|
Notka |
|
Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() Dziwny Problem
Witam drogie mamy mam dosyć nietypowy problem z moją 4latką - otóż moją dziewczynkę zafascynowało golenie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Dziwny Problem
Są w sklepach zabawkowe narzędzia do golenia więc może warto zainwestować ,fajny pretekst aby powiedzieć o róznicach płci.
Maszynki chowac bo faktycznie można sobie zrobić krzywdę. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Uwazam, że z dziewczynka warto porozmawiać do czego służy golarka i kto się goli itd. Mozna chować, ale chowanie niewiele da jeśli ciekawość dziecka jest niezaspokojona. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
Rzeczywiście można porozmawiac z małą do czego słyży taka golarka i kto może jej używac, ale także dobrym rozwiązaniem jest kupno zabawkowej golarki, przy czym można malej powiedziec, że to jest golarka dla dzieci w jej wieku i , że może jej używac.: -)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
tak jak radzą poprzedniczki - kupić zabawkową
![]() I pomyśleć o szafce zamykanej na kluczyk w łazience. Moja Olka ma 20 mcy, i podpatrzyła jak golę sobie nogi - teraz jak tylko zapomnę zamknąć łazienkę, wchodzi, bierze moją golarkę i jeździ po spodenkach czy rajtuzkach ![]() Po prostu naśladuje - jedyne co mogę to chować golarki i zawsze zamykać łazienkę - ale jak zacznie dosięgać klamki, to trzeba będzie zrobić rewolucję i powiesić jakąś zamykaną szafkę na scianie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
Kupno maszynki dla dzieci to bardzo dobry pomysł, osobiście nie widziałam. Jak nie znajdziesz nigdzie to możesz kupić jednorazówkę i wyciągnąć ostrza.
Rozmowa, tłumaczenie, straszenie, ciągle powtarzamy co nie można a co można ale dzieci są wszystkim zaciekawione. Proponuje zainteresować jączymś innym, gdy tatuś będzie się golić ona może w tedy kremować sobie buzię itp. Naszczęście dzięci szybko wyrastają ![]() Edytowane przez aniahultaj Czas edycji: 2010-01-20 o 10:08 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
co wyciągnąć ??
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:36.