|
|||||||
| Notka |
|
| Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji. Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
Psychotest zapachowy
Wizażanki, znalazłam ostatnio w necie psychotest dotyczący doboru perfum do osobowości http://blog.jasminium.pl/?p=35
Odpowiedziałam na parę pytań i wyszło mi że pasują do mnie owocowe zapachy. Coś w tym jest, ponieważ czasami po takie sięgam ![]() Nie jestem jednak do końca przekonana czy kupując w ciemno perfumy powinnam kierować się takim testem. Co o tym myślicie? Znacie więcej takich testów?
|
|
#2 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Psychotest zapachowy
Jeśli w odpowiedziach przeważała litera G => Twój typ to zapach SŁODKI
Szkolne spódniczki w kratkę, skórzane topy, różowe falbanki i kabaretki można znaleźć w Twojej szafie. Nosisz półprzezroczyste stroje i intensywnie korzystasz z kosmetyków, w tym z połyskujących błyszczyków. Uwielbiasz być w centrum uwagi mężczyzn i dobrze znasz swoją wartość. Podobnie jak Gwen Stefani dużo eksperymentujesz z ciuchami, ale znasz umiar i wiesz, w którym momencie należy spasować. Twój magnetyzm jest nieprzezwyciężony i eksponujesz go przy pomocy apetycznych słodkich zapachów, w których dominuje nuta karmelu, czekolady, miodu lub wanilii. eee..hmm.. nie sądzę |
|
|
|
|
#4 |
|
grozi wypollizowaniem
|
mnie wyszło 2xB, 2xC, 2XF, reszta po 1
, lubię zapachy drezwne wiec powinny to być F-ale żeby mieć F trzeba np woleć sierpień od złotej jesieni i lubić desery , kolor liliowy i wakacje w kurortach i perfumować sie tylko na wyjątkowe okazje
Edytowane przez Polly_ Czas edycji: 2009-11-19 o 13:32 |
|
|
|
|
#5 |
|
Zadomowienie
|
mi wyszło F, i opis mi się podoba, ale róznież wyszło mi G, zpachy owszem lubię takie, ale opis
|
|
|
|
|
#6 |
|
Zakorzenienie
|
Jeśli w odpowiedziach przeważała litera F => Twój typ to zapach DRZEWNY
Podobnie jak Madonna i Salma Hayek, wierzysz, że kobiecość to stan duszy. Każdy przejaw kobiecości, tj. macierzyństwo, przyjaźń, seks, miłość, samoekspresję, filozofię, muzykę, sprowadzasz do sztuki.(że o co chodzi?) Każdy Twój romans jest ostatnim, a każda miłość – od pierwszego wejrzenia. Jesteś spokojna, wierzysz w siebie(taa, jasne...), masz wyborny gust. Ciepłe aromaty drzewne z bogatą nutą drzewa sandałowego, wetyweru, paczuli, cynamonu, pieprzu i wanilii harmonizują z Twoją zmysłową i emanującą miłością osobowością. Spróbuj jednego z proponowanych drzewnych zapachów: • Organza, GIVENCHY • Rapture, VICTORIA’S SECRET • Shalimar, GUERLAIN • Omnia, BVLGARI Cynamon lubię to się zgadza, na chwilę obecną drzewnych też szukam, ale czego to ja nie szukam?
|
|
|
#7 |
|
Zakorzenienie
|
nie podoba mi się ten test - za mało odpowiedzi do wyboru - dlaczego przy ulubionym kolorze nie mozna wybrac czerni??
![]() Mi wyszedł miks: F- drzewny, G - słodki, z dodatkiem C- Owocowy ![]() żądam wprowadzenia kategorii dymno-kadzidlanej!!!! hehe
|
|
#8 |
|
Lady of Harley-Davidson
|
mi wyszlo 2 b 2 c 2 f a reszta po 1 poza d ktorego nie mialam wcale
czyli jestem antykwiatowym miszmaszem?
|
|
#9 |
|
Nindżopesz
|
"Jeśli w odpowiedziach przeważała litera D => Twój typ to zapach KWIATOWY
Kobiece i dziewczęce zapachy pasują zarówno do Beyoncé Knowles jak i Britney Spears. I w tym wypadku wszystko kręci się wokół romantyzmu. Tym razem w nieco innym wydaniu. Lubisz się stroić, dbać o siebie. I traktujesz to jako rozrywkę, a nie pracę. Idealna randka – kolacja we dwoje w najmodniejszej restauracji. Twoje stroje muszą być pasowane i bardzo uwodzicielskie. Twoja kwitnąca uroda nie jest uzależniona od pory roku. Pomagają Ci w tym zapachy kwiatowe. Ekstrakty z jaśminu, orchidei, drzewa sandałowego, piżmu i wanilii tworzą niepowtarzalną zmysłową kompozycję." Ło matko, chyba bym się przekręciła
|
|
|
|
|
#10 |
|
Zadomowienie
|
A mnie to pachnie reklamą perfumerii internetowej Jasminum .
|
|
#11 |
|
grozi wypollizowaniem
|
czyli kolejna kiepska reklama
|
|
|
#12 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
Zakorzenienie
|
C, F, B, G, F, D, B, E, D
![]() Drzewne się niby załapały, ale nie pojmę, co ma do nich joga, europejskie stolice i coca-cola... No co Wy ![]() Ponadto, nie wpadłabym na to że L'Instant to zielony zapach. Człowiek się całe życie uczy. ![]() ---------- Dopisano o 14:47 ---------- Poprzedni post napisano o 14:45 ---------- Ooo, i w jednej z wybranych dla mnie grup jest mój rzygliwiec numer jeden, Beyond Paradise
|
|
#14 |
|
Zadomowienie
|
jestem typem morsko-drzewno-słodkim ech, czego to się człowiek może o sobie dowiedzieć na stare lata Oj tak, mocno kiepska to reklama
|
|
#15 |
|
Szef ds. Wymianek
|
typ owocowo - kwiatowy to niby ja
![]() no, wolne zarty EDIT w perfumerii Jasminum nie kupujemy, prosze zapamietac
|
|
|
#16 | |
|
Wiedźma
|
Ależ to jest antyreklama.
Odpowiedzi nie wiem dla kogo - w kilku przypadkach nie jestem, w stanie zakreślić żadnej. Nie ma mojej ulubionej muzyki, nie ma mojej ulubionej kuchni, nie ma mojego ulubionego koloru. A miejsca wypoczynku to bezsens. Opcji zwiedzania nie przewidziano. Chyba, że zwiedzanie prestiżowych kurortów. No i od kiedy snowboard to sport ekstremalny? ![]() Ale to u mnie normalny problem przy tego typu głupich testach. Cytat:
Britney Spears jako moje alter ego... ![]() To już chyba było na tym forum - Lei śniło się kiedyś, że ufarbowana na blond z obłędem w oczach poszukiwałam u Niej w domu BS Fantasy.
|
|
|
#17 |
|
gamma Orionis
|
Nie znoszę tego typu teścideł, w których rzadko która odpowiedź do czegokolwiek się nadaje. Co to za test, w którym zamiast tego co chcę, muszę wybierać tzw. mniejsze zło? Jedynie złota jesień im dobrze wyszła; bo jak zwykle w "ulubionym kolorze" zapomnieli o czerni, a w muzyce o jakimś tysiącu pozostałych gatunków.
Nie wspominając o moim wyniku: "możesz pozostać nonszalancką elegantką, która nie nadużywa kosmetyków i wywołuje wokół siebie wrażenie świeżości, niewinności i jednocześnie zdrowego rozsądku." Zdrowego... WHAAAT? Mówiąc krótko, pytania są tendencyjne ![]() A ja prędzej wypiję setkę Demeter niż użyję Anais Anais. ---------- Dopisano o 17:01 ---------- Poprzedni post napisano o 16:58 ---------- A odnośnie pytania autorki wątku: http://www.osmoz.com/Games-Goodies Kilka testów i dużo quizów.
|
|
|
#18 |
|
Wiedźma
|
|
|
#19 |
|
Zakorzenienie
|
nic nie wyszło z czym bym się identyfikowała, poza tym nie cierpię psychozabaw,gdzie są pytania zamknięte z podanymi odpowiedziami,bez możliwości dopisania czegoś od siebie....wybieram wtedy na zasadzie "mniejszego zła" i wychodza zazwyczaj bzdury, jak w tym teście właśnie
lipa |
|
|
|
|
#20 |
|
Zakorzenienie
|
hmm...Nosze półprzezroczyste stroje i jestem typem zielono-kwiatowo-slodkim
![]() Crap, jak wszystkie testy. Pasuja do wszystkich i do nikogo.
|
|
#21 |
|
Wtajemniczenie
|
Mnie wyszło, że powinnam sięgnąć po zapachy zielone
(większość odpowiedzi B). Nie lubię tej kategorii zapachowej
|
|
#22 |
|
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek
|
Mi wyszło zielono-owocowo-drzewno-słodko, w sumie wśród moich ulubieńców jest podobny miszmasz
Kilka angielskich zapachowych testów: Twój zapachowy profil Który zapach B&BW najlepiej do Ciebie pasuje (wyszły mi kwiatki, Cherry Blossom, Peony itp.) na tych stronach jest więcej tego typu testów
"Kobieta, która się nie perfumuje nie ma przyszłości" Coco Chanel Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest |
|
|
|
|
#23 |
|
Zakorzenienie
|
Wyszło mi że :
E => Twój typ to zapach MORSKI Ja i np Cool Water Woman, DAVIDOFF
|
|
|
|
|
#24 |
|
Raczkowanie
|
Wyszło mi wszystkiego po trochu, żadna litera nie uzyskała przewagi. Wygląda więc na to, że mogę pachnieć czym chcę, cóż za ulga
A przy okazji dowiedziałam się, ze kuchnia europejska to grill i befsztyk
|
|
#25 |
|
Raczkowanie
|
Mam tak (liczy odpowiedzi): A1, B1, C 2, D 0, E 2, F 2, G1
Czyli typ owocowo-morsko-drzwny A najbardziej mi odpowiada grupa „słodka” ![]() Test mi się nie podobał. Co ma to że lubię pływać i słucham rocka to tego po jakie sięgam perfumy? |
|
|
|
|
#26 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie jest tak:
A-1 C-2 E-1 F-3 G-2 Więc wychodzi: Jeśli w odpowiedziach przeważała litera F => Twój typ to zapach DRZEWNY Podobnie jak Madonna i Salma Hayek, wierzysz, że kobiecość to stan duszy. Każdy przejaw kobiecości, tj. macierzyństwo, przyjaźń, seks, miłość, samoekspresję, filozofię, muzykę, sprowadzasz do sztuki. Każdy Twój romans jest ostatnim, a każda miłość – od pierwszego wejrzenia. Jesteś spokojna, wierzysz w siebie, masz wyborny gust. Ciepłe aromaty drzewne z bogatą nutą drzewa sandałowego, wetyweru, paczuli, cynamonu, pieprzu i wanilii harmonizują z Twoją zmysłową i emanującą miłością osobowością. Spróbuj jednego z proponowanych drzewnych zapachów: • Organza, GIVENCHY • Rapture, VICTORIA’S SECRET • Shalimar, GUERLAIN • Omnia, BVLGARI I w sumie się trochę zgadza
|
|
|
|
|
#27 |
|
Rozeznanie
|
U mnie test miażdżąco prawdziwy, bezapelacyjnie F
|
|
|
|
|
#29 |
|
Zadomowienie
|
Mnie też przyporządkowano do kategorii drzewnej, czyli w sumie nie najgorzej tylko że ja tak z drzewami średnio na jeża.
Rozwiązywać testy lubię, szkoda tylko że wyniki są często jakieś z czapy
|
|
|
#30 |
|
Zakorzenienie
|
Moje typy niby:
• No. 19, CHANEL • Envy, GUCCI • Green Tea, ELIZABETH ARDEN ![]() • Anais Anais, CACHAREL ![]() • L’Instant de Guerlain, GUERLAIN
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:11.

, lubię zapachy drezwne wiec powinny to być F-ale żeby mieć F trzeba np woleć sierpień od złotej jesieni i lubić desery 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)