Przejmowanie się opinią innych. - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-05-03, 17:41   #1
mihausz
Przyczajenie

Przejmowanie się opinią innych.

Cześć dziewczyny.
Mam tak, że przejmuje się zbytnio opinią innych. Tzn. dokładnie jest tak, "co oni sobie pomyślą". Tyczy się to opinii kolegów, rodziny... Oczywiście rozchodzi się o relację damsko-męskie. Podobają mi się panny takie trochę okrąglejsze, ale kurde, zaraz mi w podświadomości mignie myśl co sobie inni pomyślą jak się z nią pokaże Jakieś mądre rady które postawią mnie do pionu w tej kwestii i które zmienią mój tok myślenia mile widziane

oraz inna kwestia żeby nie zakładać nowego tematu,

mam kompleksy na punkcie swojego wyglądu... męcze się z trądzikiem już 6-7 lat, lecz nadal nie jest idealnie. Do tego rosną mi włosy na plecach. Czy ja sobie wkręcam tylko, żeby być idealnym? czy dla dziewczyn tak ważny jest wygląd? czy im takie coś może przeszkadzać?

Dzięki za wszystkie odpowiedzi i pozdrawiam
mihausz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-03, 18:00   #2
kalincia
BAN stały

Dot.: Przejmowanie się opinią innych.

To tobie ma się podobać dziewczyna, nie kumplom. Wielu podobają się raczej te okrąglejsze. Dowodem dojrzałości jest to, że wybierzesz to, co się tobie podoba, nie kumplom. To w końcu ty się będziesz do niej przytulał.
Zwracanie uwagi na zdanie kumpli w sprawach osobistych na pewno nie podoba się dziewczynom. Rzucają takich...
kalincia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-03, 18:01   #3
MarzycielkaZprzymusu
Raczkowanie

Po pierwsze gdyby ludzie przejmowali się opiniami innych, to cały czas w domu siedzieli. A bo to Tobie jednemu podobają się takie dziewczyny? Na pewno nie jesteś sam.
Moim zdaniem dziewczynom podobają się na pewno chłopcy zadbani. Wygląd na pewno jest ważny, ale z czasem przemija. A Ty się tak bardzo tym nie przejmuj. I głowa do góry.
MarzycielkaZprzymusu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-03, 18:06   #4
platekrozy
Zakorzenienie

Ale toTy będziesz się spotykać z dziewczyną,a nie Twoi kumple.Musisz sobie znaleźc taką jaka Tobie się podoba,a nie im.Zresztą wiele razy jest tak,że się mówi co ona/on w nim/w jej widzi.Tak juz po prostu jest.

Z kompleksami trzeba walczyć.Jak masz problemy z trądzikiem to wizyta u dermatologa.
platekrozy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-03, 18:07   #5
Madzionella
Rozeznanie

Drogi miahuszu. Po pierwsze - chłopie - ile ty masz lat, żeby się przejmowac co koledzy pomyślą o Twojej dziewczynie. Ty chcesz z nią byc dla niej czy dla opinii kolegów? Ja rozumiem, że facet lubi sie popisać, lubi jak inni mu zazdroszczą, ale naprawde - bez przesady. Osobiście znam parę, gdzie chłopak jest moim zdaniem bardzo przystojny, a na dziewczynę wołają "Wiedźma". I co? I nic, sa szczęśliwym małżeństwem, ona może w opinii innych nie jest piękna, ale dla niego najpiękniejsza i jedyna na świecie. Naprawdę nie uważam, żeby w wyborze partnerki najważniejsza była opinia kolegów, bo to nie oni z nią będą tylko Ty. Tobie ma się podobać, Tobie ma odpowiadać urodą i charakterem.

Co do urody facetów - różnie bywa. Akurat mój TŻ nie jest może wzorem męskiej urody, bo jest stosunkowo niski jak na faceta, łysieje i może ma zbyt mało muskulatury dla niktórych, ale dla mnie nie ma to najmniejszego znaczenia. A dlaczego? Bo ma inne cechy, które mi w nim bardzo odpowiadają, ma niebieskie oczy w których się zakochałam 5 lat temu, świetny charakter... mogłabym jeszcze długo wymieniać.

Morał jest jeden - uroda jest nam dana na chwile, na ten czas młodości. Ale niestety, jak wszystko - ona przemija, ludzie i ich fizyczność się zmienia, a ważne to co może połączyć was na dłużej, czyli wnętrze.

21 lipca 2012 godz. 16

16 marca 2015 "nie widzę akcji serca" 10 tc

1 sierpnia 2016 godz. 18. Nasza Asieńka
Madzionella jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-03, 19:52   #6
KarolinaK
Zakorzenienie

Kazdemu na ramieniu siedzi taki straszek co sie nudzi i za kazdym razem nas ogranicza straszac "A co inni powiedza/zrobisz z siebie posmiewisko". Czesto trzeba temu straszkowi dac porzadnie w nos i postawic do pionu bo czasem sie biedak zagalopuje.
A prawda jest taka ze zwykle inni sie wcale nad tym nawet nie zastanawiaja .
KarolinaK jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-03, 20:18   #7
Clemence
Zakorzenienie

Hm to moze cos z tym robilas?
Niektórzy wcale nie będą zwracac na o uwagi,więc nie martw się tym!
duzo osob ma problemy z cerą,a byłaś u dermatologa? mi kiedys przepisała babka fajny lek i pomogło
a co do opinii innych musisz popracowac nad sobą. Nie ma co się przejmować roznymi gadkami,bo jedni są życzliwi a inni nie.. i ciezko jest czasami to ocenic.Trzymaj się swoich znajomych ,to jest najlepsze i staraj się być miła.Wtedy będziesz wiedziala,ze zrobilas wszystko jak najlepiej ,a Ci o plotkują to z zazdrosci albo z innych tandetnych powodow

'But know this...I'm only judged by one Power, and I serve HIM.. !

<3
Clemence jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-05-03, 20:45   #8
xxgoosiaxx
Przyczajenie

Ja osobiście miałam związek w którym mój chłopak przejmował się opinią swoich kolegów i jeszcze wtedy byłam troszkę okrąglutka i nie zakończyło się szybko bo próbowałam to znosić , ale się zakończyło . Tak jak to mówią dziewczyny wcześniej , rzuca się takich , więc nie patrz na kolegów tylko na to co tobie się podoba . A z trądzikiem udaj się do dermatologa on Ci napewno w tej kwesti pomoże .
Stary 2011-05-03, 22:04   #9
Cristinedeville
Raczkowanie

Przejmowanie się opinią innych tylko stoi na drodze do szczęscia
Pamiętaj że to co robisz robisz dla siebie a nie dla wszystkich dookoła Nawet gdybyś próbował wszystkich nie zadowolisz a sam skończysz zdołowany Powtarzaj sobie że to twoje życie i Twoje decyzje!

Co o drugiego pytania uważam że nie powinienes sie stresować Mi by nie przeszkadzały ani tradzik ani włosy
Cristinedeville jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości