|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
Dziewczyny poradźcie
Moja Przyjaciółka chce napisać książkę o swoim życiu o tym jak poznała swojego faceta o problemach romansach, zdradach... Właściwie to już zaczęła ją pisać.
|
|
|
|
|
#2 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dziewczyny poradźcie
Nie zniechęcaj jej! Proszę Cię...
Dziewczyna chcę się realizować, spełniać swoje plany, marzenia, ambicje, a Ty jako PRZYJACIÓŁKA ją do tego zniechęcasz? Wspieraj ją, a jeśli jej się nie powiedziecie wesprzyj w ciężkich chwilach i tyle.
|
|
#3 |
|
Raczkowanie
|
Boże...a dlaczego chcesz ją zniechęcic? skąd wiesz,że nie ma szansy na wydanie a zresztą przecież to nie Twoja sprawa
Nawet jeśli jej nie wyda, to niech sobie pisze, jakieś doświadczenie będzie miec. I nie mam pojęcia w czym Ty widzisz problem...
Albo nie umiem,albo życie tak sprawiło,że o bólu nic nie powiem i ukryję wszystko-nawet miłośc... ...Daj zdrowie moim bliskim, dla mnie tylko trochę siły, może mniej poczucia winy... UWAGA!!! http://www.youtube.com/watch?v=sjU1lK84ZfU |
|
|
|
|
#4 |
|
Zakorzenienie
|
Ale z Ciebie przyjaciółka
![]() A jakby J.K. Rowling taka "dobra dusza" zaczęła odradzać pisanie książek o małym czarodzieju? Albo Helen Fielding i nie byłoby "Dziennika Bridget Jones"?
|
|
|
|
|
#5 |
|
Przyczajenie
|
Widzę problem. Bo moja postać też jest tam ukazana, jeżeli ktokolwiek weźmie ją do ręki, choć zmieniła imiona nazwiska wszystko to i tak to są nasze historie i ktokolwiek to zobaczy będzie je również ze mną kojarzyć... i z kilkoma osobami to nie jest książka którą wymyśliła. Tylko o naszym życiu a nie dokonca mam chęć aby ktoś czytał to co robiłam, robie itd.
|
|
|
|
|
#6 |
|
.
|
nie zniechecaj jej. nawet jesli nie wyda jej to bedzie dla niej to pomocne. moze musi sobie poukladac pewne rzeczy, moze taka ksiazka bedzie miala dzialanie "terapeutyczne" ?
|
|
|
|
|
#7 |
|
Zadomowienie
|
Jeśli koleżanka pisze książkę wyłącznie w celach finansowych, to daj jej do zrozumienia, że to nie takie proste -napisać i wydać książkę. ;] Żeby nie była rozczarowana... .
Ale jeśli pisze ją bo lubi, bo ma pomysł, bo woli coś stworzyć zamiast tkwić przed TV w wolnym czasie, a do tego ma plan/marzenie, że na tym zarobi to nie odbieraj jej tego! |
|
|
|
|
#8 |
|
Zakorzenienie
|
Aha..czyli nie chodzi Ci o to, że książki nikt nie wyda, tylko Ty się po prostu boisz o swoją reputację! I dlatego chciałabyś, aby tej książki nie było..
|
|
#9 |
|
Zakorzenienie
|
Zabiłaś człowieka? Okradłaś sklep? Popełniłaś inną zbrodnię?
Daj jej napisac. Może a nóż się jej uda. Ale nie Ty z własnego egoizmu stwierdzasz, że nie i koniec. Raczej nie uprawiacie razem seksu, ani nie dopuszczacie się innych czynów lubieżnych żebyś się aż tak musiała wstydzic. |
|
|
|
|
#10 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#11 | ||
|
Zakorzenienie
|
A przyjaciółka to już ma taką bogatą przeszłość? romanse, zdrady? ile tego było? aż na całą powieść?
![]() Bez urazy, ale moim zdaniem taka książka będzie zwyczajnie nuuudna ![]() Cytat:
Cytat:
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#12 |
|
Przyczajenie
|
nie chodzi o reputacje... Ale co bedzie jeżeli zmiesza rzeczywistość z fikcją jak w prowadzi wiecej romansów zdrad, życia codziennego niż jest prawdą co będzie w tedy jak mój narzeczony to zobaczy. Ona chcę pisać na podstawie naszych przeżyć dołożyć dużo wiecej żeby wyszedł bestseler i jej to wyjdzie za rok za dwa ale nie może narażać wszystkich na identyfikacje z tą książką czy nie mam racji? jeżeli wez mnie ślub z obecnym partnerem co będzie jak wyda książkę ? facetowi nie da się przetłumaczyć co jest fikcją a co nie.
---------- Dopisano o 22:59 ---------- Poprzedni post napisano o 22:56 ---------- ma dwa pierwsze rozdziały czytałam je i pare znajomych, podobają się i nie zanudzą napewno ... Ale zbytnio jest opisane jej życie a zarazem paru z nas.
|
|
|
|
|
#13 |
|
Zakorzenienie
|
Przesadzasz...
Uważasz, że wszyscy autorzy, którzy pisali w pierwszej osobie utożsamiali się z głównym bohaterem albo narratorem? Książka, aby była ciekawa, musi być ubarwiona bogato i w ogóle. Imiona będą zmienione, wygląd zewnętrzny i charakter pewnie też. A najbliższe osoby chyba będą wiedziały o przedsięwzięciu, więc będą miały zaufanie do tej osoby..
|
|
#14 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale problem jest w tym, że w książce ma wystąpić również postać "podobna" do Ciebie... No cóż, zawsze możesz ją pozwać tak jak zrobiła to Weronika Rosati
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
Przyczajenie
|
Może macie racje...
Jeżeli ma się jej udać niech się |
|
|
|
|
#16 |
|
Zakorzenienie
|
Jesteś z chłopem jakiś czas i myślisz, że jakaś książka, która w połowie albo więcej będzie totalną fikcją z romansidłowskim zacięciem może wpłynąc na wasz związek?
No proszę Cię. Bądź kobietą dorosłą i zmądrzej. |
|
|
|
|
#17 |
|
Konto usunięte
|
No wiedziałam, że sprawa ma drugie dno
![]() Ty ją chcesz zniechęcić wyłącznie ze względu na własny interes. Tyłek z ciebie, a nie przyjaciółka. |
|
|
|
|
#18 |
|
Zakorzenienie
|
Od napisania do ukazania się na półkach jeszcze długa droga ,zadne wydawnictwo nie wyda gniota nikomu nie znanej pseudo pisarki.
|
|
|
|
|
#19 |
|
Raczkowanie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;22455051]No wiedziałam, że sprawa ma drugie dno
![]() Ty ją chcesz zniechęcić wyłącznie ze względu na własny interes. Tyłek z ciebie, a nie przyjaciółka.[/QUOTE] dokładnie, jakby wątek od razu był o tym, że przyjaciółka chce napisac książkę i opisac też tam po części Twoją osobę i życie to bym tak nie napisała Ale co nie zmienia faktu, że dalej myślę, że niech sobie pisze a Ty nie masz się czym przejmowac bo kto ma wiedziec ten będzie wiedział,że to również fikcja a kto nie to nie będzie tego kojarzył z Tobą
Albo nie umiem,albo życie tak sprawiło,że o bólu nic nie powiem i ukryję wszystko-nawet miłośc... ...Daj zdrowie moim bliskim, dla mnie tylko trochę siły, może mniej poczucia winy... UWAGA!!! http://www.youtube.com/watch?v=sjU1lK84ZfU |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:53.

Albo Helen Fielding i nie byłoby "Dziennika Bridget Jones"?

Jeżeli ma się jej udać niech się![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)