|
|||||||
| Notka |
|
| Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
Wakacje i plaża, pomocy.
Witam
Piszę tu by prosić was o poradę dotyczącą szczupłej sylwetki. Mam 170cm wzrostu i ważę 68 kg nie jest to waga nie bezpieczna jednak przy fakcie że mam 17 lat odstający brzuch jest mało komfortowy, chciała bym do lata zrzucić z 9 lub 10 kilo minimum, ale na razie, proszę poradźcie jakiś sposób na tz. "płaski brzuch" bo do wakacji już nie daleko, a i tak myślę że za późno się z tym obudziłam, jednak na początku maja jedziemy z rodzicami do nowej galerii i z takim "bębnem" to wstyd cokolwiek przymierzyć mimo to żeby schudnąć do wyjazdu to chyba już za późno więc chce walczyć o moje wakacje. Tak czy inaczej bardzo was proszę o pomoc bo dłużej nie mogę ukrywać się pod kurtką i grubymi bluzami
Edytowane przez Misuki Czas edycji: 2011-04-06 o 21:56 Powód: błędy stylistyczne |
|
|
|
|
#2 |
|
BAN stały
|
Dot.: Wakacje i plaża, pomocy.
hmm jesli chodzi o mnie to mam 172 cm.
od szpitala zaczela sie rewolucja w moim zyciu odnosnie wygladu ... i nawet psychiki. chwili przyjecia do szpitala (9 marca) wazylam 71.6 kg. przy wypisie (17 marca) 70 kg. czyli przez 8 dni polecialo mi 1,6 kg mialam ladniejsze nogi, mniejszy baleronik. tylko brzuch zostal. po powrocie do domu troche mi sie przytylo (w wygladzie) i jadalam duzo fast fodow i jadalam byle jak . tz polozyl reke - musisz cos zrobic . koniec fastow, slodyczy i objadania sie. bedziesz plakac w przymierzalni mam 92-94( po jedzeniu) cm w pepku i chcialabym to zmniejszyc bo mi odstaje brzuch od 2 tygodni nie zajrzalam do zadnego fast fooda (poza kawa i duza cola), zaczelam jesc owsianke, kilka dni temu zamienilam jasne pieczywo na ciemne, kupuje chude miesa i twarogi (chociaz tam duzo nie zjem twarogow). uzywam slodzika, czasem sobie podjem slodkie czy zakazane ale troche. przez te 2 dni tylko napilam sie normalnej koli prawie codziennie po przebudzeniu sie waze. w weekend bylam na silowni - chodzenie i orbitrek. mam chodzic tam dosc czesto, nawet codziennie + basen. chce tez zrobic przysiady dzisiaj zauwazylam na liczniku 68.9 kg. czyli od 9.03 do 11.04 polecialo mi 2,7 kg wczoraj tz zauwazyl ze mi sie biust troche zmniejszyl i mam gladka skore i ladniejsze nogi ![]() mialam isc do dietetyka ale zrezygnowalam. mysle ze wystarczy troche poczytac na necie jesc te zdrowsze papu, cwiczyc i powinno pojsc do prozdu |
|
|
|
|
#3 |
|
Raczkowanie
|
Nie nazwalabym zdrowym podejsciem picie coca-coli, przeciez to chemol i zawiera mase cukru. Jak sie chce schudnac to po pierwsze zmienic swoje pojecie o odzywianiu (10 przykazan). Jesc mniej i regularnie, wtedy organizm przyzwyczajony do regularnego dostarczania posilkow, nie bedzie ich odkladal (owoce raczej do poludnia bo to jakby nie bylo cukier, duzo warzyw, kolacje czysto bialkowe; uwazajcie tez na wszystkie wedlinki - nie dosc ze tluste to przede wszystkim zawieraja cala mase soli). Dolaczyc do tego ruch, bo wiadomo, ze dziewczyna, ktora sie tylko odchudza a nie pracuje nad jedrnoscia swojego ciala, nie bedzie wygladalc tak rewelacyjnie, jakby bylo w przypadku dolaczenia cwiczen. W koncu przy odchudzaniu sie (szczegolnie szybkim i duzym spadku na wadze), ta skora zacznie zwisac. Acha, jak zapewne przeczytalyscie w innych postach: nie da sie schundac z wybranej czesci ciala (zapraszam na fitness). Zycze konsekwencji w odchudzaniu i duzo cierpliwosci
|
|
#4 |
|
Przyczajenie
|
Misuki.
Jak dla mnie to waga jest dobra, ale jeżeli chcesz pozbyć się brzuszka, to kładź się na podłogę i brzuszki, rowerek, unoszenie i opuszczanie prostych nóg, czy inne ćwiczenia na brzuch. Jeżeli będziesz to robiła systematycznie, to do wakacji zobaczysz efekty. Pozdrawiam. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:28.