|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Kolega z pracy - a może coś więcej?
Witajcie.
Mam (a wlśściwie miałam bo od września ze mną nie pracuje) w pracy kolegę X - przystojniak ale z niesamowicie trudnym charakterem: pewny siebie, zawsze jego zdanie musi byc na wierzchu, twierdzi że ma wszystko gdzieś i potrafił powiedziec coś co zwalało z nóg - w tą negatywna stronę itd. W pracy często się kłóciliśmy, ale teraz od jakiegoś czasu widujemy się po pracy - zazwyczaj w grupie znajomych i jest jakoś lepiej. Poza tym bardzo dużo piszemy wieczorami na komunikatorze, też o związkach i on twierdzi, że ma bardzo trudny charakter i do związku się nie nadaje. Od 3 tygodni po jednej z większych naszych sprzeczek jakby się zmienił: myśli co mówi i jest na prawde miły. Ciekawe jak długo? ![]() ![]() ![]() ![]() czekam na jakiś dobry kobiecy sposób na sprawdzenie czy mu się podobam, tak żeby się oczywiście nie zorientował ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Kolega z pracy - a może coś więcej?
Cytat:
A jak już tego "króliczka" byś złapała, to musiałabyś się zachowywać, jak pan każe, grać, jak zagra, pasuje ci? Edytowane przez madana Czas edycji: 2011-11-08 o 08:55 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
też zazwyczaj tak miałam, ale w tym przypadku jakoś mnie kusi
![]() ---------- Dopisano o 10:03 ---------- Poprzedni post napisano o 10:01 ---------- powiem Ci, że jak sie z nim widziałam w niedziele to wlaśnie ku mojemu zaskoczeniu zachowywał się inaczej... i to dało mu pomarańczowo-zielone światło ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Tyle że w związku, takim codziennym, liczy się sztuka rozmowy, a nie "moje musi być na wierzchu", bo wtedy tworzy się relacja "pan mówi, sługa słucha".No ale jak cię kusi, to i tak spróbujesz
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
ja cwaniakow i sciemniaczy nie lubie. ale autorko rob co uwazasz.
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
cwaniak - tak, ale nie napisałam że ściemniacz
---------- Dopisano o 10:20 ---------- Poprzedni post napisano o 10:17 ---------- poza tym prosiłam o podpowiedź jak sprawdzić czy mu się podobam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
sciemniacz--> dla mnie facet ktory sie zarzeka ze ma ciezki charakter, nie nadaje sie do zwiazku oznacza sie sciemnia. chce seksu bez zobowiazan lub czego w tym stylu.
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
- no smyranie i masaże świadczą, że podobasz się; tyle ze zależy o jakie podobanie chodzi: chcę być z nią w związku? chcę dobrać się do majtek?- tu zupełnie dwa różne podobania, mimo że zaczynają się podobnie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Na dobranie się o majtek nie ma szans. Chodzi o to żeby jakoś wybadać czy ma właśnie te lepsze zamiary
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Przyczajenie
|
z tego co piszesz to wg mnie wygląda na to że on chce żebyś myślała że się zmienił. Ciężko jest się zmienić mając o sobie mniemanie jak o pępku świata. Najbezpieczniej po prostu długooo poczekać i zachowywać się neutralnie wobec niego, bo nie wierzę że ktoś od razu zmienia się w kogoś innego
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
U takich cwaniaczków to nie tak łatwo zauważyć czy się podoba czy nie,ale raczej się podobasz,bo by masażu nie robił
![]()
![]() |
#14 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale mam nadzieje, że u Ciebie skończy się dobrze. ---------- Dopisano o 11:41 ---------- Poprzedni post napisano o 11:39 ---------- I niestety tu się zgodzę...
![]() |
![]() |
#15 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
wg mnei podobasz mu sie autorko. Pisze z toba, przyjechal, masował
![]() ale wg mnie na cos poza seksem bez zobowiazan nie masz co liczyc. Osoby z trudnym charakterem i okreslajace sie jako nie nadajace sie do zwiazkow zwykle maja racje. zycie to nie komedia romantyczna z USA i taki chlopak sie nie zmeini. To co teraz robi to jego gierki zebys naiwnie poszla z nim do lozka. Jak widac dzialaja skoro ty pomyslalas sobie, ze on sie zmienil i jest inny niz przedtem. Rozumiem, ze chlopak ci sie podoba ale wg mnei nei am zadnych szans na staly zwiazek a jesli ty tego wlasnie oczekujesz to lepiej zerwac kontakt zanim sie zaangazujesz i zmarnujesz kilka lat zycia na faceta, ktory ma cie gdzies, odbierajac sobie tym samym szanse na poznanie kogos wartosciowego
"Tak rzadko zdarza się słyszeć, żeby kobiety mówiły: „Nie mogę się doczekać, żeby rozkręcić swój własny interes" albo „Już bym chciała chodzić na te zajęcia z handlu nieruchomościami". Cel większości kobiet brzmi „Za rok chcę być już mężatką"." |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Konto usunięte
|
Podobać mu się, to pewnie się podobasz. Pytanie tylko na ile i co z tego wynika. Jeżeli liczysz na to, że na tyle, iż on nagle się zmieni, to powiedzmy, że możesz się przeliczyć. Czy na tyle, aby w końcu mogło między Wami do czegoś dojść, to zapewne to możliwe. Na co liczysz? Jeżeli na fajne "coś", łącznie z masowaniem się tu i ówdzie, to pewnie się doczekasz. Jeżeli jednak na coś konkretniejszego - związek, poważną znajomość, to jest niestety spore prawdopodobieństwo, że się przeliczysz. Facet już teraz Ci sygnalizuje "nie nadaję się do związku, mam trudny charakter". Jak dla mnie w wolnym tłumaczeniu znaczy to "nie chcę związki", "nie zamierzam iść na żadne ustępstwa, jeżeli już jakiś związek się trafi". Może być ciężko.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#19 |
Rozeznanie
|
Chyba nie ma co badać, koleś sam Ci przecież powiedział, że do związku się nie nadaje, co oznacza dokładnie to, co powiedział: na związek z nim nie masz co liczyć. To taki standardowy tekst, żeby Ci po wszystkim powiedzieć: przecież Ci mówiłem, ze ja do związku się nie nadaję. Nie licz na nic poza seksem bez zobowiązań
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
a myślałam że może jednak ktoś napisze że ludzie się zmieniają... ale macie racje - lepiej teraz zdawać sobie sprawę z tego i się poprostu nie zaangażować
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Raczkowanie
|
Mnie też kręcą/kręcili tacy niegrzeczni chłopcy. Lecz z całą świadomością stwierdzam że gra nie jest warta świeczki. Można się poczuć jak prawdziwa kobieta dopiero wtedy jak się nie dasz wkręcić w taki chory układ, może na filmach to fajnie wygląda i on potem się zmienia ale życie to nie film niestety
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#23 |
Zadomowienie
|
Żeby się tylko za bardzo w tą zabawę nie wkręciła i nie złapała potem na tym, że nie o samą zabawę jej chodzi...
![]() |
#24 |
Raczkowanie
|
właśnie o to się martwię... żeby się niepotrzebnie nie zaangażować...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:37.