| 
 | |||||||
| Notka |  | 
| Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji. Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach. | 
|  | 
|  | Narzędzia | 
|  2011-01-14, 17:27 | #1 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2010-08 Lokalizacja: Warszawa 
				 | Czym zneutralizować ohydne perfumy ?

Witam, mój problem jest z deka nietypowy... Będąc dziś w Douglasie zachciało mi się potestować nadgarstkowo pewien zapach ... zapach tak przeraźliwie ohydny (co okazało się dopiero po aplikacji na nadgarstek ... ), że mam odruch wymiotny jak tylko w myślach go przywołam, o wąchaniu nie wspominając ....  Przy tym tak niesamowicie trwały, że .... ja wysiadam  Na świeżym powietrzu czułem jak unosi się z mojego nadgarstka, coś przeraźliwego. Cuchnie nadgarstek, cuchnie rękawiczka, cuchnie rękaw bluzy i cuchnie rękaw kurtki .....  Po powrocie do domu przez pół godziny próbowałem cholerstwo zmyć z nadgarstka i ... nic... woda z mydłem, peeling do ciała, żel do twarzy, pasta do zębów, szampon, ludwik .... no za cholerę nie mogę dziada usunąć  Błagam, poradźcie czym skutecznie zneutralizować ten zapach, bo zaraz będę ... haftować  A jeśli nie da się, to proszę o rady czym sobie czasowo nos uszkodzić  Żebym ja tylko tego nie czuł.....   
				__________________ I'm just a dreamer I dream my life away I'm just a dreamer Who dreams of better days *** Pozdrawiam wszystkich   | 
|     |   | 
|  2011-01-14, 17:42 | #2 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2007-03 
				 | 

Dot.: Czym zneutralizować ohydne perfumy ?

może spirytus :P albo ocet    | 
|     |   | 
|  2011-01-14, 17:42 | #3 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2005-07 
				 | 

Możesz spróbować jeszcze jakimś alkoholem, a potem jeszcze raz detergentem.  Kiedyś "odpachniałam" tak fiolki po perfumach. Innym sposobem na neutralizowanie fiolek było wygotowywanie, ale w Twoim przypadku raczej nie polecam    | 
|     |   | 
|  2011-01-14, 17:49 | #4 | 
				 | 

Kurdę, właśnie wyszorowałem i octem i spirytusem i nadal czuję :/

__________________ I'm just a dreamer I dream my life away I'm just a dreamer Who dreams of better days *** Pozdrawiam wszystkich   | 
|     |   | 
|  2011-01-14, 18:28 | #5 | 
| Zakorzenienie | 

a co to za zapach?  Apropos pytania-wypierz porzadnie wszystkie rzeczy,a jesli chodzi o ciało, to... chyba pozostaje ci czekać  ---------- Dopisano o 19:28 ---------- Poprzedni post napisano o 19:27 ---------- ja tak kiedyś miałam z Eau De star Muglera:/ | 
|     |   | 
|  2011-01-14, 19:17 | #6 | 
				 | 

T. Mugler A Men (czarny z niebieską gwiazdką).... Co do czekania to chyba powoli godzę się z tą myślą, ale od nadgarstka trzymam się z daleka i oddycham przez usta   
|     |   | 
|  2011-01-14, 20:47 | #7 | 
| Rozeznanie Zarejestrowany: 2008-09 Lokalizacja: Szczecin 
				 | 

hehe poczatek jest dla niektorych odrazajacy pozniej jest lepiej przyzwyczaj sie do zapachu karmelu przez nastepne 20h    idz do perfumerii i zapsikaj Joop Homme Edytowane przez klystianek Czas edycji: 2011-01-14 o 20:49 | 
|     |   | 
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|  2011-01-14, 21:16 | #8 | |
| Konto usunięte Zarejestrowany: 2006-04 
				 | 

Cytat: 
   Współczuję, kiedyś nie umiałam się pozbyć z siebie Aniołka, a wzięłam w ciemno 5 ml   | |
|     |   | 
|  2011-01-14, 21:18 | #9 | 
				 | 

Znam Joopa, planuję zakupić   Ale A Men to jakiś kosmos .... wiśnia, spaliny i świeże rzy...i .... nie dla mnie, oj nieee To ta wiśnia mnie skusiła z papierka, żeby przetestować nadgarstkowo  A paskudztwo nadal woni .... nawet o ton nie zmniejszyło intensywności, eh ... 
|     |   | 
|  2011-01-14, 21:18 | #10 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2010-04 Lokalizacja: Seventh Heaven 
				 | 

Cytat: 
  Niestety genialnej metody Ci nie objawię, identyczne reakcje dosięgły mnie przy próbach testowych Kenzo, Jungle Elephant  Ubrania po praniu i płukaniu w pachnącym płynie na szczęście nie ujawniły elephantowych woni, a z nadgarstka myślałam że skórę zedrę  ten smrodek wsiąkł mi w kości  i nijak nie można było się go pozbyć   | |
|     |   | 
|  2011-01-14, 23:11 | #11 | 
| Konto usunięte Zarejestrowany: 2010-06 
				 | 

| 
|     |   | 
Okazje i pomysĹy na prezent
|  2011-01-15, 09:45 | #12 | |
| Wiedźma Zarejestrowany: 2006-10 Lokalizacja: Katowice 
				 | 

To naprawdę kwestia gustu.   Cytat: 
 Palenie często w taki wlaśnie półfizjologiczny sposób zakwasza skórę. Co do metod: miałam kiedyś problem z pozbyciem się zapachu ze zgięcia łokcia. Oststeczna metoda to owinąć wilgotnym, gorrrącym ręcznikiem, owinąć folią, potrzymać z pół godziny podgrzewając żeby skóra wypociła się i oddała zapach. Taka mini sauna.  W razie konieczności powtórzyć. 
				__________________ | |
|     |   | 
|  2011-01-15, 12:13 | #13 | 
| Konto usunięte Zarejestrowany: 2006-04 
				 | 

| 
|     |   | 
|  2011-01-15, 12:42 | #14 | 
				 | 

Nie, nie palę   Dziś na szczęście już smrodku z nadgarstka nie czuję      Ale z rękawa kurtki czuję, a jakże, i to tą najmniej przyjemną odsłonę   A co do mojej skóry - po tym teście aż boję się przetestować Encre Noir  Bo jeśli znowu coś dziwnego wyjdzie  A z papierka to taaaaaaaaakie cudo   
|     |   | 
|  2011-01-15, 12:42 | #15 | 
| Konto usunięte Zarejestrowany: 2010-06 
				 | 

| 
|     |   | 
|  2011-01-15, 23:14 | #16 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2009-01 Lokalizacja: mały biały domek 
				 | 

ja A*menen na sobie "neutralizuję" małża      i wzajemnie  ogólnie zapachów Manfreda nie lubię, ale A*men jest na bardzo tak 
				__________________ pomóż koniom Prawdziwe piekło, to źle przeżyte życie Toficzku zabrałaś ze sobą kawał mojego serca 28.05.2010 Fanaberia Fanybery Fany Fancia 06.04.2017 | 
|     |   | 
|  2011-01-16, 00:20 | #17 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2007-11 Lokalizacja: Warszawa 
				 | 

Czym zneutralizować? Innymi, mniej ohydnymi    | 
|     |   | 
|  2011-01-16, 01:03 | #18 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2006-05 
				 | 

ja usuwam niechciane zapachy plynem do naczyn i zimna woda- wrecz hibernuje molekuly perfum  - metoda zadzialala na wszystko, z Incense Normy Kamali wlacznie  (oczywiscnie na skorze- zywej, ludzkiej, nie na ubraniach  ) | 
|     |   | 
|  2011-01-16, 02:23 | #19 | |
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2008-12 
				 | 

Cytat: 
  cóż, wszystko przede mną  Natomiast jeśli chodzi o palenie, to już wiem, czemu niektóre zapachy dziwnie się na mnie zachowują. Widać te pół paczki dziennie robi swoje...   Edytowane przez teclo Czas edycji: 2011-01-16 o 02:34 Powód: poprawki | |
|     |   | 
|  2011-01-18, 21:58 | #20 | 
| Rozeznanie Zarejestrowany: 2008-09 Lokalizacja: Szczecin 
				 | 

dramatyzujecie przeciez to nie bylo Sécrétions Magnifiques

| 
|     |   | 
|  | 
|  Nowe wątki na forum Perfumy | 
|  | 

| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
| 
 | 
 | 
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:45.

Powinnam sprecyzować - DLA MNIE cuchną
 Powinnam sprecyzować - DLA MNIE cuchną  a Angel to już szczególnie.
 a Angel to już szczególnie.