Wakacje w Egipcie - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Podróże, wakacje, wycieczki

Notka

Podróże, wakacje, wycieczki Forum dla osób, które lubią podróże, wakacje i wycieczki. Dołącz do nas i podziel się opinią na temat ciekawych miejsc, promocji, organizacji wyjazdu itd.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-09-28, 11:20   #1
motylek66
Raczkowanie

Wakacje w Egipcie

Hej =) Jak tam żyjecie po wakacjach? Ciężko jest wrócić do pracy. Ja ostatnio byłam bardzo przemęczona i dlatego postanowiliśmy pojechać na wypoczynek. Zapraszam więc do obejrzenia zdjęć na moim małym blogu http://fotoforum.gazeta.pl/a/50296.html =) Pozdrawiam i chętnie odpowiem na wszystkie pytania!
motylek66 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-04, 15:04   #2
Gisia_00
BAN stały

Dot.: Wakacje w Egipcie

Piękne zdjęcia! Hotel wygląda naprawdę zjawiskowo, nic dziwnego, że się na niego zdecydowałaś. Ogólnie Egipt na wakacje jest idealnym miejscem - sama wycieczka nie jest droga, na miejscu ceny są naprawdę niskie, a miejsc do zwiedzania co niemiara. Ja w tym roku byłam w niesamowitym miejscu... polecieliśmy z moim TŻ do Brazylii. Bardzo bałam się lotu - w sumie kilkanaście godzin podróży robi swoje. Na miejsce dotarliśmy zmęczeni, ale bardzo szczęśliwi. Mieszkaliśmy Rio De Janeiro w hotelu Rio Copa. Niedaleko mieliśmy do plaży i do ogromnego centrum handlowego Rio Sul. Co do plaży, to czytałam wiele opinii, że w Brazylii nie dbają o czystość w takich miejscach, a moim zdaniem jest odwrotnie. Wiadomo, jakiś papierek się gdzieś znajdzie, ale bez przesady - w miejscach gdzie ja odpoczywałam było naprawdę czysto. A plaże... boskie! Miękki piasek, czysta woda - jak w raju! A to co najbardziej podobało mi się w naszym hotelu to fakt, że na dachu był taras z mini basenem do opalania. Cudowna sprawa. Ogólnie sama Brazylia zrobiła na mnie ogromne wrażenie. Wiadomo, starałam się nie zapuszczać w miejsca otoczone złą sławą, ale miasto jest naprawdę piękne. Kultura - niesamowita. Ludzie tacy uśmiechnięci - zarówno obsługa w hotelu jak i ludzie, których mijałam na ulicy. Jedzenie bardzo smaczne, kucharz naprawdę się starał. Poznałam bardzo fajnych ludzi, m.in. panią z obsługi alfastaru z któym byliśmy. Dokładnie nam tłumaczyła czego trzeba spróbować, w jakich sklepach kupować pamiątki, gdzie dają najlepsze owoce morza w okolicy. Wycieczka nie najtańsza, ale na pewno najpiękniejsza w moim życiu!
Gisia_00 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-05, 15:44   #3
motylek66
Raczkowanie

Brazylia! To dopiero wycieczka! Ale ja swoich wakacji bym nie zamieniła na żadne inne! Było cudownie, zresztą jakby mogło nie być w takim miejscu! Zdjęcia dokładnie ukazują miejsce, które odwiedziłam. Do dzisiaj jestem pod wielkim wrażeniem tego hotelu i wszystkich ludzi, którzy mnie otaczali. Chcialabym kiedyś tam wrócic!

http://fotoforum.gazeta.pl/a/50296.html
motylek66 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-14, 15:41   #4
ninka_niebieska
Przyczajenie

Egipt to rzeczywiście cudowne miejsce. Byłam w Hurghadzie, to były wspaniałe wakacje i napewno długo będe je wspominała. Słyszałam jednak teorię, że Egipt nie powinien być pierwszym miejscem zagranicznych wakacji, ponieważ jest tak piękny, że już nigdzie więcej nam się nie spodoba.. co sądzicie na ten temat? czy jest w tym troszke prawdy.. ? ja już wcześniej byłam za granicą i rzeczywiście porównując Egipt jest śliczny i chciałabym tam jeszcze wrócić.. ale inne kraje też są ładne.
ninka_niebieska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-15, 20:10   #5
dorka1980
Wtajemniczenie

GG do dorka1980

a mnie tam piękne hotele nie rajcują, wolę piękny kraj, jego przyrodę, kuchnie i ludzi
mnie na razie do Egiptu nie ciągnie, jest gdzieś tam na awaryjnym miejscu, nie jest na liście marzeńchoć kraje arabskie to mój kierunek
dorka1980 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Podróże, wakacje, wycieczki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości