|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
dziwne włosy
Witam,
z gory przepraszam jak powtarzam pytanie ale nie umiem znalesc odpowiedzi.. Otoz zauwazylam ze mam na glowie przy przedziałku gdzie doszukiwalam sie nowych włosków,krotkie takie jakby pokarbowane włoski.. Czy ktos wie z czego sie takie robia?czy ktos moze cos o tym napisac? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: dziwne włosy
hej, zauwazyłam jakis czas temu u siebie to samo, pokarbowane włoski, są one słabiutkie i jak sie je lekko pciagnie to wychodza, to chyba poprostu zniszczone włosy, i z jakiegoś powodu sie tak wygieły.
Ale chyba nie ma sie cvzym przejmowac ![]() W sumie myslałam że tylko ja mam cos takiego do niedawna ;P |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Ja u siebie zauważyłam to samo, oprócz tego co niektóry włos sługi który mi wypada tez jest jakiś dziwnie powyginany ( a ogólnie mam włosy super proste). Nie wiem co za ten stan rzeczy odpowiada, ponieważ stosuje dobre odzywki i jedwab.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
no ja właśnie tez mam proste i od czasu do czasu używam jedaabiu, jesli nie to inna odzywka (bez spłukiwania, zawsze) i do spłukiwania tez.
NIe wiem od czego to się może brac poprostu słbe włosy, które nie mają długiego żywota :P |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Rozeznanie
|
te włoski tez macie o wiele krotsze od innych i takie pokarbowane?
Ja łykam skrzyp,dbam o wlosy jak moge..a tu dupa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Ja jakieś pojedyncze takie też mam... Ale to naprawdę pojedyncze.
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
tak długich takich raczej wogóle nie mam, chociaz zdarzył sie chyba.
Ale chyba nie masz tak duzo tych włosków żeby sie aż tak przejmować, hm?? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
![]()
Miałam podobnie. Też miałam takie włoski. Poszłam do dobrego fryzjera i powiedział mi, że najprawdopodobniej jest to spowodowane zbyt wysoką temperaturą. No fakt faktem używam prostownicy i prostowałam gdy była nagrzana do 220stopni. To może dlatego tak się działo.
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Rozeznanie
|
nie nie mam duzo,to pojedyncze wlosy
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
to nie jest dobre zjawisko. to swiadczy o pewnym 'uposledzeniu' meszkow wlosowych, cos jest z nimi nie tak.. nie pamietam dokladnie co, ale moja p dermatolog tak powiedziala. czekam na badania trichoskopii, p doktor wziela do badania rowniez i takiego wlosa ktorego znalazla na mojej glowie, wiec jak bede wiedziala cos wiecej, to dam znac
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:37.