Chudów - nowa restauracja hotel Biały Dom - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Ceremonia i tradycja ślubna, weselna

Notka

Ceremonia i tradycja ślubna, weselna W tym miejscu możesz podzielić się widzą, jak zaplanować ceremonię ślubną. Na co zwrócić uwagę przy szukaniu sali weselnej. Przypomnieć tradycje weselne.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-09-06, 12:13   #1
AggyVi
Przyczajenie

Question

Chudów - nowa restauracja hotel Biały Dom

Hejka
Potrzebuje pomocy w wyborze sali na ślub. Na moim ślubie będzie sporo gości zagranicznych, większość pierwszy raz w Polsce, dlatego nie chce popełnić gafy i pokazać polskie wesela od jak najlepszej strony. Od czegoś trzeba zacząć - no więc sala...

Najbardziej podoba mi się Biały Dom, ale ten w Chudowie. Jest nowy i nie doszukałam się jeszcze zbyt wielu opini.
Pomóżcie!!! Jeśli szłyszeliście cokolwiek na jego temat (jedzenie, kelnerzy,ogólne wrażenia itp.), lub sami tam biliście, byłabym bardzo wdzięczna za komentarze
AggyVi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-06, 12:58   #2
ultraradiola
Wtajemniczenie

Dot.: Chudów - nowa restauracja hotel Biały Dom

nie ma żadnych opinie
bo ten dom weselny
miał swoje otwarcie bodajże 7 sierpnia 2010
także wydaje mi się ze muszą się dość starać żeby pozyskać klientów
bo akurat w tamtych okolicach konkurencja nie spi :P coś wiem o tym
bo sama miałam wesele w tamtych rejonach

pozdrawiam
i życzę powodzenia w odnalezieniu tej wymarzonej sali

14.08.2010 MAŁŻEŃSTWO

ultraradiola jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-06, 15:05   #3
tomalinka
Wtajemniczenie

Ultraradiola, można spytać gdzie miałaś wesele? Bo ja właśnie 2 października mam też w tych okolicach wesele... Jesteś z Rudy śląskiej?
Stary 2010-09-06, 15:19   #4
anika222
Zakorzenienie

GG do anika222

Cytat:
Napisane przez AggyVi Pokaż wiadomość
Hejka
Potrzebuje pomocy w wyborze sali na ślub. Na moim ślubie będzie sporo gości zagranicznych, większość pierwszy raz w Polsce, dlatego nie chce popełnić gafy i pokazać polskie wesela od jak najlepszej strony. Od czegoś trzeba zacząć - no więc sala...

Najbardziej podoba mi się Biały Dom, ale ten w Chudowie. Jest nowy i nie doszukałam się jeszcze zbyt wielu opini.
Pomóżcie!!! Jeśli szłyszeliście cokolwiek na jego temat (jedzenie, kelnerzy,ogólne wrażenia itp.), lub sami tam biliście, byłabym bardzo wdzięczna za komentarze
byłam na weselu w białym domie ale w czerwionce, było super, jedzenie obsługa sala wszystko świetne, mysle ze tez bedzie super w koncu ci sami własciciele i beda dbac o dobra atmosfere we wszystkich swoich lokalach

a co do zagramanicznych gości??
uprzedz ich ile trwa wesele to na bank, nasi anglicy i hiszpanie byli mocno zaskoczeni jak wieczorem dopiero sie wesele zaczeło rozkrecac a oni juz prawie zrobieni byli bo mysleli ze bedzie tak jak u nich ze ok 19 - 20 idzie sie do dyskoteki

no i nasze zabawy weselne były dla nich bardzo miłym i pozytywnym zaskoczeniem

"tylko spokój nas uratuje..piiiiip...

Edytowane przez anika222
Czas edycji: 2010-09-06 o 15:20
anika222 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-07, 06:44   #5
ultraradiola
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez tomalinka Pokaż wiadomość
Ultraradiola, można spytać gdzie miałaś wesele? Bo ja właśnie 2 października mam też w tych okolicach wesele... Jesteś z Rudy śląskiej?
tak jestem z Rudy slaskiej
a ja mialam wesele w Paniowkach
w restauracji Verona

14.08.2010 MAŁŻEŃSTWO

Stary 2010-09-09, 08:07   #6
Amani
Zakorzenienie

Mojej szefowej córka miała tam wesele (z tego co się orientuję, to mieści sie on w Paniówkach a nie w Chudowie) i baaardzo sobie chwaliły. Sala piękna, więc zdjęcia efektowne - widziałam Na początku były bardzo atrakcyjne ceny, teraz jak jest to nie wiem...
Ogólnie mogę polecić Białe domy, rodzina mojego TŻa wszystkie uroczystości tam organizuje, tyle że w Ochojcu

-26kg

Amani jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-09, 11:25   #7
AggyVi
Przyczajenie

Dzieki za opinie . Chyba sie skusze na ten Biały Dom
Jak Ultraradiola pisze:
Cytat:
Napisane przez ultraradiola Pokaż wiadomość
wydaje mi się ze muszą się dość starać żeby pozyskać klientów
bo akurat w tamtych okolicach konkurencja nie spi :P
i też mam taką nadzieję że nie dają plamy na początku :P

Cytat:
Napisane przez ultraradiola Pokaż wiadomość
nie ma żadnych opinie
bo ten dom weselny
miał swoje otwarcie bodajże 7 sierpnia 2010
wiem, że oficjalnie otwarcie bylo 7.08.10, ale ja juz w tym czasie, na poczatku sierpnia, slyszalam niefajna opinie i zastanawialam sie czy to prawda. Tez sie zdziwilam, ze tu przed oficjalnym otwarciem a juz jakies opinie kraza, ale podejzewam, ze poprostu pomylono Biale Domy.

Cytat:
Napisane przez anika222 Pokaż wiadomość
a co do zagramanicznych gości??
uprzedz ich ile trwa wesele to na bank, nasi anglicy i hiszpanie byli mocno zaskoczeni jak wieczorem dopiero sie wesele zaczeło rozkrecac a oni juz prawie zrobieni byli bo mysleli ze bedzie tak jak u nich ze ok 19 - 20 idzie sie do dyskoteki
Już myślałam żeby przygotować ala broszurki z planem wesela i opisami/tłumaczeniem naszych polskich zwyczajów i zabaw, które będą mogli zobaczyć na naszym weselu, żeby się nie musieli głowić o co biega :P

Edytowane przez AggyVi
Czas edycji: 2010-09-09 o 11:30

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-09-10, 22:53   #8
Elfir
Zakorzenienie

Polecałabym dwujęzycznego DJ. Żeby prowadził zabawę, zachęcał do tańców i toastów w dwóch językach.

Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy.
T.Pratchett
Elfir jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-10, 23:12   #9
AggyVi
Przyczajenie

Ostatnio tez sie nad tym zastanawialam, ale... nie bylam jeszcze na weselu z dj'em i nie wiem "jak to wychodzi w praniu". Przegladajac ich stronki ciezko mi znalezc filmiki jak zabawiaja gosci z mikrofonem w rece, glownie mozna tylko uslyszec jaka muzyke puszczaja i tanczacych gosci, co mi wiele nie mowi o tym jacy oni sa ogolnie dla gosci.
Dlatego ciezko mi cokolwiiek znalezc. No chybaze macie cos sprawdzonego?
Stary 2010-09-20, 12:14   #10
pinkoosia
Raczkowanie

GG do pinkoosia

Czesc
Ja mam juz podpisana umowe z Białym Domem w Paniówkach
SLiczny jest. Sale sa trzy, wiec wlasniwie to jedyny minus, ze prawdopodobnie beda trzy wesela w jednym czasie. Na szczescie sale sa dobrze od siebie oddzielone (dwie na dole, jedna u gory ).
My zdecydowalismy sie na najwieksza(min. 90 osob). Przestronna jasne, cudowna. Taka o jakiej marzylam. Ceny niestety dosyc wysokie. Wesele odbedzie sie w 2012 i cena to 285 od osoby za dwa dni bez napojow, ciast, tortu i alkocholu. Wszystko trzeba we wlasnym zakresie, ale na szczescie maja nieodplatnie chlodnie uzyczyc.
Okolica piekna. Plac zabaw dla dzieci juz stoi.
Wlasciciel mily, sympatyczny.
W menu, kore dostalismny jedzenia jest mnostwo. Duzo mies do obiadu. Rodzina TZta jest typowo slaska, dlatego dla nich rolady to podstawa Zaliczka wyniosla nas 1000 zl.
Z tego, co sie orientuje z terminami maja juz kiepsko.
Jak bedziecie mialy jeszcze jakies pytania, to piszcie
pinkoosia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-21, 21:39   #11
Amerix
Przyczajenie

Witam
Byłam na weselu w tym miejscu w sierpniu tego roku i było REWELACYJNIE.
Pomijając wygórowane ceny, które są nieco uzasadnione wystrojem sal, to do niczego nie mogłam się przyczepić. Obsługa miła i zorganizowana, jedzenie pyszne i w dużych ilościach, bardzo urozmaicone. Na każdym kroku czuć luksus tego miejsca, okolica takze urocza (pola i las), gdyby ktoś reflektował na takie okolice do zdjęć, to nie trzeba jechać do odległych parków itp.
Szczerze- poleciłabym każdemu, kogo oczywiście stać na to miejsce, ponieważ cena nie uwzględnia wszystkiego np. napoi, ciast, tortu- a jakby nie było to również trochę kosztuje.
Amerix jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-22, 06:54   #12
ultraradiola
Wtajemniczenie

a jeśli mogę zapytać jaka jest cena od osoby pytam czysto z ciekawości

14.08.2010 MAŁŻEŃSTWO

Stary 2010-10-22, 11:01   #13
Amerix
Przyczajenie

Było to około 210 zł od osoby na jeden dzień oczywiście
Stary 2010-10-22, 19:47   #14
AggyVi
Przyczajenie

Ja mam salę zaklepaną na ślub na przyszły rok, co niedawno załatwiałam więc znam ceny troche bardziej w detalach. Za 1 dzień w 2011 wyglądają tak:
wesele w niedz. lub święta kosztuje 185,-
w tyg. 10%mniej
Osobno płaci się za: ciasto 10,- za osobe (1,5 ciasta na osobe, tort wielopietrowy)
napoje 10,- za os. (2l na osobe, 4 sztuki:0,2lcoca cola, 0,33 woda gazowana, 0,5 woda niegazowana, 0,5 soku)
owoce 5,- na osobe (1 duza taca przypada na na 10 osob)Można też dodatkowo można wziąść

kaczkę faszerowaną 5,- za os.,

udziec wieprzowy na płonąco (z ziemniakami i kapustą) 25,- za os.,

fontanna czekoladowa,

lane piwo,

wina
Stary 2010-10-28, 15:20   #15
Angel Eyes
Rozeznanie

GG do Angel Eyes

Cytat:
Ja mam salę zaklepaną na ślub na przyszły rok, co niedawno załatwiałam więc znam ceny troche bardziej w detalach. Za 1 dzień w 2011 wyglądają tak:
wesele w niedz. lub święta kosztuje 185,-
w tyg. 10%mniej
Osobno płaci się za: ciasto 10,- za osobe (1,5 ciasta na osobe, tort wielopietrowy)
napoje 10,- za os. (2l na osobe, 4 sztuki:0,2lcoca cola, 0,33 woda gazowana, 0,5 woda niegazowana, 0,5 soku)
owoce 5,- na osobe (1 duza taca przypada na na 10 osob)Można też dodatkowo można wziąść

kaczkę faszerowaną 5,- za os.,

udziec wieprzowy na płonąco (z ziemniakami i kapustą) 25,- za os.,

fontanna czekoladowa,

lane piwo,

wina
Załatwiałas tam termin niedawno??
Jak mozna wiedziec udało Ci sie dostac termin w sobotę czy w tygodniu??
Ja byłam tam pod koniec sierpnia i juz żadnej soboty nie było wolnej, święta tez zajęte
Teraz sie waham czy zdecydować sie na hotel Silvia w Sosnicowicach koło Gliwic z terminem sobotnim czy Biały Dom z terminem w tygodniu...
Nie orientujesz sie może jakie mają upusty w hotelu dla gości weselnych?
Ja muszę zapewnic 2 noclegi dla moich gosci bo sa przyjezdni i to jest ok 20 osób wiec ceny które proponują na swojej stronie troche mnie przerażaja aczkolwiek widziałam, że dla gosci weselnych ustala się je indywidualnie..
Będę wdzięczna za info

P.S. Aha i jak wyglądaja koszty w przypadku dzieci??
Do ilu lat płaci się połowę a do ilu wcale???
Dzięki

Zdeklarowana kociara

Edytowane przez Angel Eyes
Czas edycji: 2010-10-28 o 15:25
Angel Eyes jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-10-28, 17:48   #16
pinkoosia
Raczkowanie

GG do pinkoosia

Dzieci do dwoch lat za darmo, a starsze dzieci nie pamietam. Musialabym poszukac umowe.
My w czerwcu podpisywalismy na czerwiec 2012 i juz prawie wogole nie bylo terminow w weekend.
pinkoosia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-28, 21:51   #17
AggyVi
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Angel Eyes Pokaż wiadomość
Załatwiałas tam termin niedawno??
Jak mozna wiedziec udało Ci sie dostac termin w sobotę czy w tygodniu??
Ja byłam tam pod koniec sierpnia i juz żadnej soboty nie było wolnej, święta tez zajęte
Teraz sie waham czy zdecydować sie na hotel Silvia w Sosnicowicach koło Gliwic z terminem sobotnim czy Biały Dom z terminem w tygodniu...
Nie orientujesz sie może jakie mają upusty w hotelu dla gości weselnych?
Ja muszę zapewnic 2 noclegi dla moich gosci bo sa przyjezdni i to jest ok 20 osób wiec ceny które proponują na swojej stronie troche mnie przerażaja aczkolwiek widziałam, że dla gosci weselnych ustala się je indywidualnie..
Będę wdzięczna za info

P.S. Aha i jak wyglądaja koszty w przypadku dzieci??
Do ilu lat płaci się połowę a do ilu wcale???
Dzięki
Ja mam termin w tyg., z tym ze dla mnie to nie taki problem, bo przyjezdzamy do Polski z Angli na slub, tak jak i polowa naszych gosci, wiec tak czy siak trzeba brac urlopy.
Z tego co wiem na okres letni w 2011 wszystkie soboty sa juz zajete, pojawialy sie czasami jakies niedziele, a w srodku tygodnia juz nie bylo tak tloczno.
Jesli o pokoje chodzi to nam powiedzieli tak:
pokuj 2 os 160,-
dostawka 60,-
sniadanie 16,-
Nie wiem jak ze znizkami, ale zawsze mozna sprobowac pogadac z szefostwem. Ja dostalam email troche inny niz na stronce, jakbys chciala.

Co do jedzenia, tak - dzieci do ok 2 lat za darmo, a do ok 6 (jesli dobrze pamietam) za polowe. Z tym ze nie ma laczonych znizek, tj. jesli korzysta sie z 10% upustu na wesele w ciagu tygodnia, to nie ma znizki na dzieci.
Stary 2010-10-29, 01:41   #18
Angel Eyes
Rozeznanie

GG do Angel Eyes

Cytat:
Ja mam termin w tyg., z tym ze dla mnie to nie taki problem, bo przyjezdzamy do Polski z Angli na slub, tak jak i polowa naszych gosci, wiec tak czy siak trzeba brac urlopy.
Z tego co wiem na okres letni w 2011 wszystkie soboty sa juz zajete, pojawialy sie czasami jakies niedziele, a w srodku tygodnia juz nie bylo tak tloczno.
Jesli o pokoje chodzi to nam powiedzieli tak:
pokuj 2 os 160,-
dostawka 60,-
sniadanie 16,-
Nie wiem jak ze znizkami, ale zawsze mozna sprobowac pogadac z szefostwem. Ja dostalam email troche inny niz na stronce, jakbys chciala.

Co do jedzenia, tak - dzieci do ok 2 lat za darmo, a do ok 6 (jesli dobrze pamietam) za polowe. Z tym ze nie ma laczonych znizek, tj. jesli korzysta sie z 10% upustu na wesele w ciagu tygodnia, to nie ma znizki na dzieci.
Dzieki za info
Troche bez sensu, że znizki sie nie łącza bo wiadomo że 2 letnie dziecko nie zje nic ze stołu bądź poskubie z talerza rodziców, podobnie z 6 latkiem..

Zdeklarowana kociara
Angel Eyes jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-30, 11:46   #19
Amerix
Przyczajenie

Co do noclegów to nie ma co liczyć na zniżki, ceny obowiązują takie jak na stronce. No i z tego, co wiem to niestety para młoda nie dostaje darmowego noclegu :/
Stary 2010-11-02, 07:16   #20
aledra7
Raczkowanie

Ja słyszałam że od osoby jest teraz 300zł
aledra7 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-12, 09:44   #21
Irmisia
Raczkowanie

To ja może podam najświeższe informacje.
Cena na 2012 r.
Za 1 dzień- 185zł
Za 2 dni- 275zł
Zaliczka- 1000zł

Jak my rezerwowaliśmy to został ostatni weekend na 29-30 wrzesień 2012r. Od kwietnia do września wszystkie weekendy zajęte. Podobno ludzie już mają rezerwacje na 2013r.

Jedzenia masa, sala śliczna, okolica także.
Irmisia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-12, 09:49   #22
ultraradiola
Wtajemniczenie

no to bardzo korzystne ceny maja o ile oczywiscie cena nie wzrosnie

14.08.2010 MAŁŻEŃSTWO

Stary 2010-11-14, 02:12   #23
dorka32
Raczkowanie

Witajcie dziewczyny, ja właśnie mialam wesele w Bialym Domu w Chudowie we wrzesniu, a dwa lata wczesniej moja siostra w czerwionce. Powiem Wam, ze jestem srednio zadowolona. Pierwsze co oszukali na piwach, zamawialismy lane, wiec ciezko policzyc. Mielimy 46 osob, policzyli 36 piw. Jedynie zamawiane bylo do obiadu przez moze 5 osob, moze po 2-3 wypili, a potem to juz szla tylko wodka. Wiec te ilosc wyssali se z palca. Ostatecznie policzyli za ponad 20 - nie pamietam dokladnie, ale moze dlatego, ze jedlismy tam sniadanie z paroma naszymi goscmi i gadalismy miedzy soba nie czajac sie w ogole co nam sie nie podobalo itd, a ze krecil sie tam menadzer, kelnerki ....sprzataczka!!! , wiec pewnie slyszeli co nie co. Jak sie rozliczalismy juz wychodzac to okazalo sie zamiast 9 to byla 3 i zle policzyli hmmm. Ale wracając do imprezy, jedzenie spoko, nam wydawalo sie ,ze bylo duzo,ale moze dlatego, ze zamowilismy dodatkowo udziec, ktory bardzo polecam !!! Pyszny z ziemniaczkami i kapusta, samo wyjscie kucharza i caly pokaz - REWELACJA. Krokiety byly niedobre, suche , slone ,z zawartoscia kielbasy...moja tesciowa - szefowa kuchni na co dzien wyczuje wszystko )) Aaaaa dziewczyny fontanna czekoladowa - porazka!!! Placilismy 800 zl, a wiecie jak wygladala? Jak taka typowa, ktora mozna kupic w lidlu...wiecie taka domowa. Jesli ktos bedzie zainteresowany, to mam zdjecie, bo oczywiscie pan menadzer stwierdzil, ze nie maja i bralismy w ciemno....stwierdzil, ze bedzie na uauuuu jak wejde ...szczerze mowiac jak weszlam na sale to nawet jej nie zauwazylam. Mnie wydawalo sie rowniez, ze obslugi nie bylo widac za czesto, nieweim, moze bylo takie moje wrazenie. Dziwne tez, ze zabraklo sokow ( nie bylo nawet goraco....ale najlepsze jest to, ze dokupywalismy skrzynke wody - bo tez zabraklo i kelner stwierdzil, ze dolozy soku i nie policzy...hmmm Porazka byla rowniez z klimatyzacja, prosilismy sie chyba z 6 razy zeby wlaczyli, wiec chodzila moze 10 min i znowu wylaczali, a jak poszlismy do menadzera to zdziwiony: a nie chodzi??? Nieweim czy to menadzer, ale z nim wszystko zalatwialismy, nie byl do konca wesela, i najlepsze jest to, ze jak sobie poszedl to klima chodzila do samego konca, wiec mozna sie domyslec kto trzymal reke na tym.
Dziewczyny nieweim czy przesadzam, to niby drobne sprawy, ale wkurzajace. Drazni mnie cos takiego, bo jak sie kasuje takie pieniadze to powinni co od siebie dac, a nie jeszcze narzekac, ze ta dzialka byla nieuzbrojona itd...co nas to interesuje, oni tak kombinuja, ze koszta im sie zwroca szybciej niz im sie to wydaje. Aaaaaa najlepszy byl apartament dla nowowzencow:hahah a: dwa zlaczone lozka z dwiema osobnymi koldrami
300 zl...zero dekoracji...jakiegos szampana, kwiatka, cokolwiek, tak jak go pomalowali (nawet dobrze nie posprzatali) tak wynajeli . Na lustrach mozna bylo pisac. W lazience jedynie mydlo w plynie do rak, wiec to lalismy do wanny. Zimno w pokoju jak nieweim. Nie widzielismy pilota do klimatyzacji,wiec moze byla dodatkowa oplata. Nasi goscie mieli np pokoj za ok 200 zl ze sniadaniem, ale za uzycie sejfu dodatkowa oplata i za klime to samo!!!
Mnie sie wydaje, ze im sie juz w glowce przewraca, za duzo kasy... w takim miejscu to kelnerzy powinni w bialych rekawiczkach chodzic. Ja mam nadzieje dziewczyny, ze bedziecie zadowolone. Acha jeszcze co nas zdziwilo to cena piwa, ze niby pierwsze iles tam bylo drozsze a nastepne tansze....co w menu w ogole nie bylo uwzglednione. Wiec pytajcie o WSZYSTKO!!! Najlepiej chyba brac butelkowe, wtedy mozna sie doliczyc. Chociaz wszedzie wyroluja, czlowiek musialby zatrudnic kogos, zeby mial na to wszystko oko... wiec tak sie nie da. Przypomnialo mi sie jeszcze, ze muchy po makaronie lazily w talerzu ...
Ale sie rozpisalam, jak bedziecie mialy jakies pytania to dawajcie

REKLAMA
Stary 2011-09-13, 21:26   #24
zabowska
Przyczajenie

Witajcie Dziewczyny a ja mam salę zarezerwowaną od ponad roku na początek października 2012 i klęska . Znajomi i rodzina prawie codziennie przynosi jakąś nowinę na temat Białego Domu a więc :
Znajoma zna 2 Młode Panie , które w ostatnim czasie miały tam wesele i nie zadowolone z wesela z jedzenia , zimne no i talerze brudne rzadko wymieniane obsługa jedna na 3 sale . Kolejna opinia to taka , że jedna para rok przed weselem z tego powodu zrezygnowała i nie oddali im zaliczki. Podobno jest tragedia nie ma to najmniejszego porównania z Czerwionką czy Rybnikiem . I na razie szukam może czegoś nowego ale mam zamiar pojechać tam w jakiś week i popytać ludzi .
zabowska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-14, 12:21   #25
AggyVi
Przyczajenie

Ja juz jestem po... i musze powiedziec ze jestem baaaaardzo zadowolona!!!
Nie mialam zadnych problemow z zimnym jedzeniem, bylo pyszne, urozmaicone, az wszystkiego chcialo sie skosztowac, i musze powiedziec ze prezentacja byla bardzo fajna, szczegolnie kolacji, wszystko bylo bardzo elegancko rozniesione, po obiedzie posprzatane szybko, a pozniej juz sie tak nie spieszyli, co mi odpowiadalo, bo goscie mogli sobie podjadac kiedy chcieli. Z kelnerami mozna bylo sie dogadac w sprawach mniejszych porcji dla dzieci, lub doniesc cos spoznialskim gosciom. Jedziennia bylo tyle, ze zostalo nam na 2 lodowki (same standardowe menu)! (Ale o to sami zadbalismy po imprezie zeby posprzatac ze stolow zeby nic sie nie stracilo...) Alkohole kupowalismy sami i tak jak rozne historie kraza, my tu nie zauwazylismy zeby cokolwiek zniknelo podejrzanie! A mielismy tez kilka drozszych alkoholi i wszystko bylo ok.
[Tak przy okazji polecam kupowanie napoji w hurtowniach, ktore pozwalaja na zwrot nieotwartych butelek bez dodatkowych oplat.Ma sie spokojna glowe, bo mozna wszystkiego wziasc wiecej zeby nie zabroklo, a nigdy nie bedzie za duzo, bo mozna zwrocic co zostanie.]

Jedynie nie jestem szczegolnie zachwycona "apartamentem dla nowozencow". Nie moge powiedziec zeby nas powalil. Poprostu nowy, czysty apartament (pokuj do siedzenia, osobna sypialnia z balkonem, lazienka) calkiem ladny ale za taka cene to moznaby oczekiwac czegos wiecej. Nie bylo elementu "wow", jakiegos romantyzmu czy cos...na stoliku tylko dodatkowe napoje, a z wanny/jacuzzi nawet nie skozystalismy bo nie bylo goracej wody, tylko ciepla...a mi to nie wystarcza. Tu akurat szkoda ze nie zaoszczedzilismy biorac zwykly pokuj, ktory bylby wystarczajaco ladny.

Ogolnie caly budynek, sale i otoczenie super. Plac zabaw byl idealy dla dzieci. Taras byl bardzo wygodny, jak jest ladna pogoda to wrecz idealne miejsce zeby usiasc i sie odswierzyc, tuz na przeciw lasu, super. Sama sala... cudo miodzio, pelen luksus, nowa, czysta, blyszczaca, och ach, w zyrandole to moznaby sie wpatrywac i wpatrywac, no i dobrze wyciszona! Naprawde mozna zaoszczedzic na dekoracjach, bo sala sama w sobie bije urokiem

Z managerem mozna bylo sie dogadac bez problemu. Pomogl nam nawet z transportem nocnym gosci z lotniska do hotelu.

Ogolnie, tak, jestesmy zadowoleni! Choc koszty sa niemale,jesli kogos stac to polecam, bo to naprawde sliczne miejsce na wesele
Stary 2011-09-14, 17:05   #26
zabowska
Przyczajenie

Ja również słyszałam pozytywy ale jakoś ostatnio więcej było tych negatywów i tyle przestraszyłam się ludzie mówią różne rzeczy , że okłamują na termosach ale to fakt przesada nie spotkałam się jeszcze z restauracją , która by osobno kasowała za kawę i herbatę to jest dramat jeszcze taka kasę 120 zł za termos kawy a 90 zł za herbatę . Podobno autobusy z gośćmi nie mogą podjeżdżać pod samo wejście .
zabowska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-10, 13:03   #27
bili5
Przyczajenie

Moja swieza opinia po weselu:
- obsluga mila
- jedzenie dobre , ale tylko obiad
- reszta malo jedzenie, obsluga szybko sprzata, wiec proponuje zjesc szybko, ale talerz przybic gwozdziem do stolu
- kolacja (zimne frytki i kulki, warzywa twarde i nie dogotowane, szaszlyk, lezy mi do tej pory na zoladku)
- jesli chodzi o pokoj: to 2-os. z sniadaniem 190zl + 20zl jesli chcecie miec pilota do klimy ..... bez komentarza.
Ogolnie nie polecam
pozdrawiam wszystkich
bili5 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

REKLAMA
Stary 2012-07-16, 22:31   #28
gagatek1971
Przyczajenie

Byłam w sobotę i nie polecam ,obiad zimny przystawki takie sobie więcej minusów niż plusów
gagatek1971 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-02, 22:59   #29
precelinka
Przyczajenie

Hej! Zastanawiam się nad wyborem jednej z sal w Białym Domu w Chudowie na wesele w przyszłym roku. Opinie są skrajnie różne, może ktoś ma jakieś najświeższe informacje i wrażenia?
z góry dzięki za odpowiedź.
precelinka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-13, 11:19   #30
blueey
Raczkowanie

Hej
Właśnie zarezerwowalismy sale na 2016 R Z terminami było ciężko ale udało sie. Ma ktoś jakieś nowe informacje czy goście zadowoleni itp.?

Nowe wątki na forum Ceremonia i tradycja ślubna, weselna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości