|
Notka |
|
Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
![]() pomozecie? :) 2 -3 kilo :)
Dziewczyny
![]() W chwili obecnej przy 170 cm waze 55 kg. Nie jem miesa, ryb, nie pije mleka w czytej postaci, jem malo ziemniakow, jem malo pieczywa... nie pije innej herbaty niz zielona i czerwona. Nie pijam kawy. Moja dieta w sumie opiera sie glownie na warzywach. Bardzo rzadko siegam po ryz lub makaron. Moja slaboscia jest ser, smazone pasionko(nawet jesli jest to kotlet sojowy), gazowane napoje (bez cukru) i slodycze. Te ostatnie zostana od poniedzialku (od jutra) systematycznie eliminowane z diety. Cwicze - codziennie poswiecam choc chwilke czasu na to by rozruszac kosci - poza tym duzo ruszam sie w pracy. Nie mam problemow z utrzymaniem wagi - nie mam skokow wagi, nie bylam nigdy na diecie do 2 lat wstecz wazylam 48-49 kilo... ah dodam ze moj styl zycia bardzo ogranicza mnie co do regularnych posilkow - Jem okolo poludnia sniadanio-obiad a nastepnie kolejny posilek po godzinie 20 bo wtedy wracam z pracy. Nie mam mozliwosci w pracy jesc regularnie i zdrowo totez najczesciej zagryzam glod czekolada. jakies pomysly na te kilogramy? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
xxyy
|
Dot.: pomozecie? :) 2 -3 kilo :)
wydaje mi sie ze Twoja waga jest ok, po co chcesz schudnac?
![]() moze wystarczy wiecej cwiczen na wymodelowanie sylwetki?
![]() |
#3 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pewnie zastosuje sobie jakas diete oczyszczajaca ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
xxyy
|
to chyba jedno z najgorszych rozwiazan. diety oczyszczajace polegajace na glodowce czy organiczaniu sie do spozywania przez caly dzien np jablek bardzo spowalniaja metabolizm.
moze lepiej zmienic nawyki zywieniowe, skoro wiesz co robisz zle to do dziela.. gazowane napoje zamien na wode mineralna, smazenie zastap pieczeniem, wstawaj wczesniej rano zeby zjesc porzadne sniadanie, ktore rozkreci metabolizm. do pracy wez jakis jogurt, kanapke, owoc, po ktory siegniesz gdy poczujesz glod ( skoro mozesz siegnac po czekolade to rownie dobrze mozesz siegnac po owoca zamiast po czekolade ![]()
![]() |
#5 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
na jogurtach jade czesto - zjadam ze 2 -3 dziennie - najczesciej fat free z probiotykiem. Obawiam sie ze najtrudniej bedzie mi zrezygnowac z czekolady - uwielbiam pasjami... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
xxyy
|
pamietaj tez o bialku - jets bardzo wazne, szczegolnie w diecie redukcyjnej
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:34.