|
Notka |
|
Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Baleyage
Witam.Jestem brunetką, niedawno zafarbowałam włosy w tym samym kolorze-po ciężkiej ciąży miałam dużo siwych włosów. Poszłam wczoraj do mojej fryzjerki i chciałam aby zrobiła mi baleyage - czekolada, trochę ciemnego blądu itp. Usłyszałam, że to niemożliwe, że wyjdzie baleyage w zimnej tonacji i jeśli chcę to może mi zafarbować włosy w jednym kolorze zbliżonym do czarnego. Jak jest naprawdę?? Piszę do Was gdyż nigdy nie farbowałam włosów i nie znam się na uzyskiwaniu koloru. Dzięki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: Baleyage
Ale na brązie da się zrobić pasemka w kolorze średniego blondu i wcale nie wychodzi zimny kolor. Sama miałam jakiś czas na czekoladowych włosach blond pasemka, taki średni odcień i moim zdaniem to bardzo ciepły kolor.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Właśnie w dniu wczorajszym, w ramach wracania do koloru blond, zrobiłam sobie balejać. I zdecydowanie to so mam na głowie to nie jest chłodny odcień.
Generalnie da się. Nie zdzwiłabym się, gdybyś usłyszała: nie, bo wyjdą pani żółte. Bo faktycznie, na ciemnych włosach może wyjść jajecznica. Moja fryzjerka balejaż robiła mi dość zachowawczo - twierdząc, ze małe ilości pasemek, nawet gdy rozjaśnią się nam do żółtego to gdzieś zaginą we włosach. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
in love with life
|
Idz do innego fryzjera.
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Ja także polecam Ci wizytę u innego fryzjera.
Miesiąc temu zrobiłam balejaż na swoich farbowanych średnio brązowych włosach.Chcę wrócić do blondu więc fryzjerka zrobiła mi gęsty balejaż-dużo cieniutkich pasemek.Pracowała na profesjonalnych kosmetykach Loreala,dokładnie rozjaśniacz Loreal.Efekt wyszedł super,taki ciepły słoneczny blond.Tak więc na pewno się da,może pracuje na słabych kosmetykach ta fryzjerka u której byłaś. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:34.