|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
Mycie włosów po farbowaniu
Czy można umyć włosy szamponem (Hipp) po farbowaniu farbą ..?
A dokładniej to Garnier Color Naturals ciemna czekolada. Proszę o jak najszybszą odpowiedź |
|
|
|
|
#2 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mycie włosów po farbowaniu
a dlaczego nie?
![]() ten szampon jest delikatny ale ja osobiście go używałam po farbowaniu i ładnie wszystko domył
|
|
|
|
|
#3 |
|
Raczkowanie
|
Powinno umyć się szamponem...
|
|
|
#4 |
|
Zakorzenienie
|
chodzi o mycie bezposrednio po farbowaniu?
bezposrednio po farbowaniu czyli po splukaniu farby nie polecam myc szamponem jak sie chce miec ladny, gleboki kolor. Nalozyc na krotko odzywke i tyle. Mycie szamponem najlepiej po 48 godzinach - kolor sie ladnie utrwala i pozniej mniej zmywa (farbuje sie na czerwono i te zasady pozwalaja mi zachowac ladny kolor miedzy farbowaniami co 6 tygodni, przy czym nie musze farbowac calosci, nakladam farbe na odrosty na 30 minut i potem resztki farby na calosc na 5 minut) Jak sie chce wyplukac czesc koloru to szampon po farbowaniu jak najbardziej i potem im czesciej tym wiecej sie zmyje
|
|
#5 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#6 |
|
Zakorzenienie
|
wizaz jest miejscem gdzie mozna sie dzielic swoimi opiniami i doswiadczeniami, ja ZAWSZE zmywam farbe woda a potem odzywka, farbuje sie na czerwono i ta metoda pozwala mi farbowac TYLKO odrosty co 6 tygodni, calosc 'odnawiam' co 6 miesiecy. (sa wlosy i wlosy, jak sie ma duza porowatosc uzycie szamponu zaraz po farbowaniu znaczaco wplywa na ubytek farby takze pogratulowac uzywania super farb i posiadania super wlosow, a za nim cos napiszesz jeszcze raz poczytaj o metodzie CG, nie trzeba miec lokow czy fal zeby stosowac)
|
|
#7 |
|
Raczkowanie
|
Zobaczymy co będziesz miała na starość na głowie
Pozdrawiam.
|
|
|
#8 |
|
Przyczajenie
|
Hmmm, trafiłam całkiem przypadkiem podczas szukania jakiegoś łagodnego szamponu do pierwszego mycia po farbie... na marginesie: maluję włosy właśnie na rudości
![]() Zgadzam się w 201% z Rybiorkiem. Podczas zmywania farby nie myjemy włosów szamponem, o nie! Farbę należy zmyć jedynie wodą, później nakładasz na chwilę odżywkę i to wszystko (btw. do opakowań z farbą zawsze dają instrukcje, więc polecam lekturę). Szamponem myjesz włosy najlepiej po dwóch dniach Nawet nie chcę sobie wyobrażać jak spłukiwałaby się moja "pomarańczka" podczas mycia szamponem zaraz po.... o mamo! Jak często musiałabym wtedy malować włosy...Swoją drogą, Rybiorku, jakiego szamponu i odżywki używasz do swoich czerwieni?
|
|
|
|
|
#9 |
|
Raczkowanie
|
Właśnie dziś niedawno obejrzałam filmik o farbowaniu, australijskiego specjalisty l'Oreala
i mówił, żeby nie myć włosów przez 24h po farbowaniu, właśnie żeby utrwalić kolor.A moim zdaniem najlepiej stosować się do zaleceń producenta na ulotce, już się przekonałam, że jeśli piszą żeby umyć szamponem to lepiej tak zrobić, a jak piszą żeby nałożyć tylko odżywkę to też wiedzą co mówią
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów i fryzury
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:30.