|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() Dziewczyny - proszę o pomoc w sprawdzeniu rozprawki i ewentualne poprawienie błędów
Z góry bardzo, bardzo dziękuje
![]() Uczę się sama dlatego każda pomoc jest na wagę złota ![]() Temat : Do you like computer games, and why are they so popular? On the one hand, they can be fun and imaginative but the other hand, they can be addictive, violent and antisocial. Do you know someone affected by computer games? Say about advantages and disadvantages of computer games. Nowadays computer games are so very popular. Many young people looking in internet love, friend and loyalty. A great technological progress has been made, so computer games are more and more interesting. As a result that many people decided play with them. This solution can be said to have both advantages and disaadvantages. First of all computer games may be helpfull when people would like to have a good fun. It is a great idea when axhausted and gloomy man or woman came to home from their work and they want to relax. Another advantage is that development of creativity. Now - in XXI century - not only does architect may project the house. Everybody can be installed in his computer the games, which allow to project and build many houses, factories and hotel. Moreover a foreign languages might be easier when people learn its when they played a games. Interesting games help people to understand foreign languages. Further more when people played on website in games they meet other pleying. The same hobby may be intresting topic to discuss and it will be a good start to friend. On the other hand computer games are a thief a time. When it started to play the time "run as mad" and other things are neglected. Another disadvantage is that people resign to hanging out with friends, because people prefer sitting in front of computer and playing the games. Its graphics, sounds and music are sa beautifull so people don't see something different to this. Last but not least people lose control to life in a real wordl and they escape inside to coputer. They believe that if everything is alright in virtual world in real world it is OK too. To sum up I know many people who are affected by computer games. I don't like this because I think, that free time is more interesting with friends in cinema than in computer world. Ultimately, however, computer games are a matter of personal choice. Limit słów nie jest tu istotny - na razie uczę się wykorzystywać język w takich pracach co przychodzi mi z wielkim trudem ![]() Dlatego za każdą pomoc jeszcze raz dziękuje ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Dziewczyny - proszę o pomoc w sprawdzeniu rozprawki i ewentualne poprawienie bł
Cytat:
2.Many young people looking for love, friend and loyalty in Internet. Internet z dużej litery nazwa własna. 3. play in it. lepiej brzmi. 4. to jeż jakiś kolokwializm, może lepiej tired - zmeczony, albo depressed 5. come 6. the zamiast that 7. not only architects may project the house 8. everybody can instal at 9. Further more when people are playing games they can also meet other players. 10. firendship 11. to jest kolokwializm, lepiej napisać meeting friends. 12. at theirs life, and espace to virtual world. 13. addicted to 14. samo however wystarczy Mama nadzieje że pomogłam, wyżej masz listę co jest nie tak. Pamietaj o znakach interpukcyjnych. Po however, Last but not least, dalejmy przecinek.
I AM THE STIG szalona wątróbka jeździ ![]() Edytowane przez whenee Czas edycji: 2012-01-16 o 18:26 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Dot.: Dziewczyny - proszę o pomoc w sprawdzeniu rozprawki i ewentualne poprawienie bł
Dziękuje, bardzo dziękuje
![]() A czy w ogólnym wrażeniu da się na to jakkolwiek spojrzeć nie-krytycznym okiem, czy nie powinnam zabierać się za angielski na rozszerzeniu? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Wtajemniczenie
|
Szczerze mówiąc oprócz wielu zwykłych błędów typu przekręcenie litery, niepoprawna forma, słowo użyte w niewłaściwym kontekście, widać też taką ogólną niespójność tego tekstu, nie chcę krakać, do matury jeszcze trochę czasu, ale generalnie to kiepsko widzę u ciebie rozszerzenie...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
A myślisz, że gdybym spróbowała się zabrać za opis lub opowiadanie miałoby to jakąś szansę bytu? ;/
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
opowiadanie, imho, jest najłatwiejszą formą do napisania na rozszerzeniu. do opisu trzeba mieć bardzo dużo słownictwa. do opowiadania wystarczą ciekawe konstrukcje gramatyczne, rzadziej spotykane przymiotniki do opisywania osób i miejsc. no i ma luźniejszą formę, można popłynąć.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Wtajemniczenie
|
Dobra, trochę tego było, ale że lubię angielski to się wzięłam za poprawianie
![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
Znalazłam listę tematów na jakiejś stronie i faktycznie troszkę odbiega od podręcznikowego
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Wtajemniczenie
|
Tak myślałam, bo w samym temacie też są błędy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
No to widzę dobrze zaczęłam - od błędnego tematu.. Cudownie :/
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zadomowienie
|
TheKey odnalazła większość błędów, więc nie będę jej powtarzać.
Jeśli ta matura jest w tym roku i jakoś strasznie Ci nie zależy, to możesz próbować, ale na wiele bym nie liczyła. Przede wszystkim, pisania ciężko się nauczyć samemu. Swoich błędów zazwyczaj się nie widzi, niestety, a u Ciebie ich liczba jest spora. Twoim problemem jest to, że starasz się pisać zbyt skomplikowane zdania, używasz słów, które uważasz, że brzmią mądrze, ale niekoniecznie znasz ich znaczenie. Nie sprawdzasz pisowni słów! Spróbuj napisać coś prostymi zdaniami, pilnując porządku zdania, podmiotu i orzeczenia. Najlepiej wstaw inny swój tekst ![]() Co do opowiadania, nie sądzę, żeby było prostsze. Trzeba uważnie pilnować czasów, słownictwo też musi być innej kategorii. Rozprawka uchodzi za najłatwiejszą z form.
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oj ja myślałam że to taka rozprawka na zadanie, a nie trening przed maturą. Na podst. by przeszło. Może znajdziesz korepetytora? Może jakaś studentkę filologii? Ja poszłam na korki przed maturą rozsz. z ang. z koleżanką. Tylko my więcej rozwiązywałyśmy testów. speaking. Jeśli u ciebie kuleje pisanie to zwróć uwagę na to korepetytorce. Myślę że w granicach 20-30 zł coś znajdziesz, jeśli mówimy o studentce. Rozprawki miałyśmy na lekcjach, non stop. Może zwróć się do nauczycielki, da ci tematy do opracowania, sprawdzi, powie co nie tak.
![]() |
![]() |
#13 |
Przyczajenie
|
Matura w tym roku, niestety... Z angielskiego tak naprawdę nie jestem jakoś szczególnie dobra - najlepiej czytanie mi idzie... Ze słuchaniem jest tragedia... A pisanie.. Same widzicie jak wygląda :/
Na korki.. Właśnie... Wydaje majątek na inne przedmioty... Rodzice nie za sponsorują mi kolejnych ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:15.