|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Czy Ty może być groźne dla dziecka?:(
Witam Was kochane. Jestem w 21tyg ciąży i zauważylam, że mam biały śluz z grudkami. Jest go dość dużo do tego swędzi mnie i piecze pochwa w wewnątrz i na zewnątrz. Czy to jest grzybica? Jeśli tak to czy może być szkodliwa dla dziecka? I jak z tym walczyć
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy Ty może być groźne dla dziecka?:(
Po prostu iść do ginekologa i się w samodzielna walkę nie bawić.
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Isc do ginekologa
![]() Sama mozesz sprobowac jakiegos lactovaginalu np. ,zeby pochwa miala wlasciwa flore bakteryjna,wtedy grzybki i inne infekcje maja trudniejsze zycie.Za to na sama grzybice jzu lekraz musi ci cos dobrac.Dziecku nie powinna zaszkodzić,w ciazy czesto sie zdarza. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
Musisz iść do lekarza, bo w ciąży nie ma co się leczyć na własną rękę
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Wtajemniczenie
|
dla dziecka to nie jest groźne, także się nie przejmuj. Idz do ginekologa i Ci coś przepisze. W ciąży się często zdarzają takie infekcje.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Generalnie w ciąży zmienia się nieco flora bakteryjna pochwy i łatwiej o infekcje, dlatego nie ma co panikować, ale tez samemu człowiek nie dojdzie, co to za typ zakażenia, a lekarz dobierze właściwy lek.
![]() |
#7 |
Wtajemniczenie
|
tak jak pisza dziewczyny - do ginekologa! na pewno da globulki i moze do tego masc. Jesli bedziesz to leczyla to dziecku nic nie zagraza, tylko nieleczone moze nie wplynac dobrze na dziecko (choc czop sluzowy zabezpiecza przed infekcjami), ale wiadomo - lepiej dmuchac na zimne
![]()
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Potwierdzam słowa dziewczyn
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
zgadzam się z dziewczynami i dodam tylko że jeżeli sexiłaś się z tż-tem to powiedz o tym gin i niech da dla niego jakąś maśc
![]()
![]() |
#10 |
Zadomowienie
|
Ja w ciaży też miałam infekcje, odstałam od gina czopy i przeszło.Jestem zdania, ze w ciaży nie powinno sie niczego brac samemu, bez porozumienia z lekarzem, nawet ziółek.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
Ja dodam jeszcze, że infekcje dróg rodnych są groźne dla dziecka przy porodzie SN , duża szansa, że zarazi się i będzie wymagało leczenia, często antybiotykami, co zwykle wiąże się z dłuższym pobytem w szpitalu, dlatego koniecznie trzeba wyleczyć
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
BAN stały
|
Tak jak pisze miffy grzybicę trzeba wyleczyć przed porodem, aby dzidzia nic nie złapała. Gin da ci czopki i po sprawie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
Hej, ja przechodziłam przez to 2tyg temu. Jeśli jesteś w ciąży dostaniesz inny antybiotyk, ja dostałam Pimofucin na 6 dni po jednej tabletce dopochwowo na noc i juz po około 3 było wszystko okej. Powodzenia i dużo zdrówka dla Ciebie i maluszka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
ja też mialam ostatnio, w ciąży to częsta przypadłość. Jeżeli upławy brzydko nie pachną (a raczej drożdzowo) to grzybicza infekcja, niegroźna ale przykra (swędzenie), ja brałam gynoxin i szybciutko przeszło. Niebezpieczne są natomiast infekcje bakteryjne, ktore mogą powodować przedwczesny poród (objawy to zwykle upławy o 'rybim zapachu'), dlatego własnie pierwsza rzecz to lekarz, a lekarstwa bez recepty to raczej tylko wspomagające a nie zwalczające infekcję. Pozdrawiam
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
również miałam taki problem w ciąży.Lekarz przepisał mi globulki dopochwowe-po kilku dniach było już ok
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:49.