|
Notka |
|
Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
tabletki antykoncepcyjne a tycie
Od tygodnia biore tabletki antykoncepcyjne,zauważyła m u siebie znaczny wzrost apetytu,co bardzo mnie martwi, poniewaz utrudnia mi to zrzucenie wagi,chodzę z tego powodu rozdrażniona i ciągle mam wrażenie jakbym miała pusty żołądek,ciągle jest mi potwornie słabo...Myslicie,ze efekt uboczny w postaci zwiększonego apetytu mogl pojawic sie juz po tygodniu brania tabletek? myslalam,ze ewentualne efekty uboczne widac dopiero po dluzszym czasie, kiedy to organizm zaczyna sie przyzwyczajac do tabletek...
Czy macie jakies sposoby na powstrzymanie wilczego apetytu,jakies rady jak nie przytyc zażywając tabletki,jakie skladniki najlepiej wyeliminowac z codziennej diety? Kilka lat temu brałam inne tabletki antykoncepcyjne na wyregulowanie okresu i bardzo przytylam- bardzo zalezy mi na uniknięciu takiego efektu tym razem. Dziekuje za odpowiedzi ![]() Edytowane przez julink Czas edycji: 2010-12-23 o 18:42 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Przyczajenie
|
Dot.: tabletki antykoncepcyjne a tycie
ja zmieniłam na yasminele, prowadzę zdrowy tryb życia, sport regularnie, sex różnie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
Na często czyta się, ze to nie tabletki powodują tycie, a fakt że ulegamy większemu apetytowi, które one wywołują.
Ja się z tym nie mogę zgodzić, tabsy biorę 3 miesiące, równocześnie zmieniłam nawyki żywieniowe na lepsze i ogólnie jem mniej. I co? Przytyłam już 7 kg. Dokończę opakowanie i jezeli nic sie nie zmieni to ja zmienię tabletki
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
No wlasnie mam straszny problem z apetytem,nie moge go powstrzymac :/ kilka lat temu brałam tabletki na wyrównanie okresu i przytylam z 5kg przez to ze nie opanowywalam glodu, do dzisiaj tego żałuje...Chcialabym tego uniknąc,ale wiem ze moja lekarka powie mi, ":ze organizm musi sie przyzwyczaic" itd itd. i ze za 3 miesiace zobaczymy..;/ myslicie,ze z czasem ten głod po prostu minie? cala czuje sie opuchnieta i nieszczęśliwa, staaram sie własciwie odzywiac i trzymac linie,ale nie moge sie powstrzymac,głód jest tak silny,ze jest mi ciagle niedobrze...
Nie wiecie moze czy p odobne dzialania moga wywolywac krążki dopochwowe? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Konto usunięte
|
Podbijam wątek , biorę od 3 miesięcy Hamronet . Przytyłam już 6 kg.
Jestem załamana , długo walczyłam o to by schudnąć i teraz taki zonk ![]() Mam napady głodu ,smaki jak w ciąży , potrafię zjeść słodycze a za chwile ogórki kiszone ![]() Jest na to jakaś rada? Nie chce odstawiać tabletek , bo wiele razy jz zmieniałam i to jedyne po których nie mam migreny , nie miewam stanów depresyjnych. Nie chce ryzykować zmiana Kurcze,te napady głodu to jakaś maskara ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
może warto odstawic tabletki?
tak szczerzem, t ryja one wszystko ...wąTROBA PO PARU LATACH (...), zmienne nastroje tycie, rozzchianie gospodarki hormonalnej... jes;li nie masz potrzeby regulacji organizmu to nie zmuszj sie do tabletek jest to wygodne, co z tego co jest wazniejsze woje zdrowie czy seks a seks możeby bezpieczny jak sie mysli głowa, a nie dupą i tabletki nie sa potrzebne |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny jeśli zauważacie tak ogromne zmiany w waszym ciele, to udajcie się do lekarza. niech doradzi wam inne metody antykoncepcyjne.
Edytowane przez domciatko Czas edycji: 2011-11-27 o 17:02 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Ja kilka lat temu zaczełam brać tabletki na wyrównanie okresu i potworne bóle brzucha. Brałam Yasminelle i było w porządku, ale z racji, że nie są One tanie to poprosiłam o zmiane. Dostałam Microgynon chyba czy cos takiego. W ciągu jednego opakowania przytyłam 6 kg. Wróciłam do Yasminelle i niestety sukcesywnie dalej tyje, gdzieś od 3 lat. Przybyło mi przez ten czas około 15-17 kg. Także nie wiem co teraz zrobić z tabletkami, biore dalej, ale boje sie, że jeszcze przytyje, Lekarz mówi, że to nie przez tabletki, ale ja nie wiem....
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
a mi się zdaje, że czasami dziewczyny po prostu te tabletki traktują jako wymówkę. często zapominają o zdrowym odżywianiu, ruchu itp. a na tabletki idzie cała wina za dodatkowe 10 kg
![]() ja na tabletkach jestem od 3 lat. w tym czasie i tyłam i chudłam w zależności jak abrdzo dbałam o swoje menu i ruch. i nie ma to nic wspólnego z tabletkami. ale tak jak pisałam wcześniej, jesli u Was jest jakiś ogromny problem zmieńcie metodę antykoncepcji. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Nikt mi nie wmówi, że od tabletek się nie tyję. Ładnie utrzymywałam wagę dopóki nie zaczęłam ich brać. Na pewno nie jadłam więcej, ruszałam się tyle samo. Efekt: 5kg więcej w 4 miesiące. Teraz pytanie: czy jak odstawię teraz, to wrócę do poprzedniej wagi bez żadnej diety? Czy te kg ze mną zostaną?
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:38.