| 
 | |||||||
| Notka |  | 
| Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. | 
|  | 
|  | Narzędzia | 
|  2010-11-17, 15:26 | #1 | 
| Przyczajenie Zarejestrowany: 2010-11 
				 |   Co to za kosmetyki?

Witam serdecznie   Ostatnio obejrzałam ten króciutki programik: http://vod.onet.pl/sztuka-makijazu,s...9,odcinek.html i bardzo mnie zainteresowały dwa użyte tam kosmetyki: 1) "światło i cień" - korektor który nakłada się w zagłębienia (2 min 10 sek programu) 2) cienie właściwie bez koloru, ale wydobywające głębię oka (3 min 40 sek programu) Czy któraś z Was wie o jakich kosmetykach mowa i jakie firmy je produkują? Byłabym baaardzo wdzięczna za podpowiedzi   | 
|     |   | 
|  2010-11-17, 15:42 | #2 | 
| Wtajemniczenie Zarejestrowany: 2009-05 
				 | 

Dot.: Co to za kosmetyki?

Opakowanie korektora kojazy mi sie z korektorem YSL, ale nie jestem pewna bo nigdy nie mialam takiego korektora

| 
|     |   | 
|  2010-11-17, 15:57 | #3 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2009-03 Lokalizacja: Zabrze 
				 | 

http://www.vemacosmetics.com/women/eyes.htm Te na samym dole  Tak, to ten korektor 
				__________________  magister kosmetologii   nauczyciel akademicki  | 
|     |   | 
|  2010-11-17, 16:05 | #4 | 
| Raczkowanie | 

To na bank YSL - touch eclat. Tak na marginesie, beznadziejny program skoro nie podają nazw kosmetyków... teraz wez czlowieku sie trudź i szukaj ... 
				__________________ ZAPRASZAM NA SWÓJ BLOG - www.najlepszekosmetyki.pi nger.pl | 
|     |   | 
|  2010-11-17, 16:26 | #5 | 
				 | 

Wielkie dzięki! Muszę o nim poczytać - czy rzeczywiście taki rewelacyjny   Program beznadziejny, drętwy i temat traktuje po łebkach, więc w sumie obejrzałam tylko 2 odcinki. Nie podają producenta bo im pewnie nie płacą za reklamę  Ale te cienie są jednak w kilku paletkach, myślałam, że to jakiś cień uniwersalny. | 
|     |   | 
|  2010-11-17, 17:22 | #6 | |
| Rozeznanie | 

Cytat: 
 | |
|     |   | 
|  2010-11-17, 17:50 | #7 | |
				 | 

Cytat: 

__________________  magister kosmetologii   nauczyciel akademicki  | |
|     |   | 
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|  2010-11-17, 19:46 | #8 | |
				 | 

Cytat: 
  , ale ja zacytowałam to co usłyszałam na filmiku, a tam pani "wizażystka" mówi "światło i cień" właśnie. Swoją drogą, znalazłam ten korektor na Allegro. Jeden ze sprzedawców dość frywolnie cytuje komentarze tego kosmetyku - zerżnięte wprost z KWC, bez podania autora, źródła... lekka żenada, no ale ja jestem na tym punkcie przeczulona  goosienko - myślisz że te jaśniutkie pastelowe dały taki fajny efekt na buzi Sadowskiej? Pod koniec podkreślała nimi dolne kąciki na linii rzęs i wydawały mi się ciemne...   Edytowane przez herba_ta Czas edycji: 2010-11-17 o 19:48 | |
|     |   | 
|  2010-11-18, 11:50 | #9 | 
| Raczkowanie | 

A mnie sie wydaje, ze dobrze dobrana paletka 3 matowych cieni np. w Inglocie w kolorach brązu da taki sam efekt. Nie trzeba przepłacać - bo z tego co się orientuje pani Orłowska używa drogich produktów. No i zawsze można dobrac kolory pod siebie

__________________ ZAPRASZAM NA SWÓJ BLOG - www.najlepszekosmetyki.pi nger.pl | 
|     |   | 
|  2010-11-18, 17:55 | #10 | ||
				 | 

Cytat: 
  Powiem Ci że Clarins jest strasznie drogą firmą, te cienie pewnie ok 200 zł kosztują  Więc nie wiem czy uśmiecha Ci się je kupić, powiem Ci że pewnie taki sam efekt daje E.L.F. eye transformer za jedyne 5 funtów  (http://www.eyeslipsface.com/studio/e...ye_transformer) skontaktuj się z dziewczynami ze zbiorowych zakupów, kupią Ci je, za wysyłkę płacisz 5 zł+6zł za to że główka zamawiająca wysyła je do Ciebie  Więc łącznie 20pare zł   Cytat: 

__________________  magister kosmetologii   nauczyciel akademicki  | ||
|     |   | 
|  2010-11-19, 20:57 | #11 | 
				 | 

Ślicznie dziękuję za wszystkie odpowiedzi   Zaraz poszukam wątku o cieniach ELF   | 
|     |   | 
|  2010-11-21, 18:52 | #12 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2008-02 Lokalizacja: małopolska 
				 | 

watek elfowy  https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=362620 
				__________________ Dimipedia MASA pięknot z L'oreal - produkty, o których musicie przeczytać! FB, Instagram  | 
|     |   | 
|  | 
|  Nowe wątki na forum Makijaż - pytania do wizażystki | 
|  | 

| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
| 
 | 
 | 
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:13.

.
.