Samej na koncert - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Kultura(lnie)

Notka

Kultura(lnie) Kultura(lnie) to forum dla osób, które interesują się kulturą, sztuką, filmem, literaturą, polityką itd. Zapraszamy do dyskusji.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2017-08-17, 22:31   #1
olka922
Raczkowanie

Samej na koncert

Chodzicie same na koncerty? Wracacie później też same nawet jeśli mieszkacie daleko? Ja zastanawiam się czy wybrać się na koncert, który jest dość daleko ode mnie. Dojechać to nie problem bo wtedy jest jeszcze dzień, ale trochę boję się powrotu. Nie wiem czy musiałabym mieć nocleg, czy wracałabym późnym wieczorem, ale oba warianty wiążą się z tym, że trzeba z tego koncertu dostać się do hotelu lub na dworzec, a oba są oddalone o kilka km. Kraków to jednak duże miasto i boję się, że wieczorem może być niebezpiecznie. Niestety nie miałby mnie kto odebrać samochodem itd.
Jak myślicie, jest się czego bać?
olka922 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-08-18, 22:29   #2
daf502bc9430c04b8cbdbd94f51a8624bed02f84_61e0bd2ac4d4e
Konto usunięte

Dot.: Samej na koncert

Nie polecam szwędania się po nocy gdziekolwiek, nawet w mniejszym mieście, Kraków nie jest wyjątkiem. W takiej sytuacji na pewno zamówiłabym taksówkę.
daf502bc9430c04b8cbdbd94f51a8624bed02f84_61e0bd2ac4d4e jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-08-19, 13:15   #3
480d4edc1e815c56c16fabf08724cc948bdba6da
Konto usunięte

Treść usunięta
480d4edc1e815c56c16fabf08724cc948bdba6da jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-08-21, 13:31   #4
ColdDesert
West Coast

Ja jeszcze nie byłam sama, ale gdybym miała taką sytuację, to na pewno zorganizowałabym sobie nocleg w hotelu i taksówkę do hotelu a w podróż do domu ruszyłabym "za dnia".
2015: 37
2014: 40

Koncerty-moja miłość

OWF : 2014, 2016, 2017, 2018
KLF: 2017
Stadion Narodowy: Coldplay, Depeche Mode
Torwar: Lana del Rey, Ellie Goulding
ColdDesert jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-08-21, 13:37   #5
agniesiaa
Naczelna Wizażanka:)

Zwykle sama chodzę/jeżdżę na koncerty. Bez przesady, wszędzie ci się może coś stać, nawet w biały dzień. ja wcześniej sprawdzam trasy i komunikację miejską i tylko w razie wyższej konieczności biorę taxi. Nie ma się co nakręcać. Baw się dobrze.
Stary 2017-08-23, 08:17   #6
bonasera
Zadomowienie

Też zwykle chodzę lub jeżdżę na koncerty/mecze sama, nie mam z tym większego problemu. Ba, nawiązałam wieeele fajnych znajomości podczas stania w kolejkach czy czekania już pod sceną 😀.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

Nie jest próżnością znać swoje dobre strony, przeciwnie - głupotą byłoby ich nie doceniać.
bonasera jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-08-23, 21:32   #7
mirabelka31
Raczkowanie

Już dawno nie byłam na żadnym koncercie, ale jak chadzałam, to zazwyczaj z kimś. Przy czym nie widzę powodów, żeby nie wybrać się samej, jeśli zależy Ci na zespole.
Co do powrotów, to ja akurat niejednokrotnie wracałam sama po nocach piechotą, zazwyczaj po pracy. Może i nie powinnam doradzać takich rozwiązań, ale tak już postępuję. Ale jeśli Ty miałabyś się czuć niekomfortowo, to lepiej zamówić taksówkę.
mirabelka31 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-08-27, 11:30   #8
Personal_Jesus
Zakorzenienie

Ja nie lubię sama jeździć/chodzić na koncerty, bo lubię śpiewać z kimś, bawić, przeżywać. Ale jakby nikt nie chciał wybitnie iść to bym poszła sama. Można hotel zamówić blisko hali czy stadionu gdzie będzie koncert i wrócić spokojnie do niego taksówką za małe pieniądze. A rano na spokojnie wrócić do domu pociągiem czy innym sposobem
Every siren often my lullaby Every heartbeat functioning thrown to the night I'm quenched in your light And see the floor rising through a dream Forgotten thoughts lost in a memorable theme And soaked to the skin

Mój kulinarny kącik
Personal_Jesus jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-09-03, 13:13   #9
IzzieSt
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agniesiaa Pokaż wiadomość
Zwykle sama chodzę/jeżdżę na koncerty. Bez przesady, wszędzie ci się może coś stać, nawet w biały dzień. ja wcześniej sprawdzam trasy i komunikację miejską i tylko w razie wyższej konieczności biorę taxi. Nie ma się co nakręcać. Baw się dobrze.
Dokładnie, tym bardziej że jeśli jest jakiś koncert to jednak później te tramwaje są wypchane ludźmi wracającymi z koncertu bo każdy musi jakoś wrócić. Zawsze wracałam komunikacją miejską czy to z imprez, czy ze spotkań ze znajomymi lub z meczy i mówię właśnie o krakowie.
Ogarnij komunikację żebyś wiedziała czym dojedziesz, a jakbyś się jednak niekomfortowo czuła to zadzwonisz po taksówkę.
IzzieSt jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Kultura(lnie)

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości