|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Rozeznanie
|
jak to sprac? :)
Witam!
zgodnie z tytulem watku mam problem z dopraniem ubrania - sa to spodnie materiałowe (takie typu eleganckich). historia zaczela sie od plamy po rosole, która zeszła w zasadzie bez problemu. niestety na jej miejsce pojawilo sie cos w guscie zaciekow, jakby od proszku do prania, pralam te spodnie chyba z 5 czy 6 razy i zacieki dalej sa. wkurza mnie to, bo zalozylam je zaledwie raz, teraz nadchodzi lato i bylyby w sam raz do biura,ale w obecnym stanie nie nadaja sie do uzytku. czy ktoras z was miala podobny problem? jak go rozwiazalyscie? z gory dzieki za podpowiedzi i rady
|
|
|
|
|
#2 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: jak to sprac? :)
Ja na dziwne/nietypowe plamy nalewam odrobine Ludwika po chwili lub kilku godzinach piore normalnie w proszku z odrobina vanisha ,plamy schodzą w 90%.
|
|
|
|
|
#3 |
|
Zakorzenienie
|
A może spróbuj czegoś takiego jak Brudpur? Należy polać tym płynem plamę i po kilkunastu minutach uprać całość. Mnie jeszcze nigdy nie "zawiódł".
|
|
|
|
|
#4 |
|
Rozeznanie
|
wiesz, potraktowalam te spodnie proszkiem vanish i nic. podkreslam - to sa jakby plamy po proszku do prania, cos na ksztalt zaciekow, zreszta - od czasu jak sie pojawily to spodenki sobie grzecznie w szafie leza badz wedruja co jakis czas do prania.
@paula78 - chyba wykorzystam Twoj pomysl, mam nadzieje ze zadziala i pozbede sie tych ochydnych zaciekow.
Edytowane przez Madzionella Czas edycji: 2010-06-29 o 23:00 |
|
|
|
|
#5 |
|
MUSEarka
|
To ja się skromnie podepnę pod wątek.
Czym sprać plamy z jagód i truskawek? Tymi pierwszymi zapaćkałam ulubioną bluzkę, a drugimi spodnie. Nosz byłam taka wściekła jak to zobaczyłam, że masakra
|
|
#6 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sama zalatwilam spodnie jagodami/truskawkami i mojego TZta mama przywrocila je do stanu nowosci. Uzyla do tego 'magiczne mydelko' Z Ludwikiem i Vanishem juz probowalas? Tez jest skuteczny
|
|
|
|
#7 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#8 |
|
Rozeznanie
|
w ostateczości pralnia może coś zdziała? chociaż jak są zacieki to nie wiem czy zejdą
|
|
#9 |
|
BAN stały
|
Ja polecam ace, z wszystkimi plamami sobie radzi.
|
|
|
|
|
#10 |
|
Rozeznanie
|
powiem szczerze, przymierzylam sobie na spokojnie te spodnie i doszlam do wniosku,ze te zacieki nie sa tak widoczne i mam je w nosie - bede chodzic tak jak sa, moja mama twierdzi ze jest szansa ze one po prostu w trakcie uzytkowania sie zetra. coz, pozyjemy, zobaczymy, dziekuje wszystkim za rady i podpowiedzi
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:40.