Nieporozumienie w kinie zdarzyło się Wam?? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Kultura(lnie)

Notka

Kultura(lnie) Kultura(lnie) to forum dla osób, które interesują się kulturą, sztuką, filmem, literaturą, polityką itd. Zapraszamy do dyskusji.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-05-29, 08:53   #1
stokrotka1805
Raczkowanie

Question

Nieporozumienie w kinie zdarzyło się Wam??

Wczoraj wybrałam się z moim TŻ, moją siostrą i jej mężem do kina na film Ksiądz 3D. Seans miał się rozpocząć o godzinie 20:30 kiedy podeszliśmy z biletami do 3 pracowników zostaliśmy poinformowani że film odbędzie się w sali nr 9 ale trzeba zaczekać bo jest opóźnienie nie skończył się jeszcze poprzedni seans i możemy wejść dopiero jak zostaną otwarte drzwi. Grzecznie usiedliśmy sobie na sofach no i czekamy 5, 10, 15 minut mój szwagier poszedł się spytać jak długo to opóźnienie potrwa wrócił z informacją że nadal jest wyświetlany poprzedni seans i mamy czekać aż drzwi będą otwarte po 30 minutach moja siostra poszła i wróciła z tą samą informacją no więc czekamy i czekamy po godzinie czasu szwagier wszedł do tej sali nr 9 zobaczyć czy ten film się już skończył wrócił i mówi że to idzie ten film na który mieliśmy iść poszedł kolejny raz do Pani która odebrała od nas bilety a ona z tekstem że wcale nam nie kazała czekać poprosiłam kierownika przyszła młoda dziewczyna chyba dopiero nie dawno dostała to stanowisko na początku przez 30 minut rozmowy z nią chciała nam oddać tylko za bilety a my do niej że to nie jest równowartość bo przecież jeszcze jedzenie kupiliśmy jeszcze poświęciliśmy czas na czekanie dojazd itd a tym bardziej że naprawdę jesteśmy kilka razy w miesiącu w tym kinie. dopiero jak zdecydowaliśmy się na to że chcemy napisać skargę o której ona nas poinformowała że mamy taką możliwość nagle przypomniała sobie że może jeszcze nam zaproponować że odda nam pieniądze za te bilety (101zł) i dostaniemy 4 vouchery na dowolny seans w tym 3D i na to oczywiście się zgodziliśmy a Wy drogie wizażanki spotkałyście się z jakimiś podobnymi sytuacjami??? czy otrzymałyście jakąś rekompensatę??
stokrotka1805 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-29, 11:13   #2
SamSzef
BAN stały

Dot.: Nieporozumienie w kinie zdarzyło się Wam??

Cytat:
Napisane przez stokrotka1805 Pokaż wiadomość
Wczoraj wybrałam się z moim TŻ, moją siostrą i jej mężem do kina na film Ksiądz 3D. Seans miał się rozpocząć o godzinie 20:30 kiedy podeszliśmy z biletami do 3 pracowników zostaliśmy poinformowani że film odbędzie się w sali nr 9 ale trzeba zaczekać bo jest opóźnienie nie skończył się jeszcze poprzedni seans i możemy wejść dopiero jak zostaną otwarte drzwi. Grzecznie usiedliśmy sobie na sofach no i czekamy 5, 10, 15 minut mój szwagier poszedł się spytać jak długo to opóźnienie potrwa wrócił z informacją że nadal jest wyświetlany poprzedni seans i mamy czekać aż drzwi będą otwarte po 30 minutach moja siostra poszła i wróciła z tą samą informacją no więc czekamy i czekamy po godzinie czasu szwagier wszedł do tej sali nr 9 zobaczyć czy ten film się już skończył wrócił i mówi że to idzie ten film na który mieliśmy iść poszedł kolejny raz do Pani która odebrała od nas bilety a ona z tekstem że wcale nam nie kazała czekać poprosiłam kierownika przyszła młoda dziewczyna chyba dopiero nie dawno dostała to stanowisko na początku przez 30 minut rozmowy z nią chciała nam oddać tylko za bilety a my do niej że to nie jest równowartość bo przecież jeszcze jedzenie kupiliśmy jeszcze poświęciliśmy czas na czekanie dojazd itd a tym bardziej że naprawdę jesteśmy kilka razy w miesiącu w tym kinie. dopiero jak zdecydowaliśmy się na to że chcemy napisać skargę o której ona nas poinformowała że mamy taką możliwość nagle przypomniała sobie że może jeszcze nam zaproponować że odda nam pieniądze za te bilety (101zł) i dostaniemy 4 vouchery na dowolny seans w tym 3D i na to oczywiście się zgodziliśmy a Wy drogie wizażanki spotkałyście się z jakimiś podobnymi sytuacjami??? czy otrzymałyście jakąś rekompensatę??
ja nie miałam takiej sytuacji.

czy ktoś z obsługi kina w ogóle wytłumaczył wam, czemu początkowo mieliście czekać, a potem okazało się, że nie? i co to za kino? (w sumie cieszcie się, że dostaliście vouchery na seans i jesteście stratni tylko na jedzeniu i dojeździe)
SamSzef jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-29, 11:20   #3
agniesiaa
Naczelna Wizażanka:)

Nie miałam takiej sytuacji, ale też bym się wkurzyła. Mnie same vouchery na kolejny seans nie usatysfakcjonowałyby, bo jednak nie zrekompensują straconego czasu na dojazd i czekanie i kosztów popcornu i picia Omijałabym to kino z daleka. Przecież następnym razem znów musicie wydać pieniądze na dojazd, ewentualnie przekąski. Wiem, że różne pomyłki się zdarzają, ale obsługa powinna wiedzieć jaki film leci i kiedy.
Stary 2011-05-29, 11:26   #4
SamSzef
BAN stały

Cytat:
Napisane przez agniesiaa Pokaż wiadomość
Nie miałam takiej sytuacji, ale też bym się wkurzyła. Mnie same vouchery na kolejny seans nie usatysfakcjonowałyby, bo jednak nie zrekompensują straconego czasu na dojazd i czekanie i kosztów popcornu i picia Omijałabym to kino z daleka. Przecież następnym razem znów musicie wydać pieniądze na dojazd, ewentualnie przekąski. Wiem, że różne pomyłki się zdarzają, ale obsługa powinna wiedzieć jaki film leci i kiedy.
no właśnie, i nie rozumiem tez za bardzo akcji ze zmianą sali. toć seansy są tak ustalane, żeby spokojnie był czas na reklamy, film i ewentualne ogarnięcie sali przed kolejnym seansem.
Stary 2011-05-29, 12:28   #5
wesna
Wtajemniczenie

Zważywszy na to, że rotacja pracowników kina jest OGROMNA, że są to zwykle młodzi studenci pracujący za 5zł na godzinę i że szkolenia z obsługi klienta praktycznie w ogóle w takich miejscach nie istnieją - nie dziwi mnie ta sytuacja .

Dodając do tego jeszcze zyski generowane przez kino (szczególnie w weekendy), uważam, że polityka kadrowo-płacowa w takich miejscach jest ŻENUJĄCA.
wesna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-29, 12:34   #6
SamSzef
BAN stały

Cytat:
Napisane przez wesna Pokaż wiadomość
Zważywszy na to, że rotacja pracowników kina jest OGROMNA, że są to zwykle młodzi studenci pracujący za 5zł na godzinę i że szkolenia z obsługi klienta praktycznie w ogóle w takich miejscach nie istnieją - nie dziwi mnie ta sytuacja .

Dodając do tego jeszcze zyski generowane przez kino (szczególnie w weekendy), uważam, że polityka kadrowo-płacowa w takich miejscach jest ŻENUJĄCA.
no tak, racja - pracownik źle opłacany nie jest najlepszą wizytówką firmy. ale z drugiej strony - jak można pomylić filmy i powiedzieć, że to poprzedni? Pracownicy kina (mam na myśli jedno konkretne, ale wydaje mi się, że tak jest wszędzie) znają filmy, przeważnie mają darmowe wejściówki na kilka seansów miesięcznie, poza tym często pracownik kina przebywa w sali podczas seansu, więc zdarza się, że widzi pewien film kilkanaście razy.
Stary 2011-05-29, 12:51   #7
QueenBlair
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agniesiaa Pokaż wiadomość

Mnie się wydaje,że ta rekompensata w przypadku autorki jest okay.
Skoro chodzi często własnie do tego kina, "owa" żenująca wpadka była pierwszym tego typu incydentem. To jakby nie patrzeć nie ma strat finansowych (to co straciła na jedzenie i dojazd zwróci się gdy nie będzie musiała płacić za następny seans/seanse).

Odnośnie wpadek ze str obsługi to ja na razie się z żadną nie spotkałam

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-05-29, 14:55   #8
stokrotka1805
Raczkowanie

to znaczy nikt nam nie wytłumaczył dlaczego tyle czasu musieliśmy czekać. najlepsze jest to że kierowniczka powiedziała że ona strasznie jest rozliczana z tych voucherów a nie wymagała od nas nawet jednego najmniejszego podpisu że taką rekompensatę dostaliśmy podejrzewam że ona sama sobie po kilka takich kuponów miesięcznie bierze i rozdaje znajomym/rodzinie. Było to kino w Krakowie dziś rozmawiałam o tej sytuacji ze znajomą która opowiadała mi że ostatnio będąc w kinie wyłączyli prąd (do końca seansu zostało jakieś 15 minut filmu) i cała sala dostała takie vouchery a tu pani kierownik nie chciała za bardzo dać 4
Stary 2011-05-29, 15:00   #9
SamSzef
BAN stały

Cytat:
to znaczy nikt nam nie wytłumaczył dlaczego tyle czasu musieliśmy czekać. najlepsze jest to że kierowniczka powiedziała że ona strasznie jest rozliczana z tych voucherów a nie wymagała od nas nawet jednego najmniejszego podpisu że taką rekompensatę dostaliśmy podejrzewam że ona sama sobie po kilka takich kuponów miesięcznie bierze i rozdaje znajomym/rodzinie. Było to kino w Krakowie dziś rozmawiałam o tej sytuacji ze znajomą która opowiadała mi że ostatnio będąc w kinie wyłączyli prąd (do końca seansu zostało jakieś 15 minut filmu) i cała sala dostała takie vouchery a tu pani kierownik nie chciała za bardzo dać 4
czy to jest sieciowe, duże kino jak cinema city albo multikino?
Stary 2011-05-29, 16:19   #10
platekrozy
Zakorzenienie

Takie nie miałam,jedynie opóźnienie o 10 minut.

platekrozy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-29, 22:42   #11
Futbolowa
Zakorzenienie

GG do Futbolowa

Cytat:
Każdy wydany voucher trzeba uzasadnić pisemnie do centrali. W przypadku braku prądu jest sprawą oczywistą, że tym, którzy nie chcą wybrać się w danym dniu na inny seans, daje się voucher. I centrala czepiać się nie może. Dziewczyna wyraźnie spanikowała, skoro złożyła Wam taką propozycję - zwyczajowo wydaje się 1 voucher za 1 bilet, a całą resztę pomija - zwłaszcza kwestię przekąsek, które i tak się zjadło.

A sytuacje, w których film trwa dłużej, niż powinien też są normalne. Pracowałam jakiś czas w kinie i czasem zdarzały się obsuwy z powodów technicznych. Albo np. producent podał zły czas - akurat opiekowałam się salą, na której odbywała się premiera 'Bękartów wojny', które nałożyły się na następny film dobre 20 minut. Ot, błąd producenta. Ale takie coś może zdarzyć się wyłącznie w dniu premiery [zazwyczaj jest to piątek]. Na następny dzień wprowadza się już odpowiednie korekty - zmniejsza ilość klatek albo informuje klientów o opóźnieniach i wprowadza zmianę do repertuaru.
Futbolowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-29, 22:49   #12
wisienka_na_torcie
Zakorzenienie

Nie miałam takiej sytuacji jeszcze nigdy. Ostatecznie nie wyszliscie na tym źle Natomiast co do obsługi i pracowników w wielu kinach, zgadzam się w 100 %
Stary 2011-05-29, 23:28   #13
QueenBlair
Wtajemniczenie

Cytat:

;-) no to po prostu owa pani zastosowała prosty trik marketingowy w stylu " te vouchery to coś wyjatkowego...rozliczają mnie z każdego".
No i myślała,że się na to nabierzecie
Stary 2011-05-29, 23:30   #14
Futbolowa
Zakorzenienie

GG do Futbolowa

Cytat:
Napisane przez QueenBlair Pokaż wiadomość
;-) no to po prostu owa pani zastosowała prosty trik marketingowy w stylu " te vouchery to coś wyjatkowego...rozliczają mnie z każdego".
No i myślała,że się na to nabierzecie
Taka jest po prostu procedura
Stary 2011-05-30, 11:54   #15
stokrotka1805
Raczkowanie

no to było kino cinema city. Nie problemem było to że jest owe spóźnienie bo ja też nie raz już musiałam czekać na jakiś film 20 minut ale dało się przeżyć tylko nie podobało mi się podejście do klienta ze strony nie samej kierowniczki tylko tamtych pracowników. Jak ja bym widziała że grupa 4 osób siedzi ponad godzinę na sofach to bym podeszła i zapytała się na jaki film czekają itd a tu kompletne olanie sytuacji z ich strony. niby kierowniczka zabrała tą dziewczynę od razu na rozmowę no ale co jej powie...
Stary 2011-05-30, 13:32   #16
201607291951
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez QueenBlair Pokaż wiadomość
Mnie się wydaje,że ta rekompensata w przypadku autorki jest okay.
Skoro chodzi często własnie do tego kina, "owa" żenująca wpadka była pierwszym tego typu incydentem. To jakby nie patrzeć nie ma strat finansowych (to co straciła na jedzenie i dojazd zwróci się gdy nie będzie musiała płacić za następny seans/seanse).

Odnośnie wpadek ze str obsługi to ja na razie się z żadną nie spotkałam
zgadzam się rekompensata odpowiednia
Cytat:
no to było kino cinema city. Nie problemem było to że jest owe spóźnienie bo ja też nie raz już musiałam czekać na jakiś film 20 minut ale dało się przeżyć tylko nie podobało mi się podejście do klienta ze strony nie samej kierowniczki tylko tamtych pracowników. Jak ja bym widziała że grupa 4 osób siedzi ponad godzinę na sofach to bym podeszła i zapytała się na jaki film czekają itd a tu kompletne olanie sytuacji z ich strony. niby kierowniczka zabrała tą dziewczynę od razu na rozmowę no ale co jej powie...
ojej, a co wolałabyś , żeby dziewczynę wyrzuciła z pracy , skrzyczała ??
dostałaś darmowe bilety , oddali Wam kasę a Ty się jeszcze czepiasz .
201607291951 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-30, 21:25   #17
Futbolowa
Zakorzenienie

GG do Futbolowa

Cytat:
Jak ja bym widziała że grupa 4 osób siedzi ponad godzinę na sofach to bym podeszła i zapytała się na jaki film czekają itd a tu kompletne olanie sytuacji z ich strony.
Zdarza się, że ludzie przychodzą nawet 2h przed filmem, żeby sobie posiedzieć na tych sofach, więc nie dziwię im się, że nie podeszli Poza tym pracownicy kina widzą setki twarzy dziennie, więc trudno jest zwrócić uwagę na konkretne osoby, siedzące gdzieś pod salą. Poza tym - czy Wy byliście jedynymi osobami, wybierającymi się na ten film? Jeśli nie, to jakim cudem nie zauważyliście innych wchodzących do sali?
Stary 2011-05-31, 01:44   #18
201604190949
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Futbolowa Pokaż wiadomość
Każdy wydany voucher trzeba uzasadnić pisemnie do centrali. W przypadku braku prądu jest sprawą oczywistą, że tym, którzy nie chcą wybrać się w danym dniu na inny seans, daje się voucher. I centrala czepiać się nie może. Dziewczyna wyraźnie spanikowała, skoro złożyła Wam taką propozycję - zwyczajowo wydaje się 1 voucher za 1 bilet, a całą resztę pomija - zwłaszcza kwestię przekąsek, które i tak się zjadło.

A sytuacje, w których film trwa dłużej, niż powinien też są normalne. Pracowałam jakiś czas w kinie i czasem zdarzały się obsuwy z powodów technicznych. Albo np. producent podał zły czas - akurat opiekowałam się salą, na której odbywała się premiera 'Bękartów wojny', które nałożyły się na następny film dobre 20 minut. Ot, błąd producenta. Ale takie coś może zdarzyć się wyłącznie w dniu premiery [zazwyczaj jest to piątek]. Na następny dzień wprowadza się już odpowiednie korekty - zmniejsza ilość klatek albo informuje klientów o opóźnieniach i wprowadza zmianę do repertuaru.
Możesz wyjaśnić?
201604190949 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-31, 07:39   #19
Futbolowa
Zakorzenienie

GG do Futbolowa

Cytat:
Napisane przez 1000days Pokaż wiadomość
Możesz wyjaśnić?
Nie wiem jak to dokładnie wygląda, ale chodzi mniej-więcej o to, że video składa się z ciągu obrazów, co technicznie wygląda tak:
http://www.sybil.pl/public/events/ku...ozwija_sie.jpg

O ile wiem, normalnie w ciągu sekundy filmu przelatuje takich klatek 24, a kiedy zmieni się ich ilość - można regulować czas filmu.
Stary 2011-05-31, 07:52   #20
201604190949
Konto usunięte

Czyli jakby nie było skraca się sam film w jakiś sposób... tak?
Stary 2011-05-31, 08:24   #21
SamSzef
BAN stały

Cytat:
Zdarza się, że ludzie przychodzą nawet 2h przed filmem, żeby sobie posiedzieć na tych sofach, więc nie dziwię im się, że nie podeszli Poza tym pracownicy kina widzą setki twarzy dziennie, więc trudno jest zwrócić uwagę na konkretne osoby, siedzące gdzieś pod salą. Poza tym - czy Wy byliście jedynymi osobami, wybierającymi się na ten film? Jeśli nie, to jakim cudem nie zauważyliście innych wchodzących do sali?
Hmm, no tak, nie pomyślałam o tym. Jeśli na ten film czekałoby więcej osób to na pewno prędzej czy później ktoś zrobiłby małą "awanturkę", ot taka psychologia tłumu.
Nie wiem jak inni mają, ale ja chyba zastanawiałabym się czemu tylko my czekamy i gdzie są inni ludzie.
Stary 2011-05-31, 14:16   #22
Futbolowa
Zakorzenienie

GG do Futbolowa

Cytat:
Czyli jakby nie było skraca się sam film w jakiś sposób... tak?
Nie skraca, tylko przyspiesza O skracaniu można by mówić wówczas, gdyby jakieś sceny były wycinane. A nie są - po prostu poszczególne obrazy wyświetlają się szybciej.
Stary 2011-05-31, 17:46   #23
201604190949
Konto usunięte

Cytat:
Nie skraca, tylko przyspiesza O skracaniu można by mówić wówczas, gdyby jakieś sceny były wycinane. A nie są - po prostu poszczególne obrazy wyświetlają się szybciej.

Nadal kijowo
Stary 2011-05-31, 19:35   #24
Futbolowa
Zakorzenienie

GG do Futbolowa

Cytat:
Nadal kijowo
Dlaczego?
Stary 2011-05-31, 20:27   #25
201604190949
Konto usunięte

Bo nie tak sobie reżyser wymyślił.
Stary 2011-05-31, 21:24   #26
Futbolowa
Zakorzenienie

GG do Futbolowa

Reżyser nie decyduje o tym, ile klatek na sekundę poleci To w ogóle nie ma znaczenia, bo człowiek żadnej różnicy nie zauważa - po prostu w ciągu sekundy widzi ciut więcej, ale to raczej różnica kosmetyczna.
Stary 2011-05-31, 21:49   #27
201604190949
Konto usunięte

Ale nie tak sobie reżyser wymiślił Cicho!
Stary 2011-05-31, 22:00   #28
Futbolowa
Zakorzenienie

GG do Futbolowa

Cytat:
Ale nie tak sobie reżyser wymiślił Cicho!
Skoro go to nie obchodzi, to i nie wymyślał Ale milczę już
Stary 2011-05-31, 22:43   #29
herra
Raczkowanie

Tez miałam kiedyś nieporozumienie w kinie, a mianowicie chciałam iść z facetem na film Tarantina - Death proof. Poprosiliśmy w kasie o 2 bilety na ten film, zapłaciliśmy i udaliśmy się w stronę bramki. Pan na bramce skierował nas do którejś tam sali, gdzie się udaliśmy.
Weszliśmy na salę, usiedliśmy i stwierdziliśmy że jak na film pełen przemocy i krwi jest strasznie dużo dzieci No ale nic, siedzimy dalej. Nagle coś mnie tknęło i spojrzałam na bilety a tam tytuł jakiejś bajki o pingwinkach. Dobrze że się skumałam bo mogliśmy tam jeszcze trochę posiedzieć. Poszłam do kasy powiedzieć o tym kasjerce, a ona starała m się wcisnąć że przecież ja chciałam na pingwinki. W końcu dotarliśmy na właściwą salę, o dobrych miejscach nie było już mowy. Od tej pory zawsze patrzę na bilety
herra jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-01, 13:50   #30
agata_slomka
Wtajemniczenie

ciesz się, ze dostałaś zwrot kasy i jeszcze vouchery, bo film jest do
ja wyszłam z niego po pół godziny seansu.
Tak byś nie dostała żadnej rekompensaty, bo kino nie przyjmuje zwrotów, ponieważ komuś się 'nie podoba'

a teraz poważnie - kierownik jest rozliczany z każdego vouchera, tak jak ktoś napisał wyżej. A jak ma pop*** regionalnego, który przyczepi się na audycie to może nawet wylecieć... na prawdę.. sieciówki mają za nic pracowników, a ta kierownicza to pewnie młoda osóbka, która boi się stracić pracę (wiadomo jak pracodawcy chcą zatrudniać młode dziewczyny - boją się, ze ta ucieknie im zaraz na wychowawczy)

poza tym taka jedna wpadka na taką ilość wyjść do kina chyba nie powinna wpływać na twój odbiór tego miejsca... bez przesady. Ale nawet jeśli - w Krakowie jest cała masa kin (ja najbardziej lubię Piwnice pod Baranami )
Kiedy są dni niespokojne, marzy się o spokojnym, kiedy spokojny przychodzi, czuje się nieswojo, dopiero drugi, trzeci dzień spokojny przynosi przyzwyczajenie, które sprawia, że walory dni spokojnych nie wydają się więcej uciążliwe.

S. Mrożek
agata_slomka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Kultura(lnie)

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości