Moj facet nie chce obraczki! :( :/ - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2005-05-02, 08:31   #1
MonisiaPP
Raczkowanie

GG do MonisiaPP

Moj facet nie chce obraczki! :( :/

Co ja mam zrobic? On nie cierpi ozdob w ogole a co za tym idzie nie chce miec obraczki! ( Mowi, ze on nieczego nie bedzie demonstrowal... co mi poradzicie na to? Zachowuje sie jak dzieciak!
MonisiaPP jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-05-02, 09:39   #2
Soncia
Raczkowanie

GG do Soncia
Dot.: Moj facet nie chce obraczki! :( :/

Musisz go namowic na obraczke. Przeciez co to jest za slub bez obraczki. Przeciez nie musi jej nosic na codzien. Powiedz mu, ze Ty chcesz obaczki i jesli on nie chce jej nosic, to juz jego problem.
Pozdrawiam
Soncia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-05-02, 10:13   #3
agabil1
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś...

GG do agabil1
Smile Dot.: Moj facet nie chce obraczki! :( :/

Monisiu-a zaręczyny były ? Nosisz pierścionek od niego?

agabil1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-05-02, 10:29   #4
libra.a
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez MonisiaPP
Mowi, ze on nieczego nie bedzie demonstrowal...
Alw ślub chce brać, prawda? To powiedz mu, że to nie demonstracja, ale symbol Waszego małżeństwa, który powinien nosić z dumą.
libra.a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-05-02, 11:04   #5
lilu1980
Zadomowienie

GG do lilu1980

pytam za Aga czy ty nosisz pierscionek? dla mnie obraczka to symbol miloscie , wiernosci, szacunku. nie jakas demonstracja, a jak caluje Cie przy ludziach, czy przytula to nie demonstruje swoich uczuc? ja na szczescie nie mam takiego problemu, wybralismy obraczki razem. a czy on widzial na swoim palcu kiedys obraczke? niech zobaczy jak pieknie wasze dlonie beda razem wtedy wygladaly! dla mnie to taka tradycja bez ktorej nie wyobrazam sobie malzenstwa! bo co? nawet w Kosciele zakladacie sobie obraczki, w Urzedzie tez! hm... moze da sie to jeszcze jakos przedyskutowac? zrob wywyiad wsrod znajomych facetow co mysla na ten temat!pozdrawiam...
lilu1980 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-05-02, 13:01   #6
agabil1
okrutnica jakaś...

GG do agabil1
Wink Dot.: Moj facet nie chce obraczki! :( :/

Mąż powiedział tak: " Obrączka jest symbolem naszej miłości i nie wyobraża sobie jej nie nosić.Jest dumny z niej i za każdym razem,gdy spogląda na nią widzi moją twarz ...przypomina sobie dzień ślubu "

Skoro ja noszę zarówno pierścionek zaręczynowy i obrączkę to czemu on miałby swojej nie ?

Stary 2005-05-02, 13:29   #7
lilu1980
Zadomowienie

GG do lilu1980

Cytat:
Napisane przez agabil1
Mąż powiedział tak: " Obrączka jest symbolem naszej miłości i nie wyobraża sobie jej nie nosić.Jest dumny z niej i za każdym razem,gdy spogląda na nią widzi moją twarz ...przypomina sobie dzień ślubu "

Skoro ja noszę zarówno pierścionek zaręczynowy i obrączkę to czemu on miałby swojej nie ?

zgadzam sie w 100%
lilu1980 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-05-02, 15:49   #8
mimbi
Zakorzenienie

A ja rozumiem, ze facet moze nie lubic bizuterii, choc z drugiej strony fakt nienoszenia obraczki pachnie mi tu jakims planem na podrywanie dziewczatek w przyszlosci.
Moj tato nie nosi i nie znosi bizuterii u mezczyzn za wyjatkiem spinek do mankietow i krawata i zegarka, dlatego zaraz po slubie oddal swoja obraczke do zlotnika, ktory ja przerobil, dzieki czemu moja mama miala ladny zloty pierscionek. Ale na jej miejscu tez bym sie nie bala, moj tata nigdy nie byl typem podrywacza, a monogamia ciagnela od niego na kilometr.
mimbi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-05-02, 18:05   #9
MonisiaPP
Raczkowanie

GG do MonisiaPP

Tak dziewczyny nosze pierscionek... bo ja lubie bardzo bizuterie, szczegolnie pierscionki! Moj ojciec rowniez nie nosi obraczki i przyszly tesc tez nie nosi same zle przyklady wokol mnie... Daty slubu jeszcze nie znamy, na razie wolno rozgladamy sie za obraczkami, on mowi: "kupimy dla mnie jakas zwykla ja i tak nie bede nosil bizuterii" :/
Moze jak ja zalozy to tez zacznie po slubie widziec w niej moja twarz... mam nadzieje
Jestem troche romantyczka i zawsze marzyly mi sie 2 obraczki
Stary 2005-05-02, 18:31   #10
koko
Zakorzenienie

GG do koko

Szczerze mówiąc, nie sądzę, żeby udało się go przekonać. Jeśli nie lubi biżuterii, to nie lubi.Można do tej całej sprawy podejść trochę inaczej, że to "tylko" obrączki i tak naprawdę nie o to tu chodzi, czy się je nosi, czy nie.Wtedy jest łatwiej przełknąć fakt, że druga osoba nie chce obrączki nosić.A argumentacja, że "Ty nosisz pierścionek zaręczynowy, więc on ma nosić obrączkę" jakoś do mnie nie przemawia, bo równie dobrze-> "on nie lubi biżuterii, więc Ty nie noś obrączki i pierścionka".Totalna bzdura. Nie trzeba wszystkiego robić symetrycznie i taki sposób przekonywania do swojego jest nie fair zwyczajnie.Nie wiem jak można by takiego delikwenta podejść, ale wiem jedno- nie ma co się martwić na zapas.Na razie tylko mówi, że nie bedzie nosił, ale jak naprawdę będzie to nie wiadomo.Może mu się spodoba i będzie?
koko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-05-02, 20:31   #11
agabil1
okrutnica jakaś...

GG do agabil1

dla mnie to tak wygląda : skoro on uważa ,ze noszenie obrączki jest na pokaz i to zbyteczne demonstrowanie uczuć to dlaczego chciał byś nosiła pierścionek od niego?
Dla mojego męża na szczęście obrączka nie jest biżuterią tylko symbolem małżeństwa i naszej miłości.
Ale uważam tak jak koko,że będzie trudno Ci go przekonać,zwłaszcza że w jego/Waszym otoczeniu są mężczyćni którzy tak właśnie uważają.
Pocieszaj się więc tym,że małżeństwo to nie tylko obrączka tylko coś więcej Najważniejsze jest,byście byli szczęśliwi. Zadaj sobie pytanie:wolę tego bez obrączki czy innego z ...?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2005-05-02, 20:41   #12
koko
Zakorzenienie

GG do koko
Wink Dot.: Moj facet nie chce obraczki! :( :/

Cytat:
Napisane przez agabil1
dla mnie to tak wygląda : skoro on uważa ,ze noszenie obrączki jest na pokaz i to zbyteczne demonstrowanie uczuć to dlaczego chciał byś nosiła pierścionek od niego?
Bo uważa, że sam nie będzie niczego demonstrował i robił na pokaz, ale żona owszem - powinna. Ot, takie męskie myślenie.
koko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-05-02, 20:53   #13
agabil1
okrutnica jakaś...

GG do agabil1

tak tak samo jak z nazwiskiem-jakie krzyki u mnie były i pretensje jak się upierałam przy podwójnym a gdy zaproponowałam,by przybrał w takim razie moje odrzekł,że to coś innego
Mężczyźni

Stary 2005-05-03, 10:02   #14
MonisiaPP
Raczkowanie

GG do MonisiaPP

No chyba macie dziewczyny racje, zobaczymy jak bedzie... swoja droga on dostaje szalu jak mowie ze zostane przy swoim nazwisku ewentualnie przy podwojnym... tak sobie mysle, ze moze obraczka jest odwetem za to nazwisko ;)
Stary 2005-05-03, 10:35   #15
kasia5558
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez MonisiaPP
Jestem troche romantyczka i zawsze marzyly mi sie 2 obraczki
pocieszyc cie? znam przypadek, gdzie facet nie chcial nigdy nosic obraczki a na 30. rocznice slubu kupil sobie i zonie piekne obraczki z 4kolorowego zlota i grawerem w postaci ich imion i daty slubu a na poczatku tez nie chcial nosic :P

poza tym, czy ty sie martwisz o to, ze on nie chce nosic obraczki, czy o to ze nie rozumie ze jest to dla ciebie wazny symbol? ja nie wmuszalabym w niego noszenia obraczki - jesli nie chce, coz poradzic? Powiedz mu tylko, ze chcialabys aby przywiazal do tego wieksza uwage, ze jest to dla ciebie wazne(on po prostu moze tego nie wiedziec!), ze to tradycja, symbol, ze to romantyczne itp. i zeby chociaz wspolnie z toba wybral taka obraczke, w ktorej tobie bedzie ladnie i ktora obu wam sie spodoba a swoja moze zdjac po slubie. no chyba ze az tak ci to przeszkadza...ale naprawde znam wielu wiernych oddanych kochajacych mezow ktorzy nie nosza obraczek. Bizuteria to nie wyznacznik milosci, prawda?

a domysly typu - nie chce nosic obraczki, chce podrywac dziewczynki...ej...bez przesady...jakby chcial, to obraczka nie bylaby dla niego problemem. Po prostu moglby nosic, tylko kiedy ty patrzysz prawda? Moim zdaniem to zbyt blaha sprawa azeby snuc takie domysly...
kasia5558 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2005-05-03, 11:51   #16
paula78
Zakorzenienie

a czy to takie wazne czy nosi czy nie?
,ze niby to symbol? czego? najwazniejsze żebyscie byli szczesliwi .
obrączka to tylko rzecz nabyta ,załozy a potem moze przeciez schowac ,nie zachowujcie sie jak dzieci "no nie chce nosic obraczki" to ja sie obraże .

kobiety nosza bo sa srokami i lubia biżuterie ,faceci nie i juz.jedni lubia a inni nie .
jesli chodzi o to ,z ebez obraczki łatwiej poderwac inna to chyba żadna znas nie jest tak naiwna zeby w to wierzyc.
jesli przed ślubem takie "cos" jest dla was problemem to nie wróże na przyszłosc.
paula78 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-05-03, 12:04   #17
kasiulka
Zakorzenienie

Moj maz przed slubem tez mowil ze nie chce obrączki ze sie nigdy nie przyzwyczai do takiej "ozdoby" na palcu, a teraz zakłada nawet jak idzie wynieść smieci.....a jak wychodzimy razem to sprawdza czy mam założoną swoją, ech faceci
kasiulka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-05-03, 12:33   #18
MonisiaPP
Raczkowanie

GG do MonisiaPP

Cytat:
Napisane przez paula78
a czy to takie wazne czy nosi czy nie?
,ze niby to symbol? jesli przed ślubem takie "cos" jest dla was problemem to nie wróże na przyszłosc.
Dzieki... nie wrozysz dobrze na przyszlosc... To nie jest wielki problem, chyba zle odbierasz to co pisze. Chodzi o to, ze ten symbol jest dla mnie wazny, nie jest dowodem milosci czy inna *****ola, ale czyms o czym zawsze marzylam, a on nie chce spelnic mojego marzenia mimo iz to tak niewiele kosztuje! On ma tez swoje marzenia odnosnie cichego skromnego slubu i ja mu w tym ustepuje, wiec on tez moglby wykazac dobra wole w innych kwestiach!
Stary 2005-05-03, 14:30   #19
Equita
Rozeznanie

Nie martw sa duze szanse, ze zmieni zdanie Do slubu jeszcze troche czasu. Moj chlopak na poczatku narzeczenstwa wymyslal rozne rzeczy, oczywiscie ze strachu ) podobno to normalne, do wszystkiego trzeba dojrzec,

Teraz on nosi nawet taka "zareczynowa srebrna obraczke" i jest z niej bardzo dumny,

Mi marzy sie obraczka z bialego zlota (lub taka laczona) ale on nie chce o tym slyszec. Ma byc tradycyjnie i juz, tak zeby wszyscy widzieli
Equita jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2005-05-03, 18:18   #20
Dorixx
Zadomowienie

Paula, dziewczyna nie chce Twoich wróżb na przyszłość ,tylko chciała się poradzić. Jeśli dla kogos noszenie obrączki jest ważne to uszanuj to. Zreszta z tego co pamiętam zyjesz bez ślubu, bo tak Ci lepiej i nikt Cię za to nie piętnuje, więc nie szukaj u kogoś na siłę problemów....

dla mnie obrączka też jest ważna, nie wiem dlaczego, ale jest i jak ktoś tu mądrze napisał facet przed ślubem jest wystraszony wszystkiego, więc niechęć do obrączki miejmy nadzieje, że jest tylko przejściowa
Stary 2005-05-03, 18:18   #21
paula78
Zakorzenienie

wiesz to nie tak ,z eci żle wróże czy tmbardziej żle zycze wrecz przeciwnie tylko nie potrafie zrozumiec przywiązania do symboli
ale co ja moge konkubina bez piersciona zaręczynowego ,obrąckzi moge wiedziec

daj mu troche czasu ,nie naciskaj ,poczekaj

powodzenia
paula78 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-05-04, 09:31   #22
vicky23
Rozeznanie

GG do vicky23

Moniu-ja tez wierze,ze kochany zmieni zdanie. Ze mna było troszke podobnie,choc nie tak samo.Moj mąż jest rehabilitantem, masażystą-pracuje całe dnie. Jak dwa lata temu bralismy slub,to twierdził, że on pozniej w pracy nie bedzie nosił obrączki, bo musiałby ją zdejmować do każdego zabiegu i boi sie, że zgubi, więc schowa slicznie w domku i bedzie sobie na nią patrzyl od czasu do czasu . nie wyobrażałam sobie tego kurcze ale nic nie mowilam-mysle sobie-zobacze jak bedzie-najwyzej bede prosic i przekonywac jak juz bedzie chcial plany wprowadzic w czyn a w rezultacie nic takiego sie nie stało-moj mezulek nosi obraczke codziennie,zdejmuje do zabiegów i chyba bardzo o nią dba, bo jeszcze nie zgubił(odpukac )
wiec mysle,ze moze u ciebie to tez tylko przejsciowe
zycze powodzenia i trzymam kciuki
Stary 2005-05-11, 00:53   #23
Ivvonka
Zadomowienie

Thumbs up Dot.: Moj facet nie chce obraczki! :( :/

A ja rozumiem Twojego przyszlego meza. Sama jestem kobieta, ale nie lubie nosic bizuterii, chociaz mam slabosc do zlota... Przywiozlam sobie przepiekny wisiorek z wakacji na Krecie - ale traktuje go raczej jako amulet (jest zminiaturyzowanym dyskiem z Fajstos i zawiera dotad nieodczytana tresc, zapewne modlitwe), bo uwielbiam nadawac zwyklym rzeczom magiczne znaczenie. Nosze go jednak rzadko, zakladam przy wyjatkowych okazjach lub kiedy watpie w swoje szczescie i ma mi w czyms pomoc. Bizuteria mnie uwiera. Nie nosze zadnych kolczykow ani pierscionkow! Wyjatkowo zle toleruje wszelkie metale na swojej skorze... Od kolczykow potrafi bolec mnie glowa a od kretenskiego wisiorka czasem caly kark...
Ivvonka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-05-11, 07:58   #24
MonisiaPP
Raczkowanie

GG do MonisiaPP

Ostatnio cos sie ruszylo Przyniosl, stare pierscionki swojej Mamy i Babci, i sie pytal czy kupujemy obraczki, czy damy przetopic to zloto, ktore mamy? Nawet jezeli nie bedzie nosil, to ciesze sie ze zaczal sie tym tematem interesowac, i zrozumial, ze to istotny dla mnie temat!
Stary 2005-05-12, 08:37   #25
lkasia
Raczkowanie

GG do lkasia

Zakładając w kościele obrączkę mówi się pewne słowa !!! Chyba każdy przedszkolak już rozumie ze to nie jest biżuteria ale symbol miłości i wierności ! Niech od razu ci powie ile razy ma zamiar cię zdradzić a nie owija w bawełnę i ściemnia o biżuterii....
lkasia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-05-12, 11:50   #26
Dorixx
Zadomowienie

Ikasiu, czy u Ciebie wszystko w porządku? na pewno
? pomyśl zanim coś głupiego jeszcze napiszesz dobrze?
Stary 2005-05-12, 17:55   #27
MonisiaPP
Raczkowanie

GG do MonisiaPP

Dzieki Dorixx juz myslalam, ze to ja nie widze pewnych rzeczy

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2005-05-16, 14:10   #28
lucja25
Raczkowanie

Ikasia ma częściowo rację - obrączka to nie tylko biżuteria ale symbol miłości, ale podczas mszy on zakłada Tobie obrączkę, jako symbol jego miłości, a Ty jemu, mówiąc "daję Ci te obrączkę jako symbol mojej miłości" - z czego wynika, że obrączka, którą on będzie nosił to symbol TWOJEJ miłości do niego (ale zamotałam - może zrozumiesz
Przeczytałam cały Twój wątek i szczerze wnioskuję, że Twój mąż będzie jednak nosił obraczkę - nie martw się
Powiedz mu, że bycie Twoim mężem to przecież ogromny zaszczyt i powinien nosić obrączke z dumą wyłaskocz go i niech się już nie buntuje
lucja25 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-05-16, 18:24   #29
MonisiaPP
Raczkowanie

GG do MonisiaPP

W ciagu jakiej mszy??? Biore tylko ślub w USC!
Stary 2005-05-16, 20:45   #30
Vendi
Raczkowanie

Monisiu,malzenstwo to nie tylko obraczki,wiem ze to symbol ale?Mysle ze teraz dla ciebie jako kobiety jest to bardzo wazne,faceci tak naprawde nie przywiazuja do tego uwagi,jesli teraz ci mowi ze nie bedzie nosic nie zmuszaj go do tego.Przyjdzie kiedys taki dzien ze twoj maz spojrzy inaczej na swoja obraczke i zrozumie ze to nie jest tylko bizuteria ale symbol twojej milosci i nie wierz w bzdury typu nie chce obraczki to bedzie zdradzal,to nie ma nic wspolnego,wszystkiego naj na nowej drodze zycia trzymaj sie cieplutko

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości