![]() |
#1 |
Wtajemniczenie
|
Ile kosztowała wasza 18-stka ?
Pytanie jak w tytule
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Ile kosztowała wasza 18-stka ?
Moja 18-nastka:
sala - 50 zł (wynajęta od znajomych), normalnie kosztowała 150 zł przekąski tj. chipsy, paluszki - 50 zł tort - 40 zł sałatki, kanapki - ok. 50 zł jednorazowe talerze, kubki, sztuce, obrusy - 50 zł sprzęt grający, płyty - pożyczone od znajomych Alkohol każdy przynosił we własnym zakresie. Moja koleżanka, z która wyprawiałam tą impreze, płaciła tyle samo. Tak więc razem płaciłyśmy około 400 zł dla około 50 gosci ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
No na moją 18tkę wydałam dość dużo kasy, ale nie żałuję
![]() Razem z alkoholem, salą, jedzeniem, tortem zapłaciłam ok. 900 zł. Robiłam razem z koleżanką więc wspólnie wyszło nam 1800 zł, sala dość droga. (na 35 osób) Ale tak jak napisałam, nie żałuję. Odmówiłam sobie innych rzeczy, żeby impreza była udana ![]()
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
to ja sie najmniej wykosztowalam, bo zaprosilam do domu na torta (zrobionego przez mame) i szampana najblizszych znajomych (jakies 8 osob), a jedynym kosztem jaki ponioslam bylo postawienie im piwa w knajpie (bo po torcie poszlismy na dzikie tance), wiec ogolnie wychodzi jakies 45 zetow
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
no to moja 18nastka wyniosła chyba całkiem sporo..
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
moja 18-tka tez dość drogo wyszła, robiłam ją sama w wynajętym lokalu, przyszło też trochę ludzi z zewnątrz, ale to nawet dobrze bo atmosfera była udana
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Ja niestety nie miałam 18-stki tak szeroko wyprawionej
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Wtajemniczenie
|
moja osiemnastka wyszla sporo, bo mialam impreze w lokalu dla rodziny i znajomych, wiec bylo sporo ludzi, bylo normalne jedzenie ( nie tylko przekaski) alkohol i inne takie tam rzeczy. no ale nie zaluje bo bylo fajnie a cala kasa i tak mi sie zwrocila i to z nadwyzka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Rozeznanie
|
Ja na swoją nie wydałam tak duzo bo około 100 zł dla 27 osob. Na szczescie mam duzy dom i ogorods a urodziny latem
![]()
![]() |
#10 |
Wtajemniczenie
|
Hmm ... moja już 28 stycznia
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja zaliczylam tyle 18-ek ze jak przyszlo co do czego wolalam ja spedzic w inny sposob (uczac sie na cudzych bledow zaprosilam tylko zaufanych ludzi, z ktorymi na prawde chcialam spedzic ten wieczor ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
Robiliśmy w 4 osoby, wyszlo po 250 zł: lokal, 100 piw, bramkarze, chipsy i paluszki. Do tego robiliśmy cisteczka i koreczki.
W sumie nie aż tak zabójczo drogo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
KWC
|
nic, osiemnastkę miałam w domu, tylko dla rodziny.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
Mi rodzice wyprawili. Wszystko to wyszło za ok.550/600zł.
Było 21 osób. Na sali. Świetnie było. Oj , świetnie. Dziewczyny a co dostałyście na te urodzinki? ( Podłączam się pod temat żeby nie zakładać nowego , ok ? ) Ja dostałam: Dostałam od rodziców samochód, który cierpliwie na mnie czekał bo na początku musiałam przecież zdać prawo jazdy. Jest śliczny i mam go do tej pory. Kolor srebrny. Mniami! A tak ogólnie to jeszcze różne ******łki... Bluzki, spodnie, pieniądze, biżuterię...
![]() |
#16 |
Zadomowienie
|
Moja 18- stka robilam w domu
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
moją 18stke robię 10 stycznia. ale już jestem w trakcie przygotowań... bd ok. 60 osob, bo robię rodzinę razem ze znajomymi
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
Ja również
Po co robić w klubie ? Nie rozumiem tego.Ludzie przychodzą ,bo jest impreza,pewnie połowa nie wie czyja to impreza i święto.
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
ja zaprosilam pare kolezanek do klubu, postawilam wejsce 5zł i po dwa piwka wypite wczesniej. wyszlo jakies 50zl
![]()
![]() |
#20 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() JA zamierzam zrobic moja osiemnastke w domu, bedzie ok 20 osob, jedzenie sama zrobie (kupie), nie potrzebuje zadnej kucharki a tym bardziej kelnerki ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zadomowienie
|
Zero. Nie miałam 18tki własnie ze względów finansowych.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam bardzo dużą rodzinę ze strony mamy (ma 5 rodzeństwa, każde już z rodziną) wiec trochę ludzi już jest ;] kucharką bedzie pewnie sąsiadka wiec trzeba będzie jej zapłacić.. kielnerki też trzeba będzie jakieś wziać bo sama z mama sobie nie poradzimy z tyloma osobami... ![]()
![]() |
![]() |
#23 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
gorzej jak ktoś mieszka w bloku tak jak ja, to raczej nie ma wyboru i musi wynajać sale bo tak to imprezka tylko do 22 bo cisza nocna;/
![]() |
#25 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i raczej zaproszenia istnieją, więc każdy wie do kogo przychodzi ![]() Ja miałam imprezę w klubie. Robiłam z trzema koleżankami. Zaprosiłyśmy jakieś 100 osób. W klubie miałyśmy wynajęte 6 ogromnych boksów w takiej wydzielonej strefie. Wstęp każdy płacił sobie sam, ale alkohol i przekąski serwowałyśmy my ![]() Wyszło nas około 500 zł na osobę. Wódkę miałyśmy z hurtowni, resztę dokupiłyśmy w klubie. Zaproszenia były wg. naszego pomysłu, wydrukowane za darmo w zaprzyjaźnionej hurtowni. Znajomi się spisali - licznie przybyli. Prezentów nie oczekiwałyśmy, co nawet zaznaczałyśmy. Ważniejsza była dla nas sama obecność ![]() Zabawa była przednia. Ostatni opuszczaliśmy imprezę o 7 rano ![]() ![]() ![]() ![]() A że mam liczną rodzinę to babcia i dziadek w prezencie urządzili mi jeszcze przyjęcie w rodzinnym domu na którym było około 30 osób. Kosztów nie znam, ale na pewno były spore, bo to było na zasadzie kawa+ciasta, potem ciepła kolacja, kawa+ ciasta, zimny bufet i znowu ciepła kolacja ![]() Niezapomniane urodziny i dużo bym dała, żeby ten moment powtórzyć oraz znów zebrać w jednym miejscu tylu znajomych oraz znaczną część rodziny ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Wtajemniczenie
|
Hmmm ok. 200zł na szeroko pojęte dobra postawione znajomym w klubie tego dnia
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Zadomowienie
|
Hmmm... ja robiłam w w domu a mieszkam w bloku tez nie widze potrzeby robienia 18 gdzies na sali... a bawilismy sie do 6 rano.. sąsiadów uprzedziłam ze bedzie głosno zreszta u mnie w klatce zawsze mega imprezy to sie ludzie przyzwyczaili...
A wydałam w sumie około 500 zł, na jedzenie i alkohol. Ludzi miałam 15 osób i bawilismy sie super. Urodziłam sie 28 grudnia takze "impreze" dla rodziny mama zorganizowała w drugi dzien swiat dla dziadków i chrzestnych. Samochód na 18 ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 |
Raczkowanie
|
Moja impreza to byla "domowka" zabrosilam okolo 15 osob,wydalam 300/400 pln na alkohol i zarelko
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Wtajemniczenie
|
Moja 18-stka bedzie +/- 17 kwietnia. Nie znam jeszcze dokladnej daty, bo dopiero w sobote przyszla ide zarezerwowac sale. mam nadzieje ze moj termin bedzie wolny
![]() ![]() koszty tez podaje +/- bo nie wiem jak dokladnie bedzie to wygladalo: sala - 250 zł (jeszcze kaucja 150, ale licze ze zwroca :P) dj - 130 zł ochrona - po 120 zł za jednego ochroniarza, ma być 3. wymyslilysmy ze sobie sale przystroimy takze liczymy ze jakas paczka balonow, jakies ozdoby - max 30 zł. Alkohol, tylko kilka butelek wódki, symbolicznie dla najblizszych przyjaciol. edit: zapomnialam o zaproszeniach, projektuje moj chlopak, bo jest grafikiem, ale nie mam pojecia ile bedzie kosztowalo drukowanie, wie ktos mniej wiecej ile taka przyjemnosc wynosi? impreza na 130-150 osób, koszty podzielone na 3, bo robie z 3 kolezankami ![]()
![]() |
#30 |
Rozeznanie
|
Ja moją miałam pod chmurką, na dworze...
![]() Tylko alkohol się lał.... I o mały włos nie wzieliby mnie na izbę... a to by były wsponienia, i koszty wtedy by się też pojawiły hehe |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:59.