|
|||||||
| Notka |
|
| Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
Z moją psychiką dzieje się coś dziwnego
Witam, wybaczcie, że wylewam tu swoje żale ale nie mam gdzie się udać
Proszę o Wasze przemyślenia i porady ![]() Od kilku miesięcy dzieje się ze mną coś złego. Nigdy nie byłam typem rozrywkowej, zabawnej, śmiałej dziewczyny ale to co teraz wyrabiam przechodzi moje pojęcie Do tej pory nie miałam jakichś wielkich kompleksów a teraz wiecznie obserwuje innych, porównuję się do nich i ogarnia mnie wielka zazdrość, że oni są ładniejsi, mają więcej sukcesów, mają lepsze oceny a ja mimo iż się staram jak mogę to nigdy im nie dorównam. Zaczęłam się przejmować wszystkim co mnie otacza (chociaż na zewnątrz jestem zdystansowana i obojętna), jedno słowo albo spojrzenie jest mnie w stanie wyprowadzić z równowagi na dłuższy czas, coraz bardziej zamykam się w świecie własnych frustracji i kompleksów. Jeszcze kilka lat temu byłam zupełnie inną osobą, zadowoloną, która niespecjalnie przejmowała się takimi rzeczami. Chyba po prostu na starość kompletnie głupieję.Najgorsze w tym jest to, że ludzie, których spotykam, gratulują mi mojego życia, sukcesów, których ja nie widzę i wręcz mówią, że zazdroszczą mi wielu rzeczy. Tylko, że ja zupełnie nie rozumiem czego mi mogą zazdrościć, samotności, która pojawia się częściej niż bym chciała? |
|
|
|
|
#2 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Z moją psychiką dzieje się coś dziwnego
Jesli wiek jest w Twoim nicku, to nie wiem o jakiej starości Ty mówisz
|
|
#3 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie przejmuj się niczym tak bardzo bo ludzie mają ciężko czasem ale nikt nie powiedział, że życie będzie łatwe...Nie siedź w kącie i nie obwiniaj siebie bo to nie ma sensu... To co teraz najważniejsze, to żebyś zaakceptowała siebie, nie jesteśmy idealni ale jak mówią kto chce to potrafi Wiec nie chowaj głowy w piasek tylko idź do przodu! Też jestem osobą nerwową, ale ostatnio się uspokoiłam bo wiem, jakie to stresujące dla mnie I głowa do góry! |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Rotmistrz
|
Tak to wyglada, ze chyba niedoceniasz tego co masz... Skoro inni ludzie dostrzegaja w Tobie I twoim zyciu plusy, to znaczy, ze sa, tylko czemu Ty ich niewidzisz? A moze Ty zbyt ambitna jestes? A samotny to nieraz kazdy sie czasem czuje, zwlaszcza jak jakies smutki w duszy sie pojawiaja...
|
|
|
|
|
#5 |
|
Rozeznanie
|
Twoja sytuacja nie jest taka odosobniona. Znam wielu ludzi, którzy niby mają wszystko ale tak naprawdę czegoś im brakuje a czasami same te osoby nie potrafią nazwać po imieniu tej/tych rzeczy. Nie powinnaś bezustannie porównywać się do innych, niektórzy są dobrzy w innych rzeczach a Ty na pewno masz własne zalety i atuty, którymi możesz się pochwalić.
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:13.

Proszę o Wasze przemyślenia i porady 
Do tej pory nie miałam jakichś wielkich kompleksów a teraz wiecznie obserwuje innych, porównuję się do nich i ogarnia mnie wielka zazdrość, że oni są ładniejsi, mają więcej sukcesów, mają lepsze oceny a ja mimo iż się staram jak mogę to nigdy im nie dorównam. Zaczęłam się przejmować wszystkim co mnie otacza (chociaż na zewnątrz jestem zdystansowana i obojętna), jedno słowo albo spojrzenie jest mnie w stanie wyprowadzić z równowagi na dłuższy czas, coraz bardziej zamykam się w świecie własnych frustracji i kompleksów. Jeszcze kilka lat temu byłam zupełnie inną osobą, zadowoloną, która niespecjalnie przejmowała się takimi rzeczami. Chyba po prostu na starość kompletnie głupieję.

Wiec nie chowaj głowy w piasek tylko idź do przodu! Też jestem osobą nerwową, ale ostatnio się uspokoiłam bo wiem, jakie to stresujące dla mnie