|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
Relax, czy to możliwe?
Cześć wszystkim!
![]() Nie wiem, czy podobne pytanie zdążyło przewinąć się przez forum, ale zaryzykuję. Mianowicie jestem ciekawa, czy są sposoby na odprężenie/odświeżenie umysłu podczas bardzo intensywnej nauki? Przykładowo w kolejnym dniu czeka nas kilka sprawdzianów i oczywiście zakuwamy cały dzień... Tylko co zrobić, gdy ma się już dość, po kilku godz nie rozumie się czytanego tekstu, a do przyswojenia jeszcze sporo materiału? Właśnie jestem w takie sytuacji Co robić?
|
|
|
|
|
#2 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Relax, czy to możliwe?
Nie wiem czy istnieje taki sposób. Jeśli chodzi o mnie to cały czas jestem zmęczona. Czy to wakacje i śpię do południa, czy też marzec przed maturą - tak czy siak nie jestem wypoczęta.
![]() A podobny wątek już chyba gdzieś widziałam.
|
|
#3 |
|
Zakorzenienie
|
Krótka drzemka (tak 20 minut), słuchanie muzyki poważnej, zabawa z kotem lub psem (naprawde relaksuje), lekki posiłek (warzywa, owoce), masaż skroni.
W kazdym razie nie ogladaj tv, nie czytaj wtedy, bo nie odpoczniesz. |
|
|
|
|
#4 |
|
Wtajemniczenie
|
Radzę najpierw iść na spacer żeby uspokoić organizm. Potem dobrze się wyśpij. Jak wstaniesz, to gimnastyka
Odprężasz w ten sposób organizm. Rozładowujesz napięcie. Umysł w tym czasie przestaje być skupiony i nie plącze ci się milion myśli w głowie, przez co odpoczywa. Humor ci się poprawia i nie tracisz zapału. W ten sposób pozbędziesz się znużenia
|
|
#5 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Zadomowienie
|
ja slucham odglosow natury,ptaki,las
|
|
#7 |
|
Wtajemniczenie
|
Oj tak, spacer z psem odstresowywuje.
Zawsze kiedy zmęczona wracam po dodatkowym niemieckim w okolicach osiemnastej biorę psa na łąkę i momentalnie czuję się lepiej. Efekt krótkotrwały, ale zawsze...
|
|
#8 |
|
Zadomowienie
|
Mnie bardzo fajnie relaksuje kąpiel
Nalej sobie do wanny duzo wody, dodaj jakiś fajnie pachnący olejek lub płyn do kapieli posłuchaj ulubionej muzyki, wypij kawkę ja myślę że drzemka raczej nie bo w moim przypadku po nie jestem zaspana..
Edytowane przez evak1988 Czas edycji: 2010-03-21 o 22:59 |
|
|
|
|
#9 |
|
Raczkowanie
|
Spacer, taniec, a na zmęczone oczy: pocierasz dłonią o dłoń przez jakieś kilka minut, aż się dobrze rozgrzeją, następnie rozgrzanymi dłońmi masujesz kilka minut skronie, zamykasz przy tym oczy. Polecam- taki masażyk działa naprawdę odprężająco!
|
|
|
|
|
#10 |
|
Przyjaciel wizaz.pl
|
Przede wszystkim przerwy w trakcie nauki, moim zdaniem 45-60 minut a potem 15-20 minut przerwy. Lepiej się zapamiętuje "początki" tego co się uczy więc dobrze by takich początków było dużo.
W przerwie dobrze się ruszyć, coś zjeść, pochodzić. Dobrze też robić dłuższą, np godzinną przerwę i iść na spacer. |
|
|
|
|
#11 |
|
Zakorzenienie
|
ja polecam ruch. w przerwach od nauki graliśmy z tż w piłkę lub badmintona
także spacer z psem (to już padło) i taniec. na mnie drzemka nie działa (jeśli chodzi o relaks w czasie nauki). po niej bardzo długo dochodzę do siebie. za to sen pomaga mi w stresie.
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#12 |
|
Zadomowienie
|
Nie przesiadywanie na Wizażu
![]() Polecam też przede wszystkim ruch na świeżym powietrzu Dobrze by było,gdybyś w czasie nauki miała uchylone okno.
|
|
#13 |
|
Wtajemniczenie
|
oczywiscie te wszystkie rady sa bardzo pomocne a ja od siebie polece jeszcze plusss active jesli brak ci energii do nauki i trudno sie skupic
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:54.

Co robić?

Odprężasz w ten sposób organizm. Rozładowujesz napięcie. Umysł w tym czasie przestaje być skupiony i nie plącze ci się milion myśli w głowie, przez co odpoczywa. Humor ci się poprawia i nie tracisz zapału. W ten sposób pozbędziesz się znużenia