|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
Zaczerwienie na rece
Od kilku dni mam bardzo nieprzyjemne jasne zaczerwienie na rece (w zgieciu na wyskokosci lokcia). Jest to suche i sie luszczy. Czy to moze cos byc powaznego ? kupilam sobie nowa bluzke i zastanawiam sie czy moze to byc jakies uczulenie tylko ?
|
|
|
|
|
#2 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Zaczerwienie na rece
to może być uczulenie, np na jakiś kosmetyk, ale może też być coś poważniejszego - np. atopowe zapalenie skóry. poczytaj sobie o AZS np. tutaj http://www.szkola-atopii.pl/
|
|
|
|
|
#3 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Zaczerwienie na rece
może to być uczulenie na jakiś składnik pokarmu.A jeżeli nasiliło lub w ogóle pojawiło Ci się teraz gdy zbliża się zima to sprawa niskich temperatur i wiatru. ja tak miałam,przyjaciółka też.Pojawiają się i znikają.można używać maści profilaktycznie ale....najlepiej czekać aż samo przejdzie.kumpelka chodziła po różnych dermatologach i nic!w końcu samo ustąpiło tak jak u mnie.nie zamartwiaj się.Z kremami do rączek też uważaj
nic nie martw.cierpliwości i przejdzie...
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:18.

nic nie martw.cierpliwości i przejdzie...