|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() Któraś chce się ze mną odchudzać? Ważne, by się wspierać!
Witam . Dzisiaj jest niedziela wielkanocna. Rano, kiedy siadłam przy zastawionym stole doszło do mnie, że najwyższy czas na dietę. Pora na poważnie wziąć się za siebie i zrzucić te zbędne kilogramy - przeszkadzają mi i utrudniają codzienność. Kiedyś stosowałam dietę 4 dni - 4 kg i efekt był na prawdę widoczny. Ale to było w zeszłym roku i zrobiłam tę dietę dwa razy; 4 dni 2 przerwa i znów 4 dni.
Chciałabym powtórzyć tę dietę, od wtorku zacząć (06.04.2010r.) jest wiosna, cudowna pora roku - odżywamy i częściej bywamy na dworze (przynajmniej ja ![]() Moje pytanie jest takie - czy któraś chciałaby się przyłączyć, albo chociaż spróbować? ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Przyczajenie
|
![]()
Ja bardzo chętnie ; ) tylko czy po tej dziecie nie ma efektu jojo? i co to za dieta?
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Któraś chce się ze mną odchudzać? Ważne, by się wspierać!
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
Dieta 4-dniowa, po prostu
![]() ![]() więc tak wygląda menu: 7:00 kawa lub herbata (gorzka!!) 9:00 jajko na twardo 11:00 serek topiony (ja biorę 3 takie "trójkąciki") 13:00 mięso gotowane, bez soli (!!) (np. pierś z kurczaka gotujemy, doprawić kurkumą, bazylią, majerankiem, liściem laurowym i zielem angielskim) jedna pierś z kurczaka powinna być na dwie porcje więc starczy na 2 dni 15:00 owoc (ale nie banan) np. duże jabłko, kiwi, mandarynka itp. (jeśli małe to mogą być np. dwa jabłuszka) 17:00 jajko na twardo (znowu ![]() 19:00 dwie szklanki soku pomidorowego / filiżanka barszczu czerwonego / lampka wina (wytrawne) - można sobie wybrać co kto lubi i koniec jedzenia :P tak przez 4 dni. Można pić ile wlezie - wody, niesłodzonej kawy i herbaty. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Sarah_ a ile wazysz i do jakiej wagi dążysz??
Edytowane przez Carten Czas edycji: 2010-04-04 o 16:34 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
4 dniowa DIETA?
![]() ![]() przecież to jest nic, jak pozbycie się wody i pewny efekt jojo. A co do jadłospisu to po prostu wróżę krzywe zwierciadło. Żeby się odchudzać trzeba posiadać umiejętność czytania - czytania podwieszonych wątków. Powodzenia w lekturze
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
a co to za dieta??? moze dolacze
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Swiete slowa ![]()
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
hmm brzmi ciekawie, dołączę, tylko powiedz mi, jak robiłaś tą dietę, to potem nie miałaś efektu jojo?
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Ja swoją zaczynam od jutra !
![]() ![]()
![]() |
#11 |
Przyczajenie
|
![]()
Ciekawie się zapowiada ta dietka
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Przyczajenie
|
kolorowateczka - proszę byś przeczytała co napisałam - że można (mój błąd TRZEBA) pić ile wlezie. Wody, herbaty czy kawy. Każdy powinien pić dużo wody, bez względu na to czy się odchudza czy nie. Druga sprawa - efekt jojo, a powiedz mi czy testowałaś tę dietę? Ja dowiedziałam się o niej od mojej ciotki, która faktycznie schudła i właśnie dlatego się na nią decyduję. Dla lepszego efektu obowiązkowo ruch
![]() wiadomo, że po diecie nie powinno się opychać różnymi bombami kalorycznymi. Aby utrzymać wagę trzeba się ruszać, ćwiczyć i patrzeć na to co się je. Słodycze - owszem, ale w rozsądnych ilościach. Co takiego jest w tej diecie? Jak o niej usłyszałam, to też miałam wrażenie, że to jakaś bzdura. Później zastanawiałam się dlaczego działa - pobudza trawienie! Oto cały sekret ![]() Ale trzeba się ściśle trzymać menu, nie zmieniać godzin ani kolejności posiłków. Jeśli komuś nie podoba się ta dieta i uważa to za głupotę, ja nikogo nie zmuszam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
Jeśli chodzę do szkoły to niestety nie będę jadła jajka w godzinach zajęć, więc zmienię sobie to na jakąś inną przekąskę, może jabłko ?
![]()
![]() |
#14 |
Przyczajenie
|
Carten - ważę 68 kg. Przy moim wzroście to o wiele za dużo. Chociaż zawsze słyszę, że "nie jestem gruba, tylko mam biust" - nie znoszę tej gadki życzliwych. Chcę ważyć 58. Dlatego na początek 4 dni diety. Później będzie już łatwiej, jak zacznę chudnąć i zobaczę efekty to wytrwam i 8 dni
![]() trochę śmiesznie to brzmi, ale ze mną tak już jest ![]() ---------- Dopisano o 21:24 ---------- Poprzedni post napisano o 21:17 ---------- Ależ Weroniczko! Nie możesz zmienić kolejności... Proponuję ugotować sobie jajko, obrać i zawinąć w sreberko (albo do mocnego woreczka śniadaniowego) i zabrać gumę do żucia, bo wiadomo jajko to jajko, zapaszek swój ma ![]() i tak samo z mięsem o 13 radzę zrobić ... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
Hej. Również chcę się przyłączyć do odchudzania, ale nie do tej diety. Mam swoją sprawdzoną
![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:35 ---------- Poprzedni post napisano o 22:28 ---------- A i jeszcze co do tych wszystkich diet. Miłośniczkom mięsa polecam Diete Pierre Ducana. Dieta polega mniej więcej na tym że przez cały tydzień je się wyłącznie tylko mięso i nic więcej i dużo wody, potem w drugim tygodniu mięso plus jakieś poszczególne warzywa i tak co tydzień coś się dodaje. Osobiście nie stosowałam takiej diety, ale można naprawdę schudnąć. Wiem ,bo moja mama ją stosowała i naprawdę schudła i wg. lepiej się czuła, taka rzeźka i wg. Jest taka książka Dieta Pierra Ducana. Nie kosztuje dużo, ale jest naprawde fajna. Własnie opisuje w niej jak wymyślił tą właśnie dietę dla pewnego faceta, który chciał schudnąć i powiedział, żeby lekarz przepisał mu obojętnie jaka dietę, byle by nie zabronił mu jeść mięsa, bo strasznie je kochał. :d ale jak ktoś jest zainteresowany to polecam bardzo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Przyczajenie
|
mendoza190 napisałam Ci wiadomość na pw, mam nadzieję, że odpowiesz
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
No t fajnie. Moja dieta rusza dzisiaj.. Na razie nie miałam czasu jeść, bo a to do kościoła, a to rodzinke zlać itd. Moje drogie wizażanki! Mokrego
![]()
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
a co tu tak cicho?:P
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
Dokładnie .. Forum stanęło w miejscu !
![]() ![]()
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
u mnie brak ;P jak narazie przystosowuje swój organizm do zmian
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Przyczajenie
|
W czasie świat trudno o dietę.
moja dieta rusza od dziś.Przez 7 miesięcy przybrało mi sie prawie 10 kg. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Przyczajenie
|
bardzo chcę się dołączyć , ale nie mam zielonego pojęcia jak i z czym się to je, moze ktoś pomoże i powie jak zacząć , co robić , co jeść ale dokładnieproszę
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:22.