Krwawienie w czasie ciąży!!!!!!!! - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2005-07-29, 18:47   #1
Nel70
Zadomowienie

Exclamation

Krwawienie w czasie ciąży!!!!!!!!

Kochane mamusie podzielcie się ze mnąopiniami, czy też miałyście w czasie ciąż

y krwawienia. Jest to moja druga ciąża po 14 latach i strasznie się martwię , że

nie dotrwam do końca. Jestem w 14 tygodniu i lekarz przepisał mi duphaston, ale

mimo to mam krwawienia.
Nel70 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-07-29, 19:19   #2
Mariqa
Wtajemniczenie

Dot.: Krwawienie w czasie ciąży!!!!!!!!

Po pierwsze, nie stresuj się, bardzo dużo odpoczywaj, najlepiej leż w łóżku.
Duphaston to naprawdę dobry lek.
Ważne też jest jaka przyczynę ustalił lekarz, jesli w ogóle ustalił?
Czy to jest krwawienie ciagłe, "żywą krwią", ze tak się wyrazę, czy wyglada to jak brudzenie bielizny?
Być moze wystąpił jeden większy wylew do komory macicy na początku ciąży, a w dalszym okresie następuje powolne uwalnianie się tej krwi, co nie byłoby zwiazane już z żadnym ryzykiem. Krwawienia mogą też wystepować jako naturalny proces oczyszczenia się macicy z zalegajacych komórek, proces podobny do miesiaczki, a mający na celu stworzenie bardziej przyjaznych dla płodu warunków.
Bardziej poważne krwawienia powinien dobrze zdiagnozować lekarz, wykonać usg, uspokoić pacjentkę, zadecydować o ewentualnej hospitalizacji, jeśli tego nie uczynił, to moze nie ma wiekszych podstaw do obaw
trzymaj się
Mariqa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-07-29, 20:02   #3
Nel70
Zadomowienie

Mariqa, serdeczne dzięki troszkę mnie uspokoiłaś. Być może jest to rzeczywiście oczyszczanie macicy.Lekarz robił mi USG i wszystko jest okey. Być może w "starszym wieku" mam skończone 35 lat gorzej przechodzi się ciążę.Papatki
Nel70 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-07-29, 21:00   #4
~~~JOLA~~~
Zakorzenienie

Post Dot.: Krwawienie w czasie ciąży!!!!!!!!

...
Musisz bardzo uważać na siebie i dużo odpoczywać. I co najważniejsze nie bagatelizować nawet najmniejszych niepokojących objawów. Pozdrawiam serdecznie

Edytowane przez ~~~JOLA~~~
Czas edycji: 2007-03-25 o 00:47
~~~JOLA~~~ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-23, 13:18   #5
Paulin15
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Mariqa Pokaż wiadomość
Po pierwsze, nie stresuj się, bardzo dużo odpoczywaj, najlepiej leż w łóżku.
Duphaston to naprawdę dobry lek.
Ważne też jest jaka przyczynę ustalił lekarz, jesli w ogóle ustalił?
Czy to jest krwawienie ciagłe, "żywą krwią", ze tak się wyrazę, czy wyglada to jak brudzenie bielizny?
Być moze wystąpił jeden większy wylew do komory macicy na początku ciąży, a w dalszym okresie następuje powolne uwalnianie się tej krwi, co nie byłoby zwiazane już z żadnym ryzykiem. Krwawienia mogą też wystepować jako naturalny proces oczyszczenia się macicy z zalegajacych komórek, proces podobny do miesiaczki, a mający na celu stworzenie bardziej przyjaznych dla płodu warunków.
Bardziej poważne krwawienia powinien dobrze zdiagnozować lekarz, wykonać usg, uspokoić pacjentkę, zadecydować o ewentualnej hospitalizacji, jeśli tego nie uczynił, to moze nie ma wiekszych podstaw do obaw
trzymaj się
ja mam maly problem.. jestem dosyc mloda mam starszego chlopaka o niecale 4 lata. chyba jestem w ciazy nie mam z tym prblemow ciesze sie ale mam krwawienia nie w terminie okrsu.. (5 dni pozniej) sa inne niz zawsze.. ale jednak mam bule brzucha jak zawsze no i krwawinia.. nie wiem czy moze byz z tym jakis problem.. :/ i nie ejstem do konca pewna ciazy.. jednak mialam wszytkie objawy.. nabrzmaiale czule na dotyk i bolesne piersi, zawroty glowy, naciaganie na wymioty, rozstepy na piersiach no itp.. widze ze znasz sie w tych tematach. prosze o szybka odpowiedz pozdrawiam
Paulin15 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-08, 12:32   #6
dosia07
Przyczajenie

Czy krawienie podczas ciąży wygląda jak normalny okres? Podejrzewam ciążę,ale dos1ałam normalnie okres. co prawda spóźnił się tydzień. Krwawienie było normalne jak zawsze i obfite. Ale dziś mi się skońcczył okres i trwał 3 dni. I prosze nie piszcie zrób test bo przebywam za granicą i z powodów osobistych nie mam możliwości na zrobienie testu na chwilę obecną
dosia07 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-08, 12:49   #7
mariiina
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Paulin15 Pokaż wiadomość
ja mam maly problem.. jestem dosyc mloda mam starszego chlopaka o niecale 4 lata. chyba jestem w ciazy nie mam z tym prblemow ciesze sie ale mam krwawienia nie w terminie okrsu.. (5 dni pozniej) sa inne niz zawsze.. ale jednak mam bule brzucha jak zawsze no i krwawinia.. nie wiem czy moze byz z tym jakis problem.. :/ i nie ejstem do konca pewna ciazy.. jednak mialam wszytkie objawy.. nabrzmaiale czule na dotyk i bolesne piersi, zawroty glowy, naciaganie na wymioty, rozstepy na piersiach no itp.. widze ze znasz sie w tych tematach. prosze o szybka odpowiedz pozdrawiam
To pewnie nie ciąża. Zrób sobie test, albo idź do ginekologa.

Cytat:
Napisane przez dosia07 Pokaż wiadomość
Czy krawienie podczas ciąży wygląda jak normalny okres? Podejrzewam ciążę,ale dos1ałam normalnie okres. co prawda spóźnił się tydzień. Krwawienie było normalne jak zawsze i obfite. Ale dziś mi się skońcczył okres i trwał 3 dni. I prosze nie piszcie zrób test bo przebywam za granicą i z powodów osobistych nie mam możliwości na zrobienie testu na chwilę obecną
To na 100 % nie ciąża. Pozdrawiam!
Stary 2010-12-04, 13:08   #8
Helzon
Przyczajenie

Drogie Mamusie. Niedawno dowiedziałam się,że jestem w ciąży. Po wizycie okazało się że jest to 10 tydzień. I do wizyty było wszystko ok. Następnego dnia po wizycie zaczęłam krwawic. Może nie tyle krwawic co pojawiła się dziwna brązowa wydzielina. Jak już powiedziałam 10 tygodni nic się nie działo dopiero po wizycie. Co to jest? Co powinnam zrobic? Oczywiście dzwoniłam do swojego ginekologa,ale niestety nie może przyspieszyc mojej wizyty ponieważ wyjechał. Muszę czekac cały tydzień. Może któraś mamusia miała coś podobnego i może mi powiedziec co to oznacza,bo strasznie się boję.
Helzon jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości