|
Notka |
|
Masaż Miejsce dla osób, które interesują się masażem wyszczuplającym i zdrowotnym. Dołącz do nas, podziel się swoim doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Olej z pestek winogron
Witam serdecznie !
Dowiedziałem się, że bardzo dobrym dla skóry jest olej z pestek winogron, ponoć dobrze wpływa na wnętrze pochwy (nie wiem ile w tym prawdy). Potrzebuje olejek do masażu erotycznego, chciałbym mieć pewność, że nie pojawia się, żadne podrażnienia czy inne skutki uboczne, po dostaniu się olejku w miejsca intymne. Ponadto czy takiemu zwykłem olejowi z pestek winogron, można nadać jakiś ładny zapach i czy będzie się on nadal nadawał do masażu erotycznego? PS. Cena między zwykłym olejem z pestek winogronowym a takim o nazwie "olejek do masazu" z pestek winogron o ładnym zapachu jest dosyć znaczna. Pozdrawiam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Olej z pestek winogron
olej z pestek winogron używam do smażenia jest dietetyczny;p...hehe ale o tym to ja pierwsze słysze
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Rzeczywiście olej z pestek winogron jest dobry do smażenia
![]() A co do jego zastosowań kosmetycznych, to też się nadaje do masażu. Kup sobie olejek gotowy z dodatkiem zapchowych olejków do masażu, to taniej Ci wyjdzie, niż miałbys kupować olejki aromaterapeutyczne i dodawać je do ol. z pestek winogron. Podobny wątek już się pojawił całkiem niedawno, więc odsyłam do wątku wstecz o kilka tygodni... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Ja masuję (klasycznie, nie erotycznie
![]() W tym wypadku do masażu ciała możesz sobie przygotować jedną miseczkę (około 100 ml. oleju) i wpuścić 5 kropli olejku eterycznego, który Ci się najbardziej podoba (zapachów jest mnóstwo), a do masażu okolic intymnych drugą (bez olejku). Tylko żeby się miseczki nie pomyliły ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Witam , może tutaj mi ktoś pomoże. Otóż zamówiłam na zrobsobiekrem ekstrakt z nasion winogron, dokładnie to szukałam olejku z pestek winogron ale coś mi się pomyliło i nie zwróciłam uwagi , a chciałabym nakładać go na włosy tylko nie wiem w jaki sposób...
![]() http:// http://www.zrobsobiekrem.pl/pl/p/-Ek...n-winogron-/47 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
Witaj nesaya5.
Kilka lat temu wykonywałęm na sobie ayurvedyjskie(czyli hinduskie) masaże nacierające całego ciała (łącznie ze skórą głowy i włosami). Robiłem to olejem z nasion sezamu, który działa odżywczo na skórę. Wiem, że olejek z pestek winogron jest jednym z najlepszych do masażu. I tutaj mogę okazać się niepomocny, gdyż nie wiem jak on działa na włosy. Co do sposobu wcierania, to ja robiłem to masując skórę głowy, tak jakbym mył włosy. Facetom łatwiej, bo mają je krótsze... ale z pewnością poradzisz sobie i z długimi włoskami. Jeśli natomist pytasz o efekt uzyskany takim wcieraniem, to nie pamiętam, jak działało na włosy, oprócz tego, że były bardzo tłuste i musiałem je potem dwukrotnie myć szamponem. ![]() Powodzenia w poprawianiu urody życzę. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Problem w tym ,że konsystencja tego ekstraktu jest w proszku
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
i jak się udała własnej roboty super odżywka do włosów? Nie zrobiły się kluski po dodaniu proszku do odżywki? Pewnie niełatwo byłoby je usunąc z Twoich ślicznych włoskow...? Powinni robić ten specyfik w płynie i byłoby po problemie.
Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:48.