![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Wizażanko - jak wygląda Twój dzień?
jak w temacie
![]() czy macie określony harmonogram, którego się trzymacie? czy wstajecie codziennie o tej samej porze, a może śpicie do oporu? ile czasu zajmuje wam przygotowanie do szkoły/pracy? czy po powrocie do domu pozwalacie sobie na słodkie lenistwo lub spontaniczne działania, czy wręcz przeciwnie - macie ustalony plan? ile czasu poświęcacie na naukę/przygotowania do pracy, ile na dodatkowe zajęcia - basen, siłownia? pochwalcie się swoimi codziennymi rytuałami. godzina po godzinie. wątek zakładam z ciekawości lecz także z faktu, że ostatnio rozleniwiłam się jak dziadowski bicz. i potrzebuję nad sobą drugiego bicza, który pokaże mi jak zabrać się do roboty. i jak znaleźć na wszystko czas ![]() ![]() zapraszam do dyskusji! miałam prezentować jako pierwsza, ale w tym momencie mogłabym jedynie zaprezentować wzorowy [anty]plan dnia. czyli jak NIE spędzać dnia ![]()
![]() |
![]() |
#2 |
Konto usunięte
|
Dot.: Wizażanko - jak wygląda Twój dzień?
teraz urlop 3 tyg
![]() wstaję 9.00-myję gnaty ![]() 10.00 wizaż ![]() 13.00 obiad ![]() 13.30 wizaż ![]() itd. katastrofa, ale juz w nastepnym tygodniu praca. wiec 7.00 wstaję-sniadanie, makijaz itd 8.00-16.00 praca ![]() 16.05 zakupy 16.30 dom-obiad 17.00 sprzatanie, prasowanie,pranie codzienny kierat ale lubię. nienawidze urlopow, kiedy nie jade na wakacje bo mój TŻ nie moze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
Moj to katastrofa...
budze sie, wstaje... jeszcze oczow nie otworze-właczam komputer, nastawiam wode na kawe.... lazienka-otwieram oczy. w pol zaspana robie kawe i pozniej godzinka na kompie + papierochy... Pozniej z psem na spacer, jakiz makijaz, ubranie sie i do pracy.... jak mam wolne to rano to samo a pozniej postanowienie ze sprzatam a moje sprzatanie wyglada tak... np dzisiaj... wymylam gary, komp i papieros-godzina w plecy umylam okno i znowu komp i papieroski... i tak w kolko. jak jestem w domu to komputer mam wlaczony od rana do nocy... Jak zdarzy sie tak ze nie mam internetu to z jedenj strony jestem szczesliwa ale i na maxa zla... i nie moge sobie miejsca znalezc ![]()
![]() |
![]() |
#4 | |
Zakorzenienie
|
[1=f36f09c64670dbbf8506d7b 7195631196fb4f2ce_65c2c81 98d77a;17967290]
codzienny kierat ale lubię. [/QUOTE] dużo tego wizażu. zupełnie jak u mnie ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
.
Edytowane przez nicci Czas edycji: 2013-06-30 o 18:54 Powód: . |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
nicci - mimo wszystko Twój plan ma przysłowiowe "ręce i nogi"
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Zazwyczaj wstaję o 5.30. Prysznic, sniadanie, ubieranie, makijaż. Jadę na uczelnię i spędzam tam różnie - czasem do 13, a czasem do 16. Wracam do domu - obiad, komp. Potem jakaś nauka, jak jest czas to TV.
A w weekendy jestem z TŻ więc każdy weekend wygląda inaczej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
A więc...
![]() 6.45 - I raz dzwoni budzik 6.55 - II raz dzwoni budzik 7.05 - III raz dzwoni budzik ![]() ![]() 8.00 - 16.00 praca ( w międzyczasie ok 10. 00 śniadanko) oczywiście w pracy wizaż ![]() 16.30 - robie jakiś obiadek, potem zazwyczaj tv, w międzyczasie sprzątanie jakieś pranie Jeśli mój mąż jest w domku to często jedziemy na zakupki lub przesiadujemy u siebie na budowie Wieczorkiem kregle, kino, bilard w zależności na co mamy ochotę, od czasu do czasu solarium. Potem znowu tv, kompanko, jakieś przytulanki ![]() ![]() Wszystko fajnie jeśli mój mąż jest w domku, bo jak jest w pracy ograniczam się tylko do zjedzenia czegoś, tv i drzemanie ![]() W weekend albo studia, albo jedziemy z moim TŻ na zakupki, coś pozwiedzać... jakoś się rozerwać lub ewentualnie jedziemy odwiedzić moich rodziców. To by było na tyle ![]()
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
mój dzień? hmm
godz 7-8 rano- pobudka (dziecko płacze) godz 8-9- śniadanie. 10-12 sprzątanie, pranie, karmienie dziecka, Wizaż i gg ![]() 12-13 obiad 13-15 znowu karmienie dziecka ew zakupy 15-17 spacerek może wizyta u szwagierki zalezy od dnia a często po prostu siedze w domu. 18- pierwsza miłość 19-20 -kolacja i kładę małego spać. 21 - ja ide spać w nocy pobudki wiadomo jak to z niemowlaczkiem ![]() ![]() ![]()
![]() |
#11 |
Rozeznanie
|
hmmm... zastanowmy się...
6:30-6:45 pobudka 6:45-7:45 myję się, jem śniadanie, pakuję książki, ubieram się maluję 7:45-7:55 wychodzę do szkoły 8:00-13:30/14:15 jestem w szkole 14:30-18:10 jem obiad, robię jakies pierduły, siedze na wizażu, ogólnie oblegam komputer (w wybitnych przypadkach 2-3 razy w miesiącu trochę się uczę), jem podwieczorek, potem znowu siedzę na wizażu i jem kolacje 18:33 - mam autobus, jadę na drugi koniec miasta na tańce wracam około 22 myję się i idę spać ![]() Jeśli akurat nie mam tańców to opierniczam się do 22, czasami odrabiam wtedy lekcje ![]() Edytowane przez Ija Czas edycji: 2010-03-18 o 12:55 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zadomowienie
|
5.3-pobudka,TZ zza oceanu dzwoni
6.3-koncze rozmawiac,szykuje sie do szkoły 7-30 wychodze do szkoły 14-jestem w domku,jem obiad,odpoczywam(komputer ) 15-16-siłownia 16-wychodze na zajecia do teatru tanca 19-koniec teatru,lece na korki z matmy 21/22-koniec korkow wracam do domku i padam do łózka:P Aktualnie wystawiamy Musical wiec nie chodze do szkoły tylko przebywam non stop w teatrze a potem latam na korki z matmy ![]() Wczesniej całe dnie spedzałam przy komputerze,ale nareszcie sie ogarnełam i jestem szczesliwa ![]()
![]() |
#13 |
Rozeznanie
|
Ja obecnie kończę pisać pracę mgr, więc ŻADNEGO planu dnia nie posiadam;p.
Ale... wstaję, wstawiam wodę na kawę, idę się myć. Makijaż ( nie zapuszczam się mimo siedzenia w domu, bo nie pozwolę by dbanie o siebie wyszło mi z nawyku;p), potem kawka+ sprawdzenie niusów w necie. Zostawiam muzykę na cały dzień i siadam do czytania książek= pisania pracy. To jest wersja, gdy mam wenę;p. Gdy weny nie posiadam, sprzątam, zakupy, obiad, potem mój rytuał- czytam Twój Styl (rozkładam sobie artykuły na cały miesiąc;p) z herbatą, słodkie lenistwo z TŻ do wieczora, potem film, rzeczy ocenzurowane i spać;p Zazwyczaj mam kilka dni pisania i kilka dni kontrolowanego lenistwa dla równowagi i regeneracji. Ale to jest wersja na zimę. Ciepłą wiosną, zamiast lenistwa będzie bieganie po lesie ![]() ![]() Nie wiem, czy Wy wszystkie zapadacie na taki zimowy letarg, czy tylko ja?? Bo wiosną diametralnie zmieniam plan dnia i porzucam lenistwo.. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
mój typowy plan dnia jest beznadziejny.
od poniedziałku do piątku spędzam na uczelni zdecydowaną większość dnia, wstaję ok. 5, wracam do domu zwykle o 20, czasem po 21. codziennie śpię po średnio 5 godzin (odsypiam jedynie w sobotę). Dziś zrobiłam sobie wolne od wykładów bo jestem już tym wszystkim zbyt zmęczona (dopiero co sesję skończyłam a już nowy semestr trwa), dlatego też o tej godzinie znalazłam się na wizażu ;-) na porządniejszą naukę na kolokwia etc. mam czas tylko w weekendy, w tygodniu nie ma kiedy, jedynie w autobusie lub tuż przed zajęciami coś powtarzam. A niestety na każde zajęcia coś musimy umieć.
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
Wstaję około 6 - szybki prysznic, mycie głowy, kawa, laptop, makijaż, ubieranie, pakowanie. Po 7 wychodzę do szkoły, wracam ok. 16, chwila na laptopa
![]() później czegoś się uczę, sprzątam, gdzieś wychodzę, wracam 19-20, znów laptop i/lub nauka, spać koło 23-24 ale ostatnio już o 22 -.- i tak dzień po dniu... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zadomowienie
|
Eech, aktaga, mam ten sam problem, co Ty.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zadomowienie
|
Mój plan zależy od dnia...
![]() 6.30 -pobudka!! ![]() 6.35-poranna toaleta ![]() 6.40- jakiś makijaż przydałoby się zrobić ![]() 6.50-7.30-ubieranie,śniadanie,pakow anie itp.... ![]() 15.00 -powrót z "roboty" ![]() A później to się obijam jak mogę ![]() ![]() Wiecie... trochę Wizażu,telewizji,ciut lekcji i jakoś dzień zleci 22.00 śpię ![]()
![]() |
#18 |
Zadomowienie
|
5:30 pobudka, poranna toaleta, makijaż, śniadanie
![]() 6:35 wychodzę z domu 7:10 do 12 lub 15 szkoła Obijanie, komputer, tv, nauka i ćwiczenia. Ogólnie nic rewelacyjnego ![]()
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
W okresie szkolnym,mój każdy dzień wygląda podobnie.
Wstaje ok.6.30g, ide do szkoły, wracam, ucze się, śpie i w kółko to samo.I mimo, że jest nudno i czasem mam dość-nie wytrzymałabym bez szkoły.To mój drugi dom.
![]() |
#20 | ||||
Zakorzenienie
|
i to jest najlepsze!
![]() ale niemowlaczek ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() po2. rzeczy ocenzurowane ![]() po3. masz rację z tym zimowym letargiem. ale już dzisiaj poczułam zapach wiosny! i już byłam na spacerku. już się doczekać nie mogę tych ciepłych wieczorów, grilli, spacerów, rowerów, biegania. ahh ![]() my też ![]() Cytat:
![]() Cytat:
piękny nawyk od najmłodszych lat. ja tam nie cierpię kiedy nie mam uczelni ![]() dzięki dziewczyny. staram się czerpać od was jak najwięcej. zapracowane z was mróweczki. i JAK WCZEŚNIE WSTAJECIE !! ja się nie mogę zwlec na wykład na... 10 ![]() teraz za nic się nie mogę wziąć ![]() ale rozmawiałam dzisiaj na uczelni z ludźmi. wszyscy są jeszcze w zimowym śnie
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
mój to poracha.
codziennie to samo 6:00 - dzwoni budzik 6:30 - wstaję myję się, ubieram, jem śniadanie 7:10 wychodzę do pracy 7:30-15:30 praca 15:45 obiad 16:00 - czas na pożycie z rodziną 17:30 - klan (nie pytajcie dlaczego ![]() 18:30 - Tż nie zależnie od tego o której wracam w łóżku jestem max o 22:30 . . . |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() jakbym sobie dała 30 minut leżenia w łóżku od dzwonka budzika, to bym się obudziła o... 11 ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
z tym, że ja go przestawiam na drzemki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
wiesz,, ja też
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
Mój dzień w tygodniu:
6:00 pobudka, jakaś szybka toaleta 6:20-7:00 spacer z psem, bieganie 7:00-7:30 szybki prysznic, śniadanie, malowanie, czesanie itp. (jeśli chcę coś zrobić z włosami, wstaję pół godziny wcześniej) potem szybko na autobus 8:30-15:00 szkoła (w tzw. międzyczasie obiad) 15:00-17:00 zadanie domowe/siłownia/spotkanie z kimś 17:00-18:30 angielski powrót do domu 19:00 jakaś kolacja, laptop (wizaż ![]() 22:00 spać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
U mnie roznie. Jedno co jest pewne i podchodzi pod rytual to - mycie zebow i poranna kawa co rano. Staram sie tez sluchac dzien dobry bardzo w radiu zet, albo przynajmniej porannych wiadomosci.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Wtajemniczenie
|
O 6:30 przetaczam się z kołdrą na plecach do pokoju śniadaniowego. Tam jem wyimaginowany pokarm, którego nikt mi jeszcze pod nos nie podsunął, ewentualnie jem płatki śniadaniowe z zamkniętymi oczami i nie trafiam łyżką do paszczy tylko rozlewam wszystko na boki.
Potem ledwo, co dochodzę do łazienki. Trochę się przebudzam i następnie po umyciu, spóźniona biegnę na autobus. Po szkole zahaczam o galerię handlową. Przychodząc do domu od razu sprawdzam co słychać na wizażu. Obiad. Potem idę na niemiecki i chemię, po powrocie czas na kolację i spotkanie we własnym zakresie z b jak biologia. Kładę się spać ok. pierwszej.
![]() |
#29 |
Zakorzenienie
|
mój dzień narazie wygląda tak: staję o 8 myje sie jem śniadanko idę do sklepu siadam do komputera i potrafię pół dnia na wizażu przesiedzieć,
od kwietnia mój dzień się zmieni bo idę do pracy pobódka o 6.45 mycie, makijaż o 7.40 wyjście do pracy o 8 rozpoczęcie pracy o 16 wyjście jak zajade do domku to jakiś objadek a potem to juz wolne... o 22 spanko ![]()
![]() |
#30 |
Wtajemniczenie
|
Mój kierat
![]() 4:45 poraz pierwszy dzwoni budzik 4:55 drugi raz dzwoni budzik, wstaję 5:00-6:00 śniadanko, myju-myju 6:01 biegnę (dosłownie) na autobus 7:00-15:00 jestem w pracy 15:00 - 22:00 to róznie ![]() ![]() ![]() weekendy spędzam u tż, jako że jestesmy przodownikami pracy leżymy do oporu w łózku, czasem jak juz lodówka świeci pustkami skoczymy do Biedry, albo na basen wieczorem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:35.