|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
jak sobie ustalić limit.
witam wszystkie forumowiczki
od razu mówię, jestem tutaj pierwszy raz i jeśli dubluję temat to nie jestem tego świadom chciałbym się mianowicie zapytać w jaki sposób ustalić sobie dzienny limit kalorii, które można spożyć. dodam, że chodzi mi o odchudzanie.
|
|
|
|
|
#2 |
|
Copyraptor
|
Dot.: jak sobie ustalić limit.
Hm, musisz to oszacować na podstawie swojej obecnej wagi, wzrostu, płci, i aktywności fizycznej (dziennej)
![]() Hm, uświadomiłam sobie właśnie, że możesz pytać o dwie rzeczy. Jak ustalić liczbę kalorii (podstawową), i jak ustalić liczbę kalorii do odchudzania. Od liczby kalorii którą spożywasz normalnie powinieneś odjąć ok. 300-400-500 kcal, ale weź pod uwagę ile ćwiczysz, na przykład - żeby się nie zagłodzić.
Fanpage z moimi rysunkami, które pewnie już gdzieś widziałaś w internecie, tylko nie wiedziałaś, że to moje. Edytowane przez cholernarejestracja Czas edycji: 2010-01-11 o 20:01 |
|
|
|
|
#3 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: jak sobie ustalić limit.
Policz BMI (strony gdzie mozna to wyliczyc znajdziesz wpisując BMI w googlu).
I koniecznie poczytaj o najczęściej popełnianych blędach. I miej świadomość, ze kaloria kalorii nierówna. I pamiętaj o białku. I o ulubionym sporcie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:49.

od razu mówię, jestem tutaj pierwszy raz i jeśli dubluję temat to nie jestem tego świadom
chciałbym się mianowicie zapytać w jaki sposób ustalić sobie dzienny limit kalorii, które można spożyć. dodam, że chodzi mi o odchudzanie.