|
|||||||
| Notka |
|
| Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
alkohol w ciazy
witam mam straszny problem umarl mi brat przez co sie rozpilam pilam csiaczki odziennie butelke wina bo nie radzilam sobie ze stresem jaki to we mnie wywolalo chwile puzniej zroilam test ciazowy i okaalo sie ze jestem w ciazy 5-6 tydz od ostatniej miesiaczki jestem zalamana boje sie ze moje dziecko bedzie mialo fas co ja mam robic? popadlam w depresje nie moge spac mam koszmary pila ktoras na poczatk ciazy nie wuedzac o niej?i blaga prosze nie oceniajcie mnie(((
---------- Dopisano o 13:13 ---------- Poprzedni post napisano o 13:10 ---------- wybaczcie za brakujace literki |
|
|
|
|
#2 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: alkohol w ciazy
Co robić? Wybrać się do lekarza i sprawdzić czy wszystko ok. I nie panikować bo stres też nie sprzyja ciąży. Moja znajoma piła, nie żałowała sobie na naszej wspólnej imprezie, a później się okazało, że była w tym czasie już w ciąży. Dziecko urodziło się zdrowe i teraz ma już 7 miesięcy. Nie pij więcej, oszczędzaj się i nie martw się na zapas
|
|
|
|
|
#3 |
|
Przyczajenie
|
nie pije od tamtej pory ale nie daje rady psychicznie to nie byro raz tylko codziennie nigdy przed nie pilam nawet okazjonalnie...
|
|
|
|
|
#4 |
|
Przyczajenie
|
Ja również uważam, że najlepiej wybrać się do lekarza. Takie zamartwianie się nic nie da a tylko negatywnie wpłynie na dziecko. W ciąży przecież stres nie jest wskazany. Wizyta u lekarza i wszystko się wyjaśni ..
|
|
|
|
|
#5 |
|
Rozeznanie
|
Większość kobiet nie wie że są w ciąży na początku i piją alkohol. Jeśli Cię to pocieszy, to Ci powiem, że dziecko na początku ma pokarm z ciałka żółtego i jest "zabezpieczone" na takie wypadki, bo nie jest "podłączone" do krwi matki. Moim zdaniem nie ma co się martwić. Teraz dbaj o siebie, bierz kwas foliowy i nie stresuj się, bo to szkodzi dzidziusiowi. I oczywiście wybierz się do lekarza.
|
|
|
|
|
#6 |
|
Zakorzenienie
|
Ale chyba nie codziennie butelkę wina
Stanowczo za dużo i za często. Musztarda po obiedzie kika220684. Idź do lekarza, zrób wszystkie niezbędne badania. Może wizyta u psychologa, jeśli nie jesteś w stanie sama sobie poradzić z problemami? Pamiętaj też, że nawet jakbyś nie była w ciąży, to spożywanie dużej ilości alkoholu codziennie, jest zabójcze dla organizmu. Tutaj jest to całkiem ciekawie wyjaśnione: http://www.blog.przedporodem.pl/alko...oczatek-ciazy/
Jak na razie skończyłem dwie paczki M&M’sów i czekoladowe ciasto. Od razu czuję się lepiej." Edytowane przez gingerbre Czas edycji: 2015-08-15 o 07:28 |
|
|
|
|
#7 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Ginekologia
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:41.

Stanowczo za dużo i za często.