|
Notka |
|
Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
south beach
słysze ostatnio o tej diecie dosc duzo i tak szczerze mówiąc zaczyna mi sie podobac. niestety nie mam książki w kórej zoztala opisana i obawiam sie ze jeszcze mało wiem. dlatego bardzo prosze -jesli cos wiecie lub stosujecie- o jakiekolwiek informacje, rady itp.
mam tez pare wątpliwosci przeczytalam na forum gazety.pl wiele przepisów które zamiesciły osoby bedacena tej diecie i dochodze do wniosku ze wszyscy w kółko jedzą to samo: jaja, ser light i warzywa. noi rybki. dla mnie to przyznam dość nudne bdzie tak przez 2 tyg wcinać na okrągło to samo. nie wiem jak jest dalej, w drugiej fazie, co mozna dokładać?? w jaki posób łączyć?? czego nadal unikać?? i jeszcze takie bardziej szczegółowe. czy np dozwolone jest mleko(ja zawsze przelewam z dzbanka do czegos innego i dopiero to ze spodu chudsze wlewam do kubka ![]() aha a co do ryb to w jakiej postaci??/ czy z puszki?? wędzone mogą być??? albo takie olone czy z zalewy??? nie wiem jszcze czy np nasiona słonecznika można?? a dyni?? i jak to sie ma do miecha?? wiem ze piersi kurczaka jak najbardziej, a co ze schabem?? tylko takim bez panierki??? GORĄCO POZDRAWIAM I BARDZOO PROSZE O SŁOWO |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Re: south beach
up
i jszcze raz bardzo proszę |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Hej!!!
możesz sobie poczytać tutaj: http://www.claudia.pl/apps/claudia/a...7&news_id=5561 A poza tym w lipcowym Twoim stylu był fajny artykuł na temat tej diety. Co do mleka i sera to chyba muszą być odtłuszczone, a takie przetwory prosto od krówki mimo, że pyszne zawierają jednak dużo tłuszczu. Rybki można jeść wszystkie i w różnych postaciach ![]() buziaczki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
bardzo dziekuję Kizia!!
a moze ktos ma ten "twoj styl" lipcowy??? gdyby sie tak dało strescic lub na skanerek.... ekstra. albo "przyjaciółke" nr 29 chyba(tak z około 23 lipca)bo słyszałam ze tam tez coś było pozdrawiam i czekam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Wtajemniczenie
|
Re: south beach: tu znajdziesz wszystko
http://forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=20960
tam jest forum poswiecone tylko South beach |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
Hej
Zyczę wytrwałości. Ja przeszłam pierwszy etap i rzuciłam dietę w diabły. Schudłam tylko 2 kilo, ale .... została mi niechęć do chlebka, smażonych mięsek, tłuszczu, makaronów i takich tam innych czego w pierwszej fazie jeść kategorycznie nie wolno. I są efekty, powolutku ale chudnę. Jedyne czego nie mogę sobie odmówić to piwko a ono ma jak wiadomo wysoki indeks glikemiczny. Najlepiej jak kupisz sobie książeczkę, jest dostępna w empiku (ja ją tam kupiłam) W sumie najgorsze są te piersze dwa tygodnie, później już jakoś lepiej. Ale mam wstręt do omletów i szpinaku... życzę powodzenia. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:03.