|
Notka |
|
Ślubny wizerunek Ślubny wizerunek jest dla ciebie ważny? Zadaj pytanie na temat sukni ślubnej, makijażu, fryzury oraz dodatków ślubnych. Czuj się wyjątkowo w tym dniu. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Torebka do ślubu
Mam problem ze znalezieniem torebki do takiej sukni (kolor szampański), postanowiłam już nawet sobie uszyć, ale nie wiem jaką?
Prosze Was o podpowiedzi ![]()
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: A jaka Torebka?
Wiesz, że ja także myślałam o torebce, ale po długich poszukiwaniach i w końcu chęci uszycia z tego samego materiału co suknia, stwierdziłam że faktycznie to wcale nie jest mi potrzebna. W jedny ręku bukiet, drugą dłonią trzymam narzeczonego a torebka gdzie??? Dokumenty miał mój narzeczony w wewnętrznej kieszeni marynaki. Pomadką, perfumik i takie tam miała moja mam w torebce, gdybym miała świadkową to ją bym wyręczyła ale miałam dwóch świadków
![]() W sklepach nie widziałam nic ciekawego a i ceny ok 100 PLN za nico, chyba lepszą sama bym uszyła, choć żadna ze mnie krawcowa. Może za mało szukałam, ale chyba lepiej polecić uszycie dobrej stylistce, krawcowej, która szyje suknie i dodatki ślubne. Powodzenia w poszukiwaniach ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
BAN stały
|
no właśnie też nie widzę potrzeby taszczenia ze soba torebki. Bukiet wystarczy, męża trzeba podtrzymywać (nie tylko na duchu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
emmm ... chyba by to nawet dziwnie wygladało ... nie spotkałam się z czymś takim... ale jeśli masz taką potrzebe to jak najbardziej
![]() ... moje wszystkie drobiazgi (kosmetyki, zapasową parą pończoch i igłe z nitką) miała moja mama w wcale nie małej torebce ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
Nadin - rowniez nie mialam ze soba torebki, ale np. jesli bardzo chcesz miec cos pod reka, to dlaczegoby nie? Podaje kilka, moze cos Cie zainspiruje.
![]() http://www.eveningelegance.com/purse...ts/630iv-m.jpg http://www.eveningelegance.com/purse...ts/577ch-m.jpg P.S. Suknia piekna, te koronki - taka retro. ![]() Edytowane przez m.a.r.t.a Czas edycji: 2008-01-16 o 10:10 Powód: post pod postem |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Rozeznanie
|
Wyciągam wątek na górę, bo chciałbym się dowiedzieć, co Wy tegoroczne Panny Młode myślicie na temat torebek ślubnych?. Ogólnie wzory jakie znalazłam w internecie podczas poszukiwań innych ślubnych dodatków bardzo mi się podobają. Jednak czy w ogóle taka torebka jest poręczna? Bukiet i torebka to już chyba za dużo... Co myślicie - bierzecie torebeczkę czy nie?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Rozeznanie
|
I jeszcze trochę torebeczek... Chociaż pewnie u mnie i tak skończy sie na tym, że wszystkie moje drobiazgi wrzucę świadkowej do torebki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
piękne te torebeczki, ale chyba faktycznie za dużo szczęścia na raz jeśli o mnie chodzi, i trzymanie torebki w jednej rączce a wiązanki w drugiej. Choc napewno powinnam wymyśleć jakiś podręczny niezbędnik, który będzie miała pod opieką świadkowa, a na weselu będę już miała do niego swobodny dostęp
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
mnie sie wydaje że torebka jest pannie młodej poprostu zbędna,gdzie ją trzymać?
Wszystkie najpotrzebniejsze drobiazgi można przekazać przecież,swiadkowej,mamie ,siostrze lub przyjaciółce. Mnie nie chciałoby sie w takim dniu zawracać głowy torebką i pilnować czy aby jej gdzieś nie zgubie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Rozeznanie
|
Moim zdaniem torebka jest całkowicie zbędna i wręcz by przeszkadzała, a to, że jest ich tyle w sklepach i w necie, to dlatego, że są kolejnym sposobem na robienie kasy. Dlatego usiłuje się przedstawiać je jako niezbędne. Przykład:
buty wybrałam sobie w Graf Shoes (wybrałam model, przyniosę im materiał z sukienki i zrobią) i za każdym razem jak tam jestem (na początku parę razy szukając i przymierzając, potem wpadłam z paroma koleżankami, bo chciały zobaczyć), kobieta mówi o butach i torebce jednocześnie, "do tego fasonu butów dobrze wygląda ta torebka", "będzie pani miała świetny komplet", przypomina mi ile materiały potrzeba na buty i torebkę itp. Zachowuje się, jakby było najoczywistszą rzeczą pod słońcem, że torebka jest mi równie niezbędna jak buty i że też ją kupię. Bardzo denerwujące (chociaż oczywiście rozumiem, że ona pracuje i musi sprzedawać), cóż, firma dozna rozczarowania, jak przyjdę z materiałem TYLKO na buty. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
pomysł torebka która jest bukietem jest super, natomiast sama torebka bez sensu
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
No i miałam torębkę
![]() Włożyłam do niej (na szczęście, bo taki zwyczaj w mojej rodzinie tak miała moja babcia i mama) kawałek chlebka zawinięty w chusteczkę i piniążki. Na dodatek miałam chusteczki, przydły się jak popłakałam się w kościele ze wzruszenia ![]()
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
![]()
oto kilka propozycij dla tych które chcą mieć torebke. Ja osobiscie wolę mieć tylko bukiet w ręce i nie uganiać sie z torebką .
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Rozeznanie
|
wiecie co a ja sobie tak myslalam o tych torebkach i stweirdzilam. ze.. jakbym juz miala kupowac to kupilabym (w miare pasujacym kolorem do sukienki) tak zebym pozniej mogal ja ewentulanie do czegos inengo ubrac
![]() ![]() ![]() a tak na marginesie sliczne te torebki na tych zdjatkach az chcialoby sie miec taka. ale to kolejny wydatek i pewnie nie tani.. Edytowane przez m.a.r.t.a Czas edycji: 2007-11-24 o 03:20 Powód: post od postem |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#17 |
Rozeznanie
|
aa no to taniutko nadin myślałam ze to o wiele wiele wiekszy wydatek. a za tyle to sama bym kupila hehehe
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Wtajemniczenie
|
![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Dziękuje za chęć pomocy ![]()
![]() |
![]() |
#20 |
Rozeznanie
|
Ale wątek chyba warto kontynuować, bo pewnie jeszcze wiele osób z niego skorzysta. Ja nie zmieniłam zdania na temat torebek, ale właśnie natknęłam się na dwie chyba dość ciekawe - a nuż się komuś spodobają.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#22 |
Wtajemniczenie
|
![]()
![]() |
#23 |
Wtajemniczenie
|
![]()
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
Kobiecedodatki
Fota 1-Torebka wykończona jest tiulową falbanką i ściągana na sznureczki. Fota 2-Torebka posiada zapięcie wykończone perłą i łańcuszek z białych koralików. Fota 3- Torebka ozdobiona białymi koralikami i cekinami. Fota 4-Torebka z rączką w kolorze ecru ozdobiona marszczeniem i kokardą
![]() |
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
Torebki dostępne na stronie http://www.butyslubne.pl/index.php?cPath=21_23
![]()
![]() |
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
Torebki ślubne
![]()
![]() |
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
i kolejne propozycje z http://www.slubnezakupy.pl/sklep,124,torebki.htm
![]() |
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
|
Propozycja Madonna:
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:33.