|
Notka |
|
Konkurs Rossmann - Szał Ciał Załóż swój wątek na dedykowanym forum "Szał ciał" - czyli sposób na piękną figurę do lata. Opisz w tym wątku jaki masz sposób na osiągnięcie pięknej figury. Czy masz jakieś ulubione ćwiczenia, diety, czy sprawdzone sposoby na piękne, zadbane ciało? |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Lato tuż tuż, ciało ulepszmy już!Szał ciał z sydunią ![]() Wiosna ruszyła pełną parą. Nim się obejrzymy, przywita nas gorące lato. Wyjdziemy na plaże odsłaniając nasze ciało. To od nas zależy, czy będzie ono powodem do dumy, czy wstydu. Jeśli dbanie o siebie rozpoczniemy już teraz, z powodzeniem osiągniemy wyznaczone cele. Niech ten wątek będzie motywacją dla mnie samej, a także dla was dziewczyny (a kto wie, może i chłopcy? ![]() ![]() Piękna, smukła sylwetka to nie tylko kwestia wzmożonej aktywności fizycznej. Aby móc się nią pochwalić, powinniśmy stosować odpowiednią dietę i kosmetyki. Zamierzam poruszyć w tym mini blogu wszystkie kwestie, które uważam za istotne przy modelowaniu naszej sylwetki. ![]() Mój cel Nie należę do osób mających większe problemy ze swoją sylwetką. Na całe szczęście posiadam dobrą przemianę materii i nie jestem zmuszona liczyć każdej kalorii ![]() ![]() Moim głównym problemem są uda, na których zebrała się warstewka tłuszczyku ![]() ![]() Nie zależy mi, aby waga wskazywała inne cyferki ![]() ![]() ![]() Jeśli macie jakieś propozycje, co do tego, o czym chcielibyście przeczytać w moim wątku - napiszcie o tym. Postaram się spełnić wasze prośby ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Lato tuż tuż, ciało ulepszmy już!
Kliknęłam przypadkowo, przeczytałam i dosłownie gdybym czytała o sobie
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A co do tego jak mam zamiar zacząć dbać o siebie to : 1. Przerzucam się na razowy chleb. Jem go często, ale czasami mam ochotę na jasny a jak wiadomo jego można pochłonąć nie jedną kromkę a więcej ![]() 2. Ograniczam słodycze! 3. Zamiast ulubionych jogurtów Fantazji jogurt naturalny +zboża 4. Więcej wody, przynajmniej 1,5l ![]() 5. Ruch, ruch i jeszcze raz ruch czyt. bieganie, stepper, skakanka, hula hop ![]()
![]() Edytowane przez czekoladoholiczka13 Czas edycji: 2011-04-04 o 22:48 Powód: chęć dodania najważniejszego |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Dzisiaj miał być wzmożony wysiłek fizyczny. Z przyczyn ode mnie niezależnych mnie ominął. Ale co się odwlecze...
![]() Zajmijmy się więc JEDZENIEM, czyli tym co tygryski lubią najbardziej ![]() Jeśli myślicie, że zdrowe jedzenie musi być nudne i niesmaczne, jesteście w błędzie. Wystarczy dobry pomysł, odrobina chęci, zaangażowania i czasu, a nasz posiłek nie będzie bombą kaloryczną, a zdroworozsądkowym pysznym daniem. Tak, tak, zdrowy rozsądek to podstawa ![]() ![]() Ważne jest, aby jadać regularnie. Lepiej mniejsze porcje, a częściej. Zatem jeśli wasza koleżanka przegryza coś (nie mówię tu o batonach czy fast foodach) na niemalże każdej przerwie, przestańcie jej zazdrościć dobrej przemiany materii, a zamiast tego bierzcie z niej przykład! Między zajęciami czy w przerwie od pracy dobrze jest zjeść kanapkę (najlepiej z ciemnego pieczywa), jogurt czy przegryźć jakiś owoc. Ale zawsze pamiętajmy, aby zacząć od pożywnego śniadania! Przyznam szczerze, że mam problem z wcieleniem tego w życie ![]() ![]() ![]() ![]() Jako że teraz mamy porę popołudniową i wiele z was być może zastanawia się, co sporządzić jutro na obiad, zamieszczam mój pomysł ![]() SZASZŁYKI MIĘSNO-WARZYWNE I SAŁATKA ![]() ![]() Jak je przyrządzić? Bardzo prosto ![]() Kurczaka pokroić w kostkę i posypać przyprawami. Jakimi? To już zależy od upodobań ![]() ![]() Sałatka to równie prosta sprawa. Pokroiłam sałatę lodową (uwielbiam to chrupanie ![]() Dla mnie pycha ![]() Oczywiście składniki to kwestia dowolna. Całość możecie zjeść np. z ryżem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Ja problemu z wagą nie mam, ale za to mam taki głupi nawyk jedzenia chipsów.
Żeby to były małe ilości to ok ale ja szczególnie gdy się uczę muszę coś jeść i przeważnie jest to wielka paczka chipsów no a zdrowe to one nie są. Narobiłaś mi ochoty tymi szaszłykami. Chyba będę musiała iść zrobić sobie coś do jedzenia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Spróbuj ograniczyć je
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Nie wiem, jak u was, ale u mnie pogoda całkiem się popsuła. Pada, wieje i jest tak zimno, że pożegnałam się chwilowo z wiosennym płaszczykiem na rzecz kurtki przejściowej. Taka aura nie sprzyja aktywności fizycznej. I jak tutaj dbać o formę i sylwetkę?
Z pomocą przyszły mi... zajęcia z wfu ![]() ![]() ![]() ![]() Jak wyglądają zajęcia? Najpierw jest rozgrzewka. Marsz, step touch (dostawianie nogi do nogi), side to side (wymachy rąk w boki). Później seria ćwiczeń tworzących układ. Różne podskoki, elementy różnych tańców, całość przeplatana drobnymi ćwiczeniami rozciągającymi. Tak ćwiczymy ponad pół godziny ![]() Efekty? Uwierzcie bądź nie, ale po takiej dawce ćwiczeń muszą się pojawić! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:44.