()
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
east west rockers
grubson natural dread killaz sidney polak każdy ich tekst ma w sobie coś ![]() ![]() pzdr. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
A Ty jesteś moją lejde eee
Na dobre i na złe, w deszczowy lub słoneczny dzień. Za Tobą w ogień wejde eee Będę walczył jak lew Ty nigdy nie oszukasz mnie. Z szacunkiem i ukłonem o miłości opowiem, Lecz nie lubisz jak kawałki nawijam o Tobie. I w brzuchu i w głowie motylkiiii... Rozpalasz we mnie ogień.. Motylkiiii... Splatani ramionami, oderwani Ja i Ty. Bezpiecznie we dwoje ja Ciebie obronie. Otoczmy się ciepłem, Kiedy nadejdzie noc. Każde z nas wyciszy dusze swa, By pogrążyć się w snach. Księżyc oświetla drogę nam, A cala prawda o nas zapisana w gwiazdach. Zasypiać i.. budzić się kolo Ciebie. Dzielić Twój ból i Twoje cierpienie, jal... Być Ci kimś bliskiiiim. Razem z Tobą cieszyć się życiem. Przytulać do siebie, obdarza uczuciem, gjal. Być dla Ciebie wszystkiiim.
Szukamy pocieszenia wszędzie gdzie się da. I mamy nadzieję, wbrew całej logice, wbrew całemu doświadczeniu. Jak dzieci – nigdy nie tracimy nadziei. Zawsze, gdy telefon nie dzwoni, wiem, że to Ty... ![]() Edytowane przez be_kissable Czas edycji: 2010-01-26 o 16:56 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zadomowienie
|
"siebie mi daj, siebie mi daj na własność
bo ma dusza bez ciebie traci swą wartość."
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
uwielbiam zespol TABU . a najbardziej piosenke ,, tyle mam '' . od niedawna interesuje sie ta muzyka , takjze oprocz Jamala ,Mariki i Tabu nie znam innych wykonawcow jak na razie
![]() ![]()
![]() |
#14 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#15 |
Zadomowienie
|
"ejj,mała sprawdź to!
Ty jesteś lekiem na całe zło, Ty wyleczysz moją dusze i ciało na koniec świata prosto z Tobą pójdę dnia każdego miłość jest lekiem więc Ty daj mi go."
![]() |
#16 |
Zadomowienie
|
Gimme gimme gimme just a little smile
That's all I ask of you. ![]()
![]() |
#17 |
Zadomowienie
|
Świetne!
![]()
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
"Wiem, ze nadejdzie ten dzien, kiedy spełni się sen" - jamal słońca łan
"Pozwól odnaleźć siebie, do celu zostało niewiele" - Grubson Śpiesz się powoli ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
"Mała
Ja chce scałować wszystkie twoje łzy chce zabrać twój ból ja chce czuć to co czujesz ty Jesteś taka delikatna jak niespokojne sny posłuchaj mówię ci: Ja chce być tam gdzie ty! tam gdzie niebo lekko dotyka wody usunę z pod nóg kłody, pokonam przeszkody będziemy tylko ja i ty " "Jak żebrak stoję u bram twego serca to przy Twoim boku wypatruję miejsca ... " Edytowane przez I am malami Czas edycji: 2010-01-27 o 18:49 |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 | |
Zadomowienie
|
"Dokąd tak biegniesz?
Przecież wiesz, że przed sobą nie uciekniesz niee Wyciągnij rękę! Może wreszcie dostaniesz to co dobre i piękne o!" Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#21 |
Raczkowanie
|
'Bo miłość to wszystko, co nam pozostało'
'Przyjmij to do wiadomości: nie pójdziesz drogą życia nie znając drogi miłości' 'Zobacz sam jak wiele możesz wytrzymać, kiedy dookoła ciebie otacza cię kpina.' 'Więc spleć palce z moimi palcami i chodź, prowadź i daj się prowadzić.' 'Dookoła masz miraże na wyciągnięcie ręki, bo to betonowe widnokręgi' 'Każdego dnia dziękuję Bogu za to, że cię mam...' ![]() 'A ty nie bój się, walcz co tchu i kochaj po sam grób...' 'Żyję dopóki kocham, kocham dopóki żyję. Ta walka się nie skończy dopóki moje serce bije' na ten moment tyle ^^ pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
BAN stały
|
Vavamuffin mają niezłe wszystkie piosenki
![]() Happysad ten już hest rockowy ale równie świetny! Mesajah świetny! ![]() east west rockers... bardzo dobry ![]() Jedna z piosenek np. East West Rockers - Transparenty (feat. Miodu)niezły kawałek! Jedna z piosenek Mesajah: Każdego dnia, dziękuję Bogu za to, że Cię mam, Za to, że jesteś przy mnie bym nigdy nie czuł się sam, Każdego dnia, nadajesz memu życiu nowy sens, Z Tobą mogę iść po jego kres. I. Bo bez Ciebie życie traci sens jakikolwiek, Bez Ciebie nie mogę nawet w nocy zmrużyć powiek. Każdy dzień i każdą noc chcę być tylko przy Tobie, Jesteś dla mnie najpiękniejszą, najwspanialszą z kobiet. Więc kochaj mnie nie tylko dla przyjemności, Z Tobą chcę być już do końca, aż po sam grób. Ja Tobie oddaję się w całości i zrobię dla Ciebie ile tylko będę mógł. II. Bo chcę być częścią Ciebie, jak Ty jesteś częścią mnie, Chcę Tobie poświęcić me życie, tylko z Tobą dzielić się. Ja jestem tylko Twój i tylko do Ciebie należę, już na zawsze będę kochał Cię. Twoje gorące ciało mnie rozpala, że aż płonę, Ja uwielbiam kiedy nasze ciała są złączone, Uwielbiam kiedy cały w Twoich objęciach tonę, Bo wiem, że trzymam w moich ramionach mą przyszłą żonę. III. I kocham Twój delikatny dotyk jak aksamit, Kocham, gdy oddajesz mi w całości się nocami, Kocham kiedy obsypujesz mnie pocałunkami, Nie do opisania jest uczucie między nami. Bo moja miłość do Ciebie nie zna granic, Nigdy Cię nie oddam na Świecie nikomu za nic. (joł!) Ja słucham Twoich rad, dla Ciebie staram pozbyć się wad, Bo wokół Ciebie kręci się cały mój Świat. Ref. Każdego dnia, dziękuję Bogu za to, że Cię mam, Za to, że jesteś przy mnie bym nigdy nie czuł się sam, Każdego dnia, nadajesz memu życiu nowy sens, Z Tobą mogę iść po jego kres. Marika już ktoś wcześniej wymienił... Habakuk.... I niektóre kawałki Nefre.. Natural Dread Killaz.... godne uwagi ![]() i wiele... wiele innych : ))) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Rozeznanie
|
'nie mów mi jak mam żyć , bo nie będziesz za mnie umierać ' alicetea
'Sadzic , palić , zalegalizować ' Bastajpan
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 | |
Raczkowanie
|
So what You want to be now?
Well it`s time to realize that everything You need now has been right in front of your eyes... mój ulubiony ^^ Rebelution - Heart like a lion ---------- Dopisano o 15:30 ---------- Poprzedni post napisano o 15:25 ---------- Cytat:
'Każdego dnia" jest po prostu mega ![]() polecam też Maleo Reggae Rockers ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Wtajemniczenie
|
"To nie jest tylko glos betonowych osiedli, SAMI NIE WIEMY dokad jeszcze bedziemy biegli "
"AAAAAA lewitujeeeee, LUBIE TEN STAN, kiedy sobie podróżuje ze sobą sam na sam, w dupie mam to co stresuje ! " ![]() "I potrzebuje milosci gram bo inaczej sie popsuje mistyczny plan" ;] ![]()
![]() |
#26 |
Raczkowanie
|
"Zobacz sam, jak wiele możesz wytrzymać,
kiedy dookoła ciebie otacza cie kpina." "Daj mi rękę, patrz czarne gwiazdy na niebie, pomyśl ze jedna z nich jest tam tylko dla Ciebie" "Jesteś tym co czujesz, Jesteś tym co wiesz, Jesteś tym co potrafisz, Jesteś tym kim być chcesz" "Reggae jest w sercu mym Reggae jest dla mnie tym Czym dla żagla jest wiatr Poprzez skały i sztormy żeglujemy przez świat" "Więc spleć palce z moimi palcami i chodź, prowadź i daj się prowadzić" "Wiem ze to tylko marzenia, wiem że nie do spełnienia, jednak chcę, by spełniły się..." "Ja wiem i ty wiesz, wiemy, że my Wiemy co dzieje się naprawdę, a co się tylko śni." "Wiemy, że życie to chwile szczęścia i problemy. Wiemy i rozumiemy jak żyć, i czego chcemy wiemy Ponadto co jest w życiu dane nam nic nie dostaniemy Wiec nie pragniemy i nie oczekujemy" "Taka prawda Więc lepiej naucz się w zgodzie z nią żyć I zapamiętaj Jest jak jest nie jak powinno być" "Życie to chwila zbyt krótka aby móc, narzekać i czekać aż stanie się cud. Że los się odmieni i milion innych bzdur, gdyby miało być inaczej,czy nie byłoby tak już?" mam nadzieję, że się spodobają ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
' nie będę tłumaczył się jak winny ktoś , co złego w tym, że kocham Cię? '
____ wykonawcy : - ndk . - ewr . - bob marley . - vavamuffin . - damian marley . bless ! ![]()
![]() |
![]() |
#28 |
Rozeznanie
|
Wszystkim polecam Grubson - Kochana <3.
`Czas ucieka, a my gonimy go, razem z Tobą wyznaczoną drogą. Pokonam każde zło, razem z Tobą staje się łatwiejsze wszystko. Przy Tobie czas staje w miejscu, choć tak naprawdę leci szybko. Każdy błąd przestaje być błędem. Jesteś we mnie dopóki żyć będę.` najlepsze ![]()
Wierzę w Nas bardziej niż w miłość, bo miłość jest jak człowiek, chwilą co nie godzi się na to, że musi ginąć. Powiedz mi to szczerze, chodzi o jakość czy o ilość? - Nie wiem. Jeśli miłość jest człowiekiem, chodzi mi o Ciebie! K. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Zakorzenienie
|
lubię maleo reggae rockers, mesajaha, kacezet, dreadsquad
![]() |
#30 |
Przyczajenie
|
Polecam tego artystę:
link do nowego, polskiego fan page Patrice http://www.facebook.com/pages/Patric...8702911?ref=ts To młody i utalentowany człowiek. Wystarczy tylko posłuchać: http://www.youtube.com/watch?v=TWfzhse1FjQ Pozdrawiam serdecznie, Ewelina ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:46.