![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Grożący współlokator bijący swoją dziewczynę
Mieszkam w UK, w mieszkaniu razem z dwoma polkami i brytyjską parą, która rzadko jest w domu, bo chłopak robi magistra i ma mało godzin, laska jest młodsza i będzie miała w tym roku egzaminy więc miała wolne i przyjechali tutaj i odkąd tutaj są jedyne co słychać to ich kłótnie, on mówi do niej jesteś głupia, poje...., psychopatyczna, krzyczy na nią okropnie i tak w kółko to samo. Dzisiaj wróciłam do domu i było słychać taki maniakalny krzyk, kogoś kto jest na skraju wytrzymałości, potem hałasy i odgłosy uderzenia. Laska przed tym wydarzeniem miała już siniaka na oku, ale wkręciła jakąś historyjkę... Postanowiłyśmy zadzwonić do faceta, który jest naszą złotą rączką i do właściciela, obydwóm zostawiłyśmy wiadomość głosową opisując co się dzieje, przyjechał tylko koleś złota rączka, właściciel nawet nie oddzwonił, wiem że tamten brytol się z nim kontaktował jakoś.
Ogólnie afera była straszna, laska zaczęła robić histerię że to my jesteśmy złe, okropne, że ciągle narzekamy i te wszystkie oskarżenia to nieprawda, że jak tak można itd, itp... Potem zanosiła się spazmami płaczu w pokoju, a kiedy jedna z nas wróciła do domu i nie była przy tym wszystkim obecna to jej powiedziała ze jej nienawidzi, potem zaczęła się tak drzeć na cały dom i nas wyzywała. Ona ma 18 lat, on chyba 4 więcej. Jesteśmy przerażone, koleś już wcześniej wydawał się dziwny, teraz co najlepsze... Jakiś czas po ich wyjściu z domu koleżanka zauważyła że w ramach zemsty zostawili nam otwarte frontowe drzwi NA OŚCIEŻ i dwie kartki, że właściciel przyjdzie w piątek omówić "problem pomiędzy nami" i że jest bardzo wkurzony że zadzwoniłyśmy do kolesia-naprawiacza o to że oni krzyczeli.Napisał "NIE BĘDZIECIE do niego dzwonić, będziecie rozmawiać z właścicielem. Mam dosyć, policja będzie wezwana jeśli to się powtórzy. Bardzo wkurzony wspólokator, X" ![]() ![]() ![]() ![]()
Blog o życiu w Walii z przymrużeniem oka: #23. Cieszę się ze złej pogody i wrzucam moje motywujące linki! http://blondiewales.blogspot.co.uk/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
wańka wstańka
|
Dot.: Grożący współlokator bijący swoją dziewczynę
Cytat:
![]() W razie jakiegokolwiek incydentu dzwoń na policję.
![]() |
![]() |
#3 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja bym w nic nie wnikała, tylko niestety wiała.
![]() |
![]() |
#4 |
Konto usunięte
|
Dobra, wyjasnij mi jedna rzecz. Po gwizdek wzywaliscie majstra i właściciela? To tak wygląda, ze wam wcale nie przeszkadza, ze chłopak leje dziewczynę, wiec nie trzeba dzwonić na policje; wystarczy wezwać właściciela, niech ich postraszy, zeby tłukli się ciszej, bo was halas denerwuje.
Nie ogarniam twojego toku myślenia, autorko. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Konto usunięte
|
to niech ją bije jak jest głupia i nie potrafi oddać.
![]() Ja bym się wtrąciła dopiero gdyby zwłoki zaczęły śmierdzieć. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
wańka wstańka
|
[1=019cbfde5cc6e455fa19b01 1903180c9b735c7f6;4873190 0]to niech ją bije jak jest głupia i nie potrafi oddać.
![]() Ja bym się wtrąciła dopiero gdyby zwłoki zaczęły śmierdzieć.[/QUOTE] normalna jesteś?
![]() |
#7 |
BAN stały
|
Nie wiem jaki był sens zwoływania właściciela i złotej rączki.Trochę siara się zrobiła.Ja bym się wyprowadził , a tamtych dwoje olał.
[1=019cbfde5cc6e455fa19b01 1903180c9b735c7f6;4873190 0]to niech ją bije jak jest głupia i nie potrafi oddać. ![]() Ja bym się wtrąciła dopiero gdyby zwłoki zaczęły śmierdzieć.[/QUOTE] Krótko , zwięźle i na temat ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Konto usunięte
|
normalna, świata nie zbawię, co mnie to obchodzi. Po co robić sobie kłopoty?
Skoro dziewczyna z nim siedzi to pasuje jej bicie i pewnie została wychowana po katolicku. Edytowane przez 019cbfde5cc6e455fa19b011903180c9b735c7f6 Czas edycji: 2014-10-30 o 08:50 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
wańka wstańka
|
[1=019cbfde5cc6e455fa19b01 1903180c9b735c7f6;4873207 5]normalna, świata nie zbawię, co mnie to obchodzi. Po co robić sobie kłopoty?
Skoro dziewczyna z nim siedzi to pasuje jej bicie i pewnie została wychowana po katolicku.[/QUOTE] Po pierwsze nie tylko jej zagraża ten facet Po drugie ewidentnie widać, że dziewczya ma problem, by sę mu przeciwstawić i jest zastraszona Po trzecie mało prawdopodobne by byla wychowana w wierze katolickiej Po czwarte odruchem normalnego człowieka jest chęć pomocy osobie krzywdzonej
![]() |
#10 |
Zielona Driada
|
Wiałabym, bo sądząc po opisie parki będziecie mieć teraz małe piekiełko, no chyba, że właściciel stanie na wysokości zadania i ich wyrzuci z mieszkania.
Zrobiłyście błąd, bo jak już kogoś chciałyście wzywać na akcję, to trzeba było od razu policję. Ogólnie dziwi mnie to trochę. Gość leje dziewczynę od jakiegoś czasu, a Wam hałas przeszkadza. ![]() ![]()
![]() |
#11 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
mają sobie robić problemy, żeby pomagać komuś kto tej pomocy nie chce ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
wańka wstańka
|
[1=af6a7928a10f2efb7030deb f852af0b1c87659cc;4873239 2]próbowały pomóc, dziewczyna ewidentnie nie chce pomocy
mają sobie robić problemy, żeby pomagać komuś kto tej pomocy nie chce ![]() Mają dzwonić po policję, a nie jakiegoś gościa od napraw.
![]() |
#13 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zastanawiałyśmy się nad wezwaniem policji, ale on mieszka w naszym domu, nie jest jakimś są sąsiadem obok i teraz się boimy tu siedzieć, a nie ma się jeszcze gdzie wyprowadzić, szukamy czegoś. Jeśli będzie jakaś następna akcja to nagrywamy a potem dzwonimy na policję.
Blog o życiu w Walii z przymrużeniem oka: #23. Cieszę się ze złej pogody i wrzucam moje motywujące linki! http://blondiewales.blogspot.co.uk/ Edytowane przez solaola Czas edycji: 2014-10-30 o 09:22 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Odruchem normalnego człowieka jest uciekać stamtąd, a nie napytać sobie biedy bawiąc się w obrońcę uciśnionych. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Konto usunięte
|
[1=019cbfde5cc6e455fa19b01 1903180c9b735c7f6;4873207 5]normalna, świata nie zbawię, co mnie to obchodzi. Po co robić sobie kłopoty?
Skoro dziewczyna z nim siedzi to pasuje jej bicie i pewnie została wychowana po katolicku.[/QUOTE] Nope, normalna nie jesteś, ajah Ci wypunktowała, dlaczego. Ponoć psychopatia jest powszechniejsza, niż się wydaje; jak czytam takie posty, zaczynam w to wierzyć. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zielona Driada
|
[1=019cbfde5cc6e455fa19b01 1903180c9b735c7f6;4873295 7]moim zdaniem normalny człowiek ma instynkt samozachowawczy.
Psychopatą jest ten chłopak.[/QUOTE] Instynkt samozachowawczy, to nie to samo co znieczulica. Owszem jest psychopatą, który krzywdzi dziewczynę, poza tym może skrzywdzić nie tylko ją. Normalny człowiek, nie przechodzi koło tego obojętnie. Chciałabyś, gdyby działa Ci się krzywda, by wszyscy to zlewali? Zaraz napiszesz, że ona tego chce i go broni. Czyżby?
![]() |
#18 |
Buc
|
Skoro dziewczyna z nim siedzi to pasuje jej bicie i pewnie została wychowana po katolicku.[/QUOTE] gratuluję podejścia, 100% empatii.
![]() |
#19 |
wańka wstańka
|
[1=019cbfde5cc6e455fa19b01 1903180c9b735c7f6;4873295 7]moim zdaniem normalny człowiek ma instynkt samozachowawczy.
Psychopatą jest ten chłopak.[/QUOTE] Ok., nie rozumiesz cyklu przemocy i tyle. Dziewczyna ma zatracony instynkt samozachowawczy, ale to nie zmienia faktu, ze zostawienie jej do momentu 'aż zwłoki zaczną cuchnąć' jest czymś chorym. Nie jesteś w stanie stwierdzić, czy chłopak jest psychopatą (a istnieje takie prawdopodobieństwo ![]() Ty jesteś typem osoby,od których trzymam się z daleka- zerowa empatia. Sytuacja wygląda następująco: wystarczyło zadzwonić na policję. Można było zgłosić to anonimowo jak i podając swoje nazwisko. Poicja udzieliłaby instrukcji co i jak robić wypadku kolejnego incydentu. Istnieje możłiwość, ze współlokatorka uzyskałaby dostęp do fachowej pomocy.
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 |
Konto usunięte
|
Psychopatą jest ten chłopak.[/QUOTE] Czyli jesli ktos tego instynktu nie ma, to nie zasługuje na pomoc? "nienormalni" ludzie nie zasługują? Upośledzeni na przykład? Psychopatia to brak empatii i egoizm. Wg tych kryteriów jestes psychopatką, nawet prędzej niż ten facet, który podpada pod trochę inną kategorię. Gratuluję. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Konto usunięte
|
Edyta_13, przecież widać że ta dziewczyna ma współuzależnienie i dlatego się tak zachowuje, a nie dlatego że chce by on ją lał.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
Dzwoń na policję. I najlepiej się wyprowadź, bo panienka i tak prawdopodobnie koniec końców stanie po stronie Misiaczka, a ty będziesz tą złą.
[1=019cbfde5cc6e455fa19b01 1903180c9b735c7f6;4873190 0]to niech ją bije jak jest głupia i nie potrafi oddać. ![]() Ja bym się wtrąciła dopiero gdyby zwłoki zaczęły śmierdzieć.[/QUOTE] Już chciałam pisać coś o buractwie i głupocie, która nie ma granic, ale spojrzałam na nick i stwierdziłam, że nie powinnam się dziwić. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
do rzeczy sie zabieracie od d* strony.
logika ginie w narodzie. 1 kloca sie glosno? pukasz o prosisz o sciszenie. gosciu drze morde na ciebie? mowisz ze nie jest sam i nie zyczysz sobie we wspolnym domu takiego zachowania. mowisz ze jezeli nadal bedzie utrudnial wspolne mieszkanie dzwonisz do wlasciciela. 2gosciu bije swoja laske? zamykasz sie w pokoju i dzwonisz na policje. a wy tu jakies fikolki odstawiacie.
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Zakorzenienie
|
Powiadom policję.
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
Skoro dziewczyna z nim siedzi to pasuje jej bicie i pewnie została wychowana po katolicku.[/QUOTE] Co Ty chrzanisz!! Wychowana po katolicku, to znaczy, ze ma dać się bić?? A co ma religia do bicia, gdzie jest napisane, że kobietę można bić, w jakim piśmie ja się pytam?? To co powiesz muzułmanach, wkurza mnie wiecznie jechanie na katolików.
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
Spoko, najłatwiej jest osądzać siedząc przed monitorem, kiedy to nas nie dotyczy i nie jesteśmy przez nic zagrożone
![]()
Blog o życiu w Walii z przymrużeniem oka: #23. Cieszę się ze złej pogody i wrzucam moje motywujące linki! http://blondiewales.blogspot.co.uk/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Czekam na Ragnarok
|
Może to kobieta biła mężczyznę, słyszałyście tylko odgłosy. Podbite oko wcale nie świadczy o tym, że ona nie zaczęła bójki.
Ale na temat - dobrze, że się wyprowadzacie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
wańka wstańka
|
Jakie to ma znaczenie?
![]() |
#30 |
Czekam na Ragnarok
|
Takie, że od razu się stwierdza, że to facet bije kobietę. To już nie te czasy, a kobiety nie są takie bezbronne i niewinne.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:23.