|
Notka |
|
Chirurgia plastyczna Interesujesz się chirurgią plastyczną? Poddałaś się zabiegowi lub go rozważasz? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 | |
Przyczajenie
|
mediraty - chirurgia na raty, opinie
Cześć.
![]() Zarejestrowałam się specjalnie na forum, żeby założyć ten wątek... Właściwie już wczoraj miałam to zrobić i wypowiedzieć się w takim wątku jednym właśnie o mediratach, ale coś go nie widzę. ![]() ![]() Chodzi rzecz jasna o tą stronę - http://☠☠☠☠☠☠☠/bMUpH0 Generalnie na ich stronie wyczytać możemy, że... Cytat:
Żeby już nie przynudzać... :P Stroną zainteresowałam się już jakieś półtora roku temu, przeanalizowałam wówczas dokładnie cały regulamin, następnie skontaktowałam się z operatorkami na infolinii... Planowałam już zabieg (powiększenia piersi), jednak tak się w moim życiu poskładało, że musiałam go odwołać, wyjechać nagle za granice, itd, itp - to raczej nieważne w tej historii. :P W każdym bądź razie aktualnie jestem gotowa, zdolna do zabiegu... Wszystko byłoby w porządku, gdyby nie to, że jednak jest we mnie jakaś "nutka" wątpliwości... Odsetki co prawda wychodzą niższe niż w banku, ale czy tam na pewno nie ma żadnego "haczyku"? Takie myśli zrodziły się we mnie dlatego że przeglądając internet nie natknęłam się na żadne opinie dotyczączące medirat. Ktoraś z was może korzystała z usług tej firmy??? Liczę na odpowiedź. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Przyczajenie
|
Dot.: mediraty - chirurgia na raty, opinie
Kurczę, brak odpowiedzi - żadna z was z tego nie skorzystała?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Ja mam zamiar pod koniec września, więc nie powiem jak to jest z nimi, bo też będę ich testować
![]()
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
A jak wygląda sprawa z podpisaniem umowy? W jakimś odziale w w banku/siedzibie? Czy podpisujesz umowę dostarczoną kurierem a oni później dają ci kasę.
Warto byłoby przed podpisaniem umowy ją dokładnie przeczytać żeby pisało ile bierzesz, jaki procent, ile wyjdą odsetki, jaka rata i na ile i ile masz oddać, czy jest możliwość zawieszenia raty jak cię takie coś interesuje no i jak dostaje się kasę na kono czy przelewają do lekarza bezpośrednio czy do ręki dają. Jeżeli umowa jest skonstruowana jasno i precyzyjnie wszystko pisze "czarno na białym" to dlaczego nie skoro wychodzi taniej jak w normalnym banku ![]()
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
korzystałam, są oczywiście koszty, (niestety nikt nie pożycza za darmo) raty stałe wiec wiesz z gory ile oddasz. ela
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
zdecydowanie polecam - mam nadzieje, że obiektywnie.
Pracuję w PKO BP, a mimo to zdecydowałam się na Mediraty. Koszt o około 30% niższy anżeli przy naszej MiniRatce!!!! ![]() Dostałam 1% kosztu miesięcznie (ubezpieczenie) i to wszystko. Zadnych prowizji, opłat przygotowawczych czy oporocentowania. Jak spłacę wcześniej to moge dodatkowo wycofać nienalezna składkę ubezpieczeniową, a wtedy to juz nie wiem jak im sie to opłaca. U Nas w banku aby miec takie warunki musiałabym miec konto za 15zł/mc, korzystac aktywnie z karty kredytowej i wziąc mały pakiet ubezpieczeń,a ato wszystko i tak pewnie by nie wystarczyło na takie warunki. Fakt, że zawsze spłacałam wszystko na czas i konsultanka MediRat, która mnie przepytywała potwierdziła to w rozmowie. Niezadowolona koleżanka pewnie miała co nieco na sumieniu w historii kredytowej co wynika z info, że Mediraty zaczęły ja windykować. U nas pewnie dostała by od razu negat i nie było by pretensji o telefony windykacyjne i pisma. widać słusznie ocenili, że trzeba byc może "wziąć" nieco więcej marży za ryzyko, które jak widać się sprawdza. U Nas jakbysmy się w ogóle zgodzili na takiego klienta to w 4 lata pewnie było by 350% kapitału... ![]() osobiście umowę podpisałam przed operacją, gdzie ewentualnie miałam czas (chyba 2 tyg) aby odstapić jak by mi się cos nie podobało (np. inny okres aniżeli ustalony przez tel) bo jeden egzemplarz kurier pozostawił u mnie. generalnie szkoda, że takiego systemu nie było wczesniej. Cala procedura jest jak Pan Bóg przykazał. Niezadowolone niech się wybiora do banku to porównają. Jak bym miała się przyczepić to jedynie do tego, że nie zapoznałam się z OWU (ogólne warunki ubezpieczenia), konsultantka powiexizla mi, ze sa na ich stronie www a powinny być przy umowie. procedurą i kosztem biją banki na głowę. k. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
jakie reklamy piękne
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
Witam,
Jestem zdziwiona tymi komentarzami ![]() ![]() Zdziwiona jestem przede wszystkim tym iż umowę kredytową podpisywano po operacji!!!z tego co wiem to zawsze jest przysyłana do kredytobiorcy min.2 tyg przed planowanym zabiegiem. Moja koleżanka w czwartek jedzie na zabieg artroskopii i bedzie finansowała go przez Mediraty i wszystko jest w jak najlepszym porządku,ofertę dostała super bo 1% w skali m-ca.(podpisywała ją z tydz.temu!!!)ma 14 dni na odstapienie od umowy. Jest możliwość wyboru,a jeśli ktoś ma niską zdolność kredytową to pewnie musi mieć rozłożone raty na dłużej??? Pozdrawiam serdecznie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
![]()
Nie wiem skąd te pozytywne komentarze. Nie dawno dzwoniłam, aby zapoznać się z ofertą tej firmy. Przy pożyczce 3600 miałabym oddać 4700pln.
Troszkę to dziwne... Albo rozmawiałam z mało kompetentną osobą... albo tylko dla mnie jest to tak kolosalna kwota. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
ja nie mam zbyt dobrych opinii o tej firmie mówili mi co innego, a zapłacić musiałem więcej
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Przyczajenie
|
Witajcie.
Z ciekawości zaglądam na kalkulator na stronie pko bp. Mam tam rachunek. Chcę od razu policzyć ofertę z ubezpieczeniem. Zaznaczam "mam ror" i "z ubezpieczeniem". Kwota 3600 na 12 miesięcy. Rata 358 zł. Czyli po roku spłacę o 696 zł więcej niż było pozyczone. OK. Teraz kalkulator rat na stronie mediraty. tutaj rata 336 zł (335,99 zł). O 432 zł więcej.. Hmm. Dzwonię tam. Słyszę: "nie, ubezpieczenie nie jest dodatkowym kosztem, to bonus dla klienta." zawsze lepiej sie upewnic.. a najlepiej, jakby było to bezpłatnbe. na zasadzie raty 0 proc. |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Ja się interesowałam tymi ratami z racji operacji piersi, i po przeliczeniu wyszło, iż są droższe od klasycznego kredytu.
![]() |
#13 |
Zadomowienie
|
Odświeżam
![]()
![]() |
![]() |
#14 |
Przyczajenie
|
Koleżanka poleciła mi ostatnio Credomedica. Sprawdziłam ich i skorzystałam z oferty biorąc kredyt medyczny na zabieg. Muszę przyznać że mają świetną opcję, wyszło dużo taniej niż pożyczka lub zwykły kredyt w banku. Rata na umowie jest taka sama jak na wyliczonym kalkulatorze na stronie xxxx Tylko oni mają dedykowane bankowe kredyty medyczne na zabiegi. Z tego co dowiedziałam się współpracują chyba z kilkoma bankami i tylko u nich można dostać dedykowany kredyt medyczny na preferencyjnych warunkach. Ja podpisywałam umowę kredytową z Plus Bankiem - Credomedica załatwiła wszystko w ekspresowym tempie - kompleksowo od A do Z. Moja mama w sierpniu będzie wstawiać implanty zębowe i też weźmie kredyt z Credomedica.
Edytowane przez aniolek-tasmanski Czas edycji: 2016-07-19 o 12:12 Powód: reklama |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Przyczajenie
|
katarzyna_bb pisze, że jej koleżanka poleciła kredyt, więc i ona go wzięła i jeszcze dla mamy weźmie. Chyba zaczynam mieć uczulenie na tą firmę i jej metody. W klinice, w której pracuję niedawno pojawiła się pani handlowiec, usilnie namawiająca do podjęcia współpracy z Cerdomedica. Nasze wątpliwości wzbudziło to, co ta pani opowiada, że są na rynku liderem, tylko oni maja kredyt medyczny i są najtańsi i najbezpieczniejsi bo są "instytucją bankową". Jak się okazało, że są zwykłym pośrednikiem podziękowaliśmy im za ofertę. Ale wydaje mi się, że kilka gabinetów dało się namówić. Eeehh.., stosują takie metody, że radzę bardzo uważać na tą firmę, jeżeli zależy wam na dobrze pojętym interesie waszych klientów.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Przyczajenie
|
Witaj, testowałaś wtedy? jak poszło, jakie doświadczenia? Z góry dzięki za odp.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:44.