|
|||||||
| Notka |
|
| Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
pierwsza wizyta u ginekologa
Witam
mam taki problem. Jeszcze nigdy nie byłam u ginekologa i przyznam,że bardzo się tej wizyty obawiam...Chłopak namawia mnie, abym poszła sprawdzić, czy wszystko jest ze mną w porządku. chciałabym się dowiedzieć jak wygląda wizyta u tego specjalisty i jak najlepiej się do niej przygotować? z góry dziękuję za odpowiedzi
Edytowane przez ja1510 Czas edycji: 2010-02-28 o 20:29 |
|
|
|
|
#2 |
|
Różowy Jednorożec
|
Dot.: pierwsza wizyta u ginekologa
Wyszukiwarka się kłania, jest już podobny wątek.
http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=90095
|
|
#3 |
|
BAN stały
|
Skoro nie jesteś już dziewicą to lepiej idź się zbadaj. Musisz wziąć podstawowe dokumenty medyczne, data pierwszej miesiączki, data ostatniej miesiączki, mniej więcej wiedzieć ile twój cykl trwa. Dla własnej wygody włóż spódnice (chyba, że chcesz latać z gołą pupą po gabinecie
), umyj się i przede wszystkim nie stresuj , wizyta u ginekologa nie jest straszną rzeczą i pewnie będziesz miała ich więcej. Możesz poprosić o usg, cytologię, badanie krwi itp tylko nie wiem do jakiego idziesz lekarza, bo to zależy czy będzie płatne. Jeżeli jesteś osobą niepełnoletnią to lekarz może ci sprawiać problemy jeżeli chodzi o pigułki, ale wtedy powiedz że wolisz brać pigułki niż przyjść do niej/niego za kilka tygodni z brzuchem![]() Co do wyszukiwarki, w takich tematach zbiorczych jest wszystko naćkane i nie zawsze można znaleźć odpowiedniej informacji której się szuka. |
|
|
|
|
#4 |
|
Przyczajenie
|
Dziękuję za odpowiedź aga696
A ta spódnica to chyba będzie najlepsze rozwiązanie
|
|
|
|
|
#5 |
|
Rozeznanie
|
Ja bym zamiast spódnicy ubrała tunikę. W spódnicy to jakoś tak dziko
|
|
|
|
|
#6 |
|
Zakorzenienie
|
I pamietaj aby isc na badanie z pustym pęcherzem.
|
|
|
#7 |
|
Zadomowienie
|
Ja tez bym doradzala tunike.Z wlasnego doswiadczenia wiem,ze jest najwygodniej.
A poza tym sie nie stresuj.
|
|
#8 |
|
Raczkowanie
|
http://jaktosierobi.tv/wizyta-u-ginekologa/ tu jest wszystko ładnie przedstawione
pozdrawiam i trzymam kciuki, bedzie dobrze
|
![]() |
Nowe wątki na forum Ginekologia
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:11.

mam taki problem. Jeszcze nigdy nie byłam u ginekologa i przyznam,że bardzo się tej wizyty obawiam...Chłopak namawia mnie, abym poszła sprawdzić, czy wszystko jest ze mną w porządku. chciałabym się dowiedzieć jak wygląda wizyta u tego specjalisty i jak najlepiej się do niej przygotować? z góry dziękuję za odpowiedzi

(Wito, 22.01.2020
), umyj się i przede wszystkim nie stresuj
, wizyta u ginekologa nie jest straszną rzeczą i pewnie będziesz miała ich więcej. Możesz poprosić o usg, cytologię, badanie krwi itp tylko nie wiem do jakiego idziesz lekarza, bo to zależy czy będzie płatne. Jeżeli jesteś osobą niepełnoletnią to lekarz może ci sprawiać problemy jeżeli chodzi o pigułki, ale wtedy powiedz że wolisz brać pigułki niż przyjść do niej/niego za kilka tygodni z brzuchem