2011-06-03, 14:43
|
|
Raczkowanie
|
Dot.: Letni Kurs "ABC Dresażu"; LKJ Lewada Zakrzów
Hej Byłam w Lewadzie na ABC Dresażu dwa razy, w 2003 i 2007 roku. Te obozy są kapitalne! Naprawdę, świetni instruktorzy, fajne towarzystwo, dużo atrakcji zarówno "końskich" jak i poza tematycznych :P Pobyty w Lewadzie wspominam z łezką w oku i na pewno jeszcze się tam kiedyś wybiorę, tylko jak na razie funduszy brak, bo niestety w parze z jakością idzie też całkiem pokaźna cena turnusów. Nie wiem na jakim jesteś poziomie jesli chodzi o jeździectwo, ale na pewno dużo się tam nauczysz, bo z tego co pamiętam instruktorzy sa bardzo fajni ale też piekielnie wymagający. Po pierwszych jazdach z doskonalenia dosiadu, myślałam że tyłek mi odpadnie Jeśli chodzi o konie, to jest różnie, pamiętam, że niektórzy narzekali bo liczyli na to że będa jeździć na koniach ujeżdżeniowych, świetnie ułożonych, a zastali zwykłe, rekreacyjne koniki.... Cóż ja bym powiedziała że jest pół na pół, są i konie które wprost cudownie chodzą (Atylla ) a sa i rekreacyjne kluseczki Zakwaterowanie jest ok, jeśli ktoś lubi stare klimaty, świetnie sie tam odnajdzie. Ogólnie jedzenie, spanko i takie inne obozowe pierdółki są w porządku. Wakacje w Lewadzie były jednymi z moich najlepiej spędzonych wakacji... Ach
|
|
|