|
Notka |
|
Kultura(lnie) Kultura(lnie) to forum dla osób, które interesują się kulturą, sztuką, filmem, literaturą, polityką itd. Zapraszamy do dyskusji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Samej na koncert
Chodzicie same na koncerty? Wracacie później też same nawet jeśli mieszkacie daleko? Ja zastanawiam się czy wybrać się na koncert, który jest dość daleko ode mnie. Dojechać to nie problem bo wtedy jest jeszcze dzień, ale trochę boję się powrotu. Nie wiem czy musiałabym mieć nocleg, czy wracałabym późnym wieczorem, ale oba warianty wiążą się z tym, że trzeba z tego koncertu dostać się do hotelu lub na dworzec, a oba są oddalone o kilka km. Kraków to jednak duże miasto i boję się, że wieczorem może być niebezpiecznie. Niestety nie miałby mnie kto odebrać samochodem itd.
Jak myślicie, jest się czego bać? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Konto usunięte
|
Dot.: Samej na koncert
Nie polecam szwędania się po nocy gdziekolwiek, nawet w mniejszym mieście, Kraków nie jest wyjątkiem. W takiej sytuacji na pewno zamówiłabym taksówkę.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
West Coast
|
Ja jeszcze nie byłam sama, ale gdybym miała taką sytuację, to na pewno zorganizowałabym sobie nocleg w hotelu i taksówkę do hotelu a w podróż do domu ruszyłabym "za dnia".
![]() |
#5 |
Naczelna Wizażanka:)
|
Zwykle sama chodzę/jeżdżę na koncerty. Bez przesady, wszędzie ci się może coś stać, nawet w biały dzień. ja wcześniej sprawdzam trasy i komunikację miejską i tylko w razie wyższej konieczności biorę taxi. Nie ma się co nakręcać. Baw się dobrze.
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
Też zwykle chodzę lub jeżdżę na koncerty/mecze sama, nie mam z tym większego problemu. Ba, nawiązałam wieeele fajnych znajomości podczas stania w kolejkach czy czekania już pod sceną 😀.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Już dawno nie byłam na żadnym koncercie, ale jak chadzałam, to zazwyczaj z kimś. Przy czym nie widzę powodów, żeby nie wybrać się samej, jeśli zależy Ci na zespole.
Co do powrotów, to ja akurat niejednokrotnie wracałam sama po nocach piechotą, zazwyczaj po pracy. Może i nie powinnam doradzać takich rozwiązań, ale tak już postępuję. Ale jeśli Ty miałabyś się czuć niekomfortowo, to lepiej zamówić taksówkę. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Ja nie lubię sama jeździć/chodzić na koncerty, bo lubię śpiewać z kimś, bawić, przeżywać. Ale jakby nikt nie chciał wybitnie iść to bym poszła sama. Można hotel zamówić blisko hali czy stadionu gdzie będzie koncert i wrócić spokojnie do niego taksówką za małe pieniądze. A rano na spokojnie wrócić do domu pociągiem czy innym sposobem
![]()
Every siren often my lullaby Every heartbeat functioning thrown to the night I'm quenched in your light And see the floor rising through a dream Forgotten thoughts lost in a memorable theme And soaked to the skin Mój kulinarny kącik |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ogarnij komunikację żebyś wiedziała czym dojedziesz, a jakbyś się jednak niekomfortowo czuła to zadzwonisz po taksówkę. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:36.