|
Notka |
|
Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Podziękowanie dla Gości weselnych:)
Witam
![]() Ostatnio coraz częściej słyszę o takim zwyczaju że dla gości będących na weselu szykuje się małe niespodzianki-prezenciki np. cukiereczki z karteczką z podziękowaniem za przybycie. Co Wy o tym myślicie czy to dobry pomysł, czy też tak będziecie robić (lub robiliście, widzieliście?) i może macie jakieś inne pomysły w tej kwestii? Moj pomysl to aniolki z masy solnej,cukierki w persolizowanym pudeleczku,lub zielona kwitnaca herbate i tutaj prosze Was o Wasze opinie co wedlug Was bedzie najodpowiedniejszym upominkiem. Pozdrawiam! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Podziekowanie dla Gosci weselnych:)
Hej. Byłam na weselu u koleżanki i oni właśnie rozdawali migdały w lukrze (czy czymsik takim) zapakowane w ozdobne torebeczki przewiązane wstążką w kolorze wystroju sali. Na allegro widziałam dużo aniołków dla gości weselnych. A ta herbata to bardzo ciekawy pomysł
![]() Cukierki chyba najbardziej spotykane. Ale szczerze to nie wiem co jest najodpowiedniejsze , ja tam się ciesze z każdej pierdoły ![]()
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Sama zastanawiam się nad tymi aniołakami, bo są słodkie i nie drogie.
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
o rany przecież wystarczy skorzystać z wyszukiwarki
![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...owania+go%B6ci https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...owania+go%B6ci |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
T'ai
nie mdlej:p ja wiem i czytalam te watki!Jednak pytam co wedlug dziewczyn najbardziej spodoba sie goscia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jakby każda tak zakładała wątek na każdy temat to wiesz jaki by był bałagan na forum ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Cukierki są chyba najlepszym rozwiązaniem. Tzn sama osobiście strasznie nie lubie takich pierdół jak aniołki czy coś w tym stylu co leży na półce i tylko zbiega kurz. Placki są dobre bo Goście zjedzą ze smakiem i koniec. Cukierki też można zjeść i po kłopocie. Żeby Goście mieli ładną pamiątkę można wsadzić karteczkę z podziękowaniami, kto będzie chciał to ją zatrzyma kto nie to wyrzuci
![]()
![]() |
#8 |
Rozeznanie
|
na slubie kolezanki wszyscy goscie dostali male pudeleczko z przyklejonym niby oparcie, ktore wygladalo jak krzeslo. W pudeleczku byly cukierki a na "oparciu" byla karteczka z imieniem i nazwiskiem. Na pudeleczku byl tez maly napis "X i Y data i - "dziekujemy " To jednoczesnie byl maly podarek i informacja kto ma gdzie siedziec. Bardzo to sie podobalo gosciom i fajnie wygladalo na stole
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zadomowienie
|
Też wydaje mi się, że lepszy upominek, który można w miły sposób "zutylizować"
![]() ![]() ![]() Moje Kochanie już wczoraj rozrysowało, wydrukowało, pocięło i skleiło (się chłop zaangażował) i nawet zapełniło cukierkami prototyp pudełek, które będziemy chcieli położyć każdemu gościowi przy jego nakryciu na stole. Na tych pudełkach przykleimy też karteczki z imieniem i nazwiskiem każdego gościa i będą służyły zarazem jako winietki. Mam nadzieję, że damy radę zrobić ok. 100 pudełek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
My będziemy dawać weselną, bo na taki prezent będą czekać nasi Goście, ale gdybym mogła wybierać, to zrobiłabym jakieś ładnie ozdobione pudełeczka i wypchała je słodyczami. ![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Przyczajenie
|
byłam na kilku weselach, gdzie były własnie pudełeczka z cukierkami w środku lub małe czekoladki ze zdjęciem PM i powiem szczerze, że goście nie docenili tego gestu (poza mną oczywiście, mam do dzisiaj pudełeczka
![]() ale każdy zrobi jak chce...... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Ja planuję krówki z naszym zdjęciem, które umieszczamy też na zaproszeniu i słowo "dziękujemy". Można też do normalnych cukierków dowiązać po karteczce z podziękowaniem, ale to mnóstwo pracy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
dodatkowo dzieci dostały zabawki, typu świecace pałeczki, zegarki z cukierkami, mialy co robic calą noc ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Rozeznanie
|
Herbata to bardzo fajny pomysł. My planujemy dawać jakieś drobne słodkości. Natomiast aniołki, słoniki, i inne takie uważam za bezsensownie wydane pieniądze. Niewiele osób zbiera takie pierdółki, a potem tylko to kurzem obrasta. Ale każdy ma inny gust i to przede wszystkim to ma być to co Tobie się podoba i co spodoba się Twoim gościom.
![]() |
#15 |
Przyczajenie
|
Dzień dobry,
nas i naszych gości urzekły miodziki, które z całego serca polecam! ![]() Edytowane przez aniolek-tasmanski Czas edycji: 2016-05-31 o 10:06 Powód: xxxx |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
Jak dla mnie zbędny wydatek, cukierek ze zdjęciem - też mi prezent, cukierek zjem, papierek w śmietnik - szkoda kasy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
my też mieliśmy miodziki, które po weselu do herbatek poszły
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Rozeznanie
|
U nas były właśnie takie brązowe i złote krzesełka, o których pisałyście wcześniej. Sprawdziły się
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Work, work, work
|
My mieliśmy specjalnie robione aniołki z modeliny
![]() Do tego potem gościom, którzy nam przesłali kartkę/dali prezent wysłaliśmy nasze zdjęcie z podziękowaniem ![]() ![]()
*** Szukasz oryginalnego prezentu na ślub, urodziny, rocznicę, komunię albo chrzciny? *** Projektowanie i realizacja indywidualnych zamówień: prezentów rocznicowych, podziękowań dla gości, figurek na tort, kolczyków, magnesów itp. Ta reklama pokazywana jest pod 3 255 postami tego użytkownika na forum. Jak założyć taką reklamę? (klik!) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Przyczajenie
|
O, takie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Raczkowanie
|
Aniołek jest przeuroczy, ale mimo wszystko prezenty dla gości preferuję praktyczne (które można zjeść, wypić itp.) niż tzw. kurzołapki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zadomowienie
|
Według mnie jest to bardzo dobry pomysł, sami planujemy takie prezenty dla gości
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:00.