![]() |
#1 |
Wtajemniczenie
|
Rzuciłam palenie!!!
Drogie Panie mam nadzieje, że są tu byłe palaczki, które mają ochotę pogadać
![]() Paliłam przez ponad 5 lat, czyli od 16 roku życia, rzuciłam ot tak siedząc nad Renem i patrząc na barkę, złamałam fajkę i pojechałam dalej. Wczoraj minęły 4 tygodnie ![]() ![]() Opiszcie wasze zmagania i efekty zapraszam ![]()
Mówienie ludziom „nie” jest wspaniałą rzeczą, jest to część przebudzenia. I zrozum, to nie jest egoizm. Egoizmem jest wymaganie od innych, by żyli życiem, które akurat tobie wydaje się najwłaściwsze. To jest egoizm. Żyć swoim życiem nie jest egoizmem. Anthony de Mello kocham Cię życie! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Rzuciłam palenie!!!
ja rzucilam palenie 1-go stycznia br
![]() nie palilam do wakacji, a teraz lubie zakurzyc do piwka ![]() natomiast niewyobrazam go sobie bez :P przy piwku lubie ten smrodek natomiast przy codziennym uzytkowaniu mnie odpycha pozdrawiam sukcesow zycze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Ja myślę i myślę, żeby rzucić, ale jakoś się zebrać nie mogę...
Za to mój brat wstał pewnego dnia w swoje urodziny, powiedział, że od dziś nie zapali żadnego papierosa i faktycznie do dziś nie pali, mija prawie rok a go nawet nie ciągnie - podobno ![]() Życzę wytrwałości ![]()
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Zapraszam do nas
![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=423316
![]() |
#5 |
Wtajemniczenie
|
co was tak malutko?
Dziewczyny rzucać szybko i przybywać ^^
Mówienie ludziom „nie” jest wspaniałą rzeczą, jest to część przebudzenia. I zrozum, to nie jest egoizm. Egoizmem jest wymaganie od innych, by żyli życiem, które akurat tobie wydaje się najwłaściwsze. To jest egoizm. Żyć swoim życiem nie jest egoizmem. Anthony de Mello kocham Cię życie! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Gratuluję!!!
Ja też rzuciłam palenie ponad rok temu. Wstałam pewnego dnia i stwierdziłam, że mam dość palenia i wydawania kasy na papierosy. I udało się ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
gratuluje ;*
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Dzięki, bo juz się nie chciałam powtarzać
![]()
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
szacun!
ja nie palę, więc nie mam co rzucać, ale podziwiam osoby, które rzuciły na dobre ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
No to Bravo wam, że sie wkońcu udało..
![]() Czasem troszke samozaparcia i silna wola i.. się uda.. ![]() Ja na szczęście nałogowcem nie jestem aż takim, żeby w domu siwy dym, a w pracy co chwile na fajkę... Ale zapalić lubie, ze znajomymi, czy na imprezie czy przy piwku, czy na imprezie, czy czasem jak jestem w większym stresie a tak to lajcikowo żyję.. Może powiecie "tak to się zaczyna", ale ja już tak od kilku lat.. Więc chyba taka silna wola, szczęściara ![]() Trzymajcie sie, bo wiem, że Wam łatwo nie było.. ![]() Edytowane przez StokRoTka_09 Czas edycji: 2010-08-07 o 19:21 |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Przyczajenie
|
Szczerze powiem, że tak jak Ty to ja miałam na początku i wiesz, też sądziłam, że dam radę, że przecież się nie wciągne " w to gówno " jak to sama nazywałam, że jak zapalę sobie od czasu do czasu to świat się nie zawali i raka od razu też od tego się nie nabawię
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
No kilka lat temu paliłam mniej niż teraz, bo bardziej się ograniczałam, a teraz jest tyle, że mi wystarczy.. I więcej mi nie trzeba, także choć tyle, że umiem nad sobą panować ehh..
![]() Czasem nie rozumiem koleżanek, jak gdzies jesteśmy na spacerze i ja zapalę raz, a te co pół godziny albo częściej, no ale hmm nałóg.. ![]() Także zawsze dopinguje znajomych, którzy "próbują" tak jak ty.. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
chcialam napisac ze tez rok juz nie pale i sobie uswiadomilam ze to juz 2 lata!! szmat czasu!!!
![]() ![]() ![]() chociaz nie powiem jak sie czlowiek wkurzy, alebo przy piwku ciagnie...no ale da sie to zagluszyc i jest ok. nie chce palic, a jeden papieros oznaczalby zapewnw powrot...uzaleznionym ( przynajmniej psychicznie) jest sie zawsze tylko trzeba umiec sobie z tym poradzic ![]() powodzenia!
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
Ja już chyba ponad rok nie palę. W ogóle nie mam ochoty, wręcz odrzuca mnie od papierosów i nie wiem, jak mogłam kiedyś palić
![]()
Gdy już posmakowałeś lotu, zawsze będziesz chodzić po ziemi z oczami utkwionymi w niebo, bo tam właśnie byłeś i tam zawsze będziesz pragnął powrócić. Chciałbym poznać człowieka, który wymyślił seks, żeby zobaczyć nad czym teraz pracuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Moja jest podobna. Poszłam do pracy, nerwowy dzień, koleżanka dała zapalić. I potem od przypadku do przypadku, własna paczka w torebce aż dochodzi się do stanu, że się pali... kiedy przerwa, kiedy się jest zdenerwowaną. U mnie to już prawie 15 lat... z długimi przerwami na ciążę i karmienie. Ale zawsze wracam, bo lubię. Nie jest to dla mnie uciążliwe. Nigdy dużo nie paliłam, ale jednak codziennie. Wiem, wiem... nałóg to nałóg. ---------- Dopisano o 09:29 ---------- Poprzedni post napisano o 09:25 ---------- Cytat:
Na wyjeździe dużo spędzałam czasu ze znajomą, która pali dużo i nawet w aucie niemal odpala jednego za drugim. Przy niej, trochę z musu paliłam więcej. Teraz, gdy wróciłam do swojej normalnej ilości, nie czuję jakiegoś głodu. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Przyczajenie
|
Gratulacje
Ja rzucilam juz 5 lat temu ![]() teraz mam problem zeby starego 'przekonac' do rzucenia, bo on rzuca, pali, rzuca, pali i tak ciagle w kolko powodzenia |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry, czy mogę się dołączyć?
Już 13 dzień odkąd postanowiłam rzucić. I udaje się ![]() ![]() Postanowiłam rzucić po ponad 8 latach palenia, a 10 ogółem, tyle że wtedy podpalałam ![]() Raz ze względów ekonomicznych (no nie ukrywajmy, na fajki tylko moje szło ponad 250zł miesięcznie!), dwa że zdrowotnych. Nie używam żadnych dopalaczy, czasami jestem wkurzona, czasami się dołuję, jem owszem, ale... zmienił się już węch, cera robi się ładniejsza, i samopoczucie też lepsze. Nie ukrywam, czasami jest ciężko, tym bardziej że mąż nadal pali, ale chowa fajki przede mną i ogranicza ogólnie ![]() Także zgłaszam się jako kolejna, która rzuca. Bo o tym, że nie palę powiem najwcześniej za kilka miesięcy. Kiedy wyleczę się z nałogu całkowicie, kiedy nie będzie mnie to ciągnęło i kiedy miną wszystkie objawy odstawienia nikotyny.
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
a bierzecie coś? ja nie palę od tygodnia, wiadomo ile razy to się już rzucało
![]()
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
Ja silną wolę tylko
![]()
![]() |
#22 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mam nadzieję że tak zostanie. Też nie wyobrażam sobie np. palić u siebie na osiedlu w drodze na przystanek czy do sklepu. I za bardzo mi szkoda już 10 zł :/ Nie wiem od czego to zależy, chyba jeżeli człowiek obawia się wpadnięcia w nałóg, i nie prowokuje tego sam - wyjdę z psem na fajka, wyniosę śmieci i zajaram etc. to jest względnie bezpieczny.
![]() |
![]() |
#23 |
Raczkowanie
|
Wredonisia,
Wszystko da się kontrolować, przynajmniej do czasu ![]() Bo szczerze powiem, nie chce doprowadzić się do obłędu sięgania po fajkę.. Na przykład była u mnie koleżanka ostatnio, która pali okropnie dużo, wręcz non stop, i zapomniała fajek.. Więc ona do mnie czy idziemy zapalić, a ja, ze akurat fajek w domu nie mam [zdarza się], no to siedzimy i gadamy dalej... No co nie mam to nie tragedia, przynajmniej dla mnie.. ![]() Na co ona po chwili mówi, że jedzie do domu, bo nie wytrzyma jak zaraz nie zapali.. Nie czaje tego, ale fakt nałóg ja przerasta powoli, choć szczerze jej życzę, żeby w końcu rzuciła kiedyś.. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
Jakby nie mogła iść sobie do sklepu... nie rozumiem.. ehh...
![]() |
#25 |
Zadomowienie
|
Ja bym też chciała rzucić te fajki w cholerę. Palę już kupę lat. Najdłużej nie paliłam 4 dni
![]()
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
To zechciej
![]()
![]() |
#27 | |
Raczkowanie
|
Dokładnie.. To akurat mnie mega wkurzyło.. Ale jak napisałam nałóg to nałóg.. Ja jak nie mam fajek to nie lece w 5 minut do sklepu, bo muszę..
![]() Cytat:
3mam kciuki, bo przecież próbować zawsze warto... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
|
hah ja nie pale od około 27 godzin ... mam zamiar rzucić mam nadzieje że uda mi się jak najszybciej ... w każdym razie naprawdę gratulację
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
minął 6 tydzień łoooo!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Zakorzenienie
|
Gratuluję
![]() U mnie dopiero dwa tygodnie i 4 dni pełne ![]() Ale daję radę ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:57.