| 
 | |||||||
| Notka |  | 
| Szkoła i edukacja Szkoła i edukacja, to forum dla osób, które chcą się uczyć. Tu dowiesz się wszystkiego o szkołach, uczelniach, kursach. Na forum NIE odrabiamy prac domowych! | 
|  | 
|  | Narzędzia | 
|  2011-12-30, 12:50 | #1 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2011-12 
				 | magister z zarządzania i inżynierii produkcji po licencjacie z pedagogiki?

Mój znajomy po licencjacie z pedagogiki kontynuuje nauke na kierunku zarządzanie i inżynieria produkcji-magister.Zastanawia mnie czy mając magistra z tego kierunku ale nie mając inżyniera może pracować jako inżynier produkcji,jakości lub technolog?

| 
|     |   | 
|  2011-12-30, 15:05 | #2 | 
| Władca Wizażu Zarejestrowany: 2010-08 
				 | 

Dot.: magister z zarządzania i  inżynierii produkcji po licencjacie z  pedagogiki?

Treść usunięta

| 
|     |   | 
|  2011-12-30, 15:40 | #3 | 
				 | 

Dot.: magister z zarządzania i  inżynierii produkcji po licencjacie z  pedagogiki?

To jest kierunek a specjalizacje wybral "zarządzanie technologią".Myslę że dobry kierunek ale po logistyce,towaroznactwie czy transporcie.

| 
|     |   | 
|  2011-12-30, 18:55 | #4 | 
| na przekór do celu Zarejestrowany: 2010-05 Lokalizacja: Wrocław 
				 | 

Na UŁ podobno można iść ma mgr po jakimkolwiek licencjacie. No ale na UŁ nie ma ZiIPu  Chyba?   
				__________________ Zwierzak prosi https://pomagam.pl/kocilos?fbclid=Iw...682tWvHgbmUFYk | 
|     |   | 
|  2011-12-30, 23:22 | #5 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2007-04 
				 | 

Ja jestem na zarządzaniu po I stopniu pedagogiki. oleeeeeeee Ale fakt, nie na zipie. zip to jednak bardziej inżynierski mi się zawsze wydawał | 
|     |   | 
|  2011-12-30, 23:33 | #6 | 
				 | 

Treść usunięta

| 
|     |   | 
|  2011-12-31, 09:19 | #7 | 
				 | 

Ta osoba jest nastawiona na przedmioty techniczne i chce się ich uczyć.Wątkiem tematu jest to czy może on zajmować stanowiska inżynieryjne bez szczególnych uprawnień.

| 
|     |   | 
|  2011-12-31, 11:33 | #8 | 
| Konto usunięte Zarejestrowany: 2006-07 
				 | 

Ale tak logicznie rzecz biorąc. Czemu ma zajmować stanowiska inzynierskie jeśli inzynierem nie bedzie? drugi stopien robi sie tylko 1,5 roku przecież to jest bardzo mało w porównaniu do ludzi, którzy ucza się tego 5 lat.  A poza tym to takie pójscie na skróty. Kazdy by wolał isc na jakies bardziej lajtowe studia typu pedagogika, potem przemeczyc sie ten niekrótki okres na mgr i robic to co inzynier. Ale tak dobrze podejrzewam, ze nie ma. | 
|     |   | 
|  2011-12-31, 12:17 | #9 | |
				 | 

Cytat: 
 Jeśli jednak stanowisko jest dla inżynierów, ale uprawnienia nic nie zmieniają, (bo dajmy na to ten inżynier będzie się zajmował formalnościami - bo i tak jest) no to może sobie tak pracować. 
				__________________ Zwierzak prosi https://pomagam.pl/kocilos?fbclid=Iw...682tWvHgbmUFYk | |
|     |   | 
|  2011-12-31, 12:50 | #10 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2008-01 
				 | 

nie wiedziałam, że tak można   tzn. zawsze mi się wydawało, że na II stopień studiów wezmą tych, którzy mają już tytuł inż. po pierwszym stopniu, a nie licencjatów  niemniej, na mgr na moim wydziale nie przyjęliby ludzi, którzy nie bronili się i nie mają zdanego egzaminu inż. 
				__________________ sun goes down | 
|     |   | 
|  2011-12-31, 15:36 | #11 | 
				 | 

Na Uniwersytecie Ekonomicznym we Wrocku tak można   | 
|     |   | 
|  2011-12-31, 15:44 | #12 | 
				 | 

Treść usunięta

| 
|     |   | 
|  2011-12-31, 16:07 | #13 | 
				 | 

Jeszcze bym zrozumiała gdyby po kierunku Zarządzanie czy czymś pokrewnym ale po Pedagogice   | 
|     |   | 
|  2012-01-20, 19:03 | #14 | 
| Zadomowienie | 

halo, jest tu ktoś jeszcze? chciała bym zapytać czy widzicie jakikolwiek sens studiowania właśnie zarządzania i inżynierii produkcji po innym kierunku inżynieryjnym? Za rok będę kończyć Technologię Żywności i Żywienia Człowieka i jestem z tego średnio zadowolona. I właśnie myślę nad czymś innym. Obecną specjalizację mam zarządzanie i organizacja produkcji w przemyśle spożywczym - i już widzę, że w przedmiotach 'zarządzających' czuję się lepiej niż w takich stricte żywnościowych. Myślicie, że w ogóle dam radę i poradzę sobie z brakami? Studiuje może ktoś to na Politechnice Warszawskiej? I w ogóle jest sens tak robić, czy może zrobić 2 magisterki - z jednego i drugiego? Trochę się pogubiłam po maturze i wyszło jak wyszło - a moim marzeniem było studiowanie matematyki   
				__________________ PCOsiak pełną gębą. | 
|     |   | 
|  2012-01-20, 19:11 | #15 | |
				 | 

Cytat: 
  2 magisterki? a wiesz czy ta z technologii żywności byłąby ci już teraz do czegoś potrzebna? nie wystarczy sama z ZIPu? nie orientuję się dobrze w tym temacie, ale jak na moje oko to śmiało możesz iść na ZIP jeśli to bardziej kręci cię niż tematyka typowo żywnościowa   
				__________________ Zwierzak prosi https://pomagam.pl/kocilos?fbclid=Iw...682tWvHgbmUFYk Edytowane przez viva91 Czas edycji: 2012-01-20 o 19:15 | |
|     |   | 
|  | 
|  Nowe wątki na forum Szkoła i edukacja | 
|  | 

| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
| 
 | 
 | 
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:48.