Któraś chce się ze mną odchudzać? Ważne, by się wspierać! - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-04-04, 12:06   #1
Sarah_
Przyczajenie

Exclamation

Któraś chce się ze mną odchudzać? Ważne, by się wspierać!

Witam . Dzisiaj jest niedziela wielkanocna. Rano, kiedy siadłam przy zastawionym stole doszło do mnie, że najwyższy czas na dietę. Pora na poważnie wziąć się za siebie i zrzucić te zbędne kilogramy - przeszkadzają mi i utrudniają codzienność. Kiedyś stosowałam dietę 4 dni - 4 kg i efekt był na prawdę widoczny. Ale to było w zeszłym roku i zrobiłam tę dietę dwa razy; 4 dni 2 przerwa i znów 4 dni.

Chciałabym powtórzyć tę dietę, od wtorku zacząć (06.04.2010r.)
jest wiosna, cudowna pora roku - odżywamy i częściej bywamy na dworze (przynajmniej ja ) można pójść dodatkowo pobiegać czy nawet pospacerować - bo przecież ruch to zdrowie.

Moje pytanie jest takie - czy któraś chciałaby się przyłączyć, albo chociaż spróbować? razem zawsze łatwiej...
Sarah_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-04, 12:54   #2
Women Rose
Przyczajenie

Smile Dot.: Któraś chce się ze mną odchudzać? Ważne, by się wspierać!

Ja bardzo chętnie ; ) tylko czy po tej dziecie nie ma efektu jojo? i co to za dieta? jak sie nazywa?
Women Rose jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-04, 13:53   #3
weroniczka95
Raczkowanie

Dot.: Któraś chce się ze mną odchudzać? Ważne, by się wspierać!

Cytat:
Napisane przez Women Rose Pokaż wiadomość
Ja bardzo chętnie ; ) tylko czy po tej dziecie nie ma efektu jojo? i co to za dieta? jak sie nazywa?
Również chcę się przyłączyć. Do założycielki nowego wątku kieruję te same pytania co moja poprzedniczka ! Pozdrawiam !

weroniczka95 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-04, 15:25   #4
Sarah_
Przyczajenie

Dieta 4-dniowa, po prostu co do efektu jojo... jak skończyłam dietę to jadłam normalnie, zażywałam ruchu i czułam się lepiej. Teraz po zimie czuję, że jestem za mało aktywna i przez to mi się utyło, dlatego chcę powtórzyć dietę i już nie popełnić tego błędu którym było powrócenie do złych przyzwyczajeń - jedzenia późno i ogólnie rozleniwienia (mało ruchu). Dlatego myślę, że jest to dobra dieta w której się nie głodzisz i po której efektu jojo nie ma. Oczywiście pod warunkiem, że po jej skończeniu nie napakujesz się słodyczami do obrzydzenia, wiadomo...

więc tak wygląda menu:
7:00 kawa lub herbata (gorzka!!)
9:00 jajko na twardo
11:00 serek topiony (ja biorę 3 takie "trójkąciki")
13:00 mięso gotowane, bez soli (!!) (np. pierś z kurczaka gotujemy, doprawić kurkumą, bazylią, majerankiem, liściem laurowym i zielem angielskim) jedna pierś z kurczaka powinna być na dwie porcje więc starczy na 2 dni
15:00 owoc (ale nie banan) np. duże jabłko, kiwi, mandarynka itp. (jeśli małe to mogą być np. dwa jabłuszka)
17:00 jajko na twardo (znowu )
19:00 dwie szklanki soku pomidorowego / filiżanka barszczu czerwonego / lampka wina (wytrawne) - można sobie wybrać co kto lubi

i koniec jedzenia :P tak przez 4 dni. Można pić ile wlezie - wody, niesłodzonej kawy i herbaty.
Stary 2010-04-04, 15:51   #5
Carten
Raczkowanie

Sarah_ a ile wazysz i do jakiej wagi dążysz??

Edytowane przez Carten
Czas edycji: 2010-04-04 o 16:34
Carten jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-04, 16:26   #6
kolorowatecza
Zakorzenienie

4 dniowa DIETA?

przecież to jest nic, jak pozbycie się wody i pewny efekt jojo.
A co do jadłospisu to po prostu wróżę krzywe zwierciadło.

Żeby się odchudzać trzeba posiadać umiejętność czytania - czytania podwieszonych wątków. Powodzenia w lekturze

cel na ten rok - rzucić palenie. Raz na zawsze!
kolorowatecza jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-04, 16:34   #7
noxy
Przyczajenie

a co to za dieta??? moze dolacze bo mam zamiar sie w koncu za siebie zabrac
noxy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-04, 17:23   #8
Kikey
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kolorowatecza Pokaż wiadomość
4 dniowa DIETA?

przecież to jest nic, jak pozbycie się wody i pewny efekt jojo.
A co do jadłospisu to po prostu wróżę krzywe zwierciadło.

Żeby się odchudzać trzeba posiadać umiejętność czytania - czytania podwieszonych wątków. Powodzenia w lekturze

Swiete slowa
Stary 2010-04-04, 17:53   #9
joestrella
Raczkowanie

hmm brzmi ciekawie, dołączę, tylko powiedz mi, jak robiłaś tą dietę, to potem nie miałaś efektu jojo?
Stary 2010-04-04, 18:48   #10
weroniczka95
Raczkowanie

Ja swoją zaczynam od jutra ! Czyli w moim przypadku odchodzą wszelkie słodkości, słone czy ostra potrawy. Zamierzam pić przynajmniej 2 litry wody ( zawsze pije góra 2 szklanki bo nie umiem- wiem, że to dziwne) oraz miętę, bratka (mam problemy skórne). Mam zamiar spacerować .. Biegałam, ale aktualnie mam kontuzję kostki więc tylko wolne spacery są mi dozwolone . Myślę, że z Wami dam radę !

Stary 2010-04-04, 20:01   #11
Women Rose
Przyczajenie

Talking Dot.: Któraś chce się ze mną odchudzać? Ważne, by się wspierać!

Ciekawie się zapowiada ta dietka Chociaż szczerze mówiąc , wiele już próbowałam, nieco dłuższych i ciężko było mi wytrwać. Trochę inne sposoby mam teraz na wyszczuplenie. Szkoda, że jest tam mięso, niestety nie jem i przełamać się nie umiem. Co do wody - ważne jest picie co najmniej 2 litrów. Inaczej organizm zatrzymuje wodę w rezerwie. z tego co pamiętam z opowiadań koleżanki to dieta Turbo i odchudzanie na zawołanie jest naprawdę fajną dietą (ale nie typowa głodówka, tylko na przyspieszenie przemiany materii ; ) Tam są konkretne produkty w tabelach białkowych, węglowodanowych itd. i jemy by się najeść, mamy 5 posiłków dziennie to tak w skrócie.
Women Rose jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-04-04, 21:02   #12
Sarah_
Przyczajenie

kolorowateczka - proszę byś przeczytała co napisałam - że można (mój błąd TRZEBA) pić ile wlezie. Wody, herbaty czy kawy. Każdy powinien pić dużo wody, bez względu na to czy się odchudza czy nie. Druga sprawa - efekt jojo, a powiedz mi czy testowałaś tę dietę? Ja dowiedziałam się o niej od mojej ciotki, która faktycznie schudła i właśnie dlatego się na nią decyduję. Dla lepszego efektu obowiązkowo ruch
wiadomo, że po diecie nie powinno się opychać różnymi bombami kalorycznymi. Aby utrzymać wagę trzeba się ruszać, ćwiczyć i patrzeć na to co się je. Słodycze - owszem, ale w rozsądnych ilościach.

Co takiego jest w tej diecie?
Jak o niej usłyszałam, to też miałam wrażenie, że to jakaś bzdura. Później zastanawiałam się dlaczego działa - pobudza trawienie! Oto cały sekret mniejsze porcje, nieco cięższe, a żołądek pracuje na pełnych obrotach. To tak w skrócie.

Ale trzeba się ściśle trzymać menu, nie zmieniać godzin ani kolejności posiłków.

Jeśli komuś nie podoba się ta dieta i uważa to za głupotę, ja nikogo nie zmuszam
Stary 2010-04-04, 21:07   #13
weroniczka95
Raczkowanie

Jeśli chodzę do szkoły to niestety nie będę jadła jajka w godzinach zajęć, więc zmienię sobie to na jakąś inną przekąskę, może jabłko ?

Stary 2010-04-04, 21:24   #14
Sarah_
Przyczajenie

Carten - ważę 68 kg. Przy moim wzroście to o wiele za dużo. Chociaż zawsze słyszę, że "nie jestem gruba, tylko mam biust" - nie znoszę tej gadki życzliwych. Chcę ważyć 58. Dlatego na początek 4 dni diety. Później będzie już łatwiej, jak zacznę chudnąć i zobaczę efekty to wytrwam i 8 dni

trochę śmiesznie to brzmi, ale ze mną tak już jest

---------- Dopisano o 21:24 ---------- Poprzedni post napisano o 21:17 ----------

Ależ Weroniczko! Nie możesz zmienić kolejności...
Proponuję ugotować sobie jajko, obrać i zawinąć w sreberko (albo do mocnego woreczka śniadaniowego) i zabrać gumę do żucia, bo wiadomo jajko to jajko, zapaszek swój ma

i tak samo z mięsem o 13 radzę zrobić ...
Stary 2010-04-04, 21:35   #15
mendoza190
Raczkowanie

Hej. Również chcę się przyłączyć do odchudzania, ale nie do tej diety. Mam swoją sprawdzoną . Nie zależy mi również na kilogramach tylko na centymetrach. Mogę ważyć nawet ważyc dalej 75 kilo byle by było widać że zeszczuplałam. Chciałabym właśnie mieć kogoś z kimś mogę porozmawiać właśnie na ten temat i żeby wspierać się nawzajem oraz podnoszenie na duchu. Zawsze z kimś łątwiej jest wytrwać jeśli na dodatek ktoś ciągle dodaje otuchy i wierzy we mnie, że naprawdę dam radę. )

---------- Dopisano o 22:35 ---------- Poprzedni post napisano o 22:28 ----------

A i jeszcze co do tych wszystkich diet. Miłośniczkom mięsa polecam Diete Pierre Ducana. Dieta polega mniej więcej na tym że przez cały tydzień je się wyłącznie tylko mięso i nic więcej i dużo wody, potem w drugim tygodniu mięso plus jakieś poszczególne warzywa i tak co tydzień coś się dodaje. Osobiście nie stosowałam takiej diety, ale można naprawdę schudnąć. Wiem ,bo moja mama ją stosowała i naprawdę schudła i wg. lepiej się czuła, taka rzeźka i wg. Jest taka książka Dieta Pierra Ducana. Nie kosztuje dużo, ale jest naprawde fajna. Własnie opisuje w niej jak wymyślił tą właśnie dietę dla pewnego faceta, który chciał schudnąć i powiedział, żeby lekarz przepisał mu obojętnie jaka dietę, byle by nie zabronił mu jeść mięsa, bo strasznie je kochał. :d ale jak ktoś jest zainteresowany to polecam bardzo
mendoza190 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-04-04, 21:36   #16
Sarah_
Przyczajenie

mendoza190 napisałam Ci wiadomość na pw, mam nadzieję, że odpowiesz
Stary 2010-04-05, 12:02   #17
weroniczka95
Raczkowanie

No t fajnie. Moja dieta rusza dzisiaj.. Na razie nie miałam czasu jeść, bo a to do kościoła, a to rodzinke zlać itd. Moje drogie wizażanki! Mokrego dyngusa !

Stary 2010-04-07, 07:24   #18
Carten
Raczkowanie

a co tu tak cicho?:P

60 5958 57 56 55 54 53 52 51
silnej woli !
  • Hot dog, pizza, frytki, hamburger, kebab,
Koniec z Świństwami !
Stary 2010-04-07, 12:37   #19
weroniczka95
Raczkowanie

Dokładnie .. Forum stanęło w miejscu ! Może napiszecie jak wasza dietka? Może jakieś efekty ?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-04-07, 17:25   #20
Carten
Raczkowanie

u mnie brak ;P jak narazie przystosowuje swój organizm do zmian

60 5958 57 56 55 54 53 52 51
silnej woli !
  • Hot dog, pizza, frytki, hamburger, kebab,
Koniec z Świństwami !
Stary 2010-04-09, 04:33   #21
issabelka29
Przyczajenie

W czasie świat trudno o dietę.
moja dieta rusza od dziś.Przez 7 miesięcy przybrało mi sie prawie 10 kg.
issabelka29 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-12, 17:29   #22
jkaluc25
Przyczajenie

bardzo chcę się dołączyć , ale nie mam zielonego pojęcia jak i z czym się to je, moze ktoś pomoże i powie jak zacząć , co robić , co jeść ale dokładnieproszę
jkaluc25 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości