| 
 | |||||||
| Notka |  | 
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. | 
|  | 
|  | Narzędzia | 
|  2007-06-28, 12:43 | #1 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2006-08 Lokalizacja: Ruda Śląska 
				 | Jak przetrwać bez wody:(

Kochane Wizażanki, czekam na pomysły jak przetrwać bez wody jak się myć co gotować  Niestety w moim cudnym mieście z powodu bakteryjek , zamknęto nam dopływ wody   Czyli jak życ ,jak przetrwać , mając do dyspozycji wodę mineralną, ta z beczkowozów nadaje się tylko do sanitariatów. Ja osobićsie chyba będę żyć na jedzonku z puszek,słoików.....  kupiłam też chusteczki dla niemowląt do pewnych celów;p | 
|     |   | 
|  2007-06-28, 12:57 | #2 | 
| Zakorzenienie | 

Dot.: Jak przetrwać bez wody:(

oj wspolczuje naprawde  niedawno mowili o tym we wiadomosciach na tvp1. strasznie...   | 
|     |   | 
|  2007-06-28, 13:02 | #3 | 
| Zakorzenienie | 

ojjj też współczuję...  a jak długo będziecie tak koczować? ja bym sie chyba wynosiła gdzie pieprz rośnie na ten czas, jakieś wakacje w miejscu, gdzie woda jest   
				__________________ po prostu Milena   | 
|     |   | 
|  2007-06-28, 13:13 | #4 | 
				 | 

Wersja pesymistyczna to około 3  tyg  Też bym pojechała ale cóż obowiązki.........   | 
|     |   | 
|  2007-06-28, 13:15 | #5 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2006-06 
				 | 

O raaaaany, współczuję Ci.   Wiesz, z jedzeniem będzie mniejszy problem. Gorzej z myciem.  Najlepiej odwiedź rodzinę, albo wybierz sie na wakacje.   
				__________________ żartowałam! | 
|     |   | 
|  2007-06-28, 13:38 | #6 | 
| Wtajemniczenie Zarejestrowany: 2006-07 Lokalizacja: Gdańsk;) 
				 | 

U mnie nigdy nie bylo ze w calym miescie nie bylo wody (najwyzej w dzielnicy). I tak tez kiedys bylo przez kilka dni. Kapac sie jezdzilam do drugiego mieszkania gdzie byla woda (akurat lokatorzy wyjechali na wakacje). Odzywialam sie raczej tak jak zawsze  Dla mnie bylo by straszne jakby wylaczyli wode w calym miescie. Nie umnialabym sie nie myc nawet przez jeden dzien. Chyba bym wyjechala tam gdzie jest woda  Albo zbankrutowalam bym na wodzie mineralnej do kapieli   
				__________________ Nigdy mnie nie kochał!-szepcze.Podły kłamca! Skąd wiesz...? Ktoś mówi Ci, że jest noc, pokazuje księżyc... Po 12 godzinach nazwiesz go kłamcą? | 
|     |   | 
|  2007-06-28, 14:00 | #7 | 
| Zadomowienie | 

Straszne... Współczuję... Trzy tygodnie- jejku- nie wytrzymalabym. Moze kup kilka takich wielkich baniaków z wodą (nie wiem czy u Ciebie takie sprzedają)- takich, które stawia się w różnych firmach/sklepach itp do góry nogami na takiej maszynie i mozna sobie wlać ją do kubka. Tak robila moja ciocia- woda w ich kranach nie nadawała sie do mycia, więc musieli kupować taką. Nie była chyba strasznie droga. | 
|     |   | 
|  2007-06-28, 14:05 | #8 | 
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2006-09 
				 | 

to wydaje się być chyba najlepszym pomysłem   
				__________________ "Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie jak go wskrzesić." Albert Einstein | 
|     |   | 
|  2007-06-28, 17:22 | #9 | 
| Wtajemniczenie Zarejestrowany: 2005-08 Lokalizacja: Stamtąd ;) 
				 | 

Hm, ja mam wodę z bojleru   Wiec może taki wielki baniak (jak te odwrócone do góry nogami w maszynach do nalewania sobie wody do kubeczka  ile to może mieć litrów  ) załatwił by sprawę na parę dni... Proponuję też myć ręce i inne 'nie bardzo brudne' rzeczy nad miską, w której można potem obmyć inne rzeczy które też nie musza być nieskazitelnie czyste :P np. butki. I pomyslec jak zyli nasi pradziadkowie kiedy to wodę przynoszono wiadrami ze studni   
				__________________ "Nie widziałam cię już od miesiąca. I nic. Jestem może bledsza, trochę śpiąca trochę bardziej milcząca lecz widać można żyć bez powietrza !" | 
|     |   | 
|  2007-06-28, 17:32 | #10 | 
| Rozeznanie Zarejestrowany: 2006-08 
				 | 

Chusteczki do higieny intymnej wydają sie być koniecznością. Jedzenie to pół biedy bo nawet zupe ugotować na mineralnej można. Najgorzej chyba z higieną. Współczuje tej całej sytuacji, z pewnością jest to męczące  . 
				__________________ "Jestem samolubna, niecierpliwa i trochę niepewna siebie. Popełniam błędy, tracę kontrolę i jestem czasami ciężka do zniesienia. Ale jeśli nie potrafisz znieść mnie kiedy jestem najgorsza, to cholernie pewne, ze nie zasługujesz na mnie, kiedy jestem najlepsza. ” - Marilyn Monroe | 
|     |   | 
|  2007-06-28, 18:36 | #11 | 
| Zadomowienie | 

| 
|     |   | 
|  2007-06-28, 18:49 | #12 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2006-08 Lokalizacja: Rzeszów / Stalowa Wola 
				 | 

Ja z kolei nie będę mieć ciepłej wody od 2 do 6 lipca... Ale to i tak lepiej, bo ty w ogóle nie masz wody, a ja będę mieć zimną, a ją można podgrzać jakoś. Najlepiej wybierz sie do kogoś - tak jak ktoś wyżej napisał  Trzymam kiukasy   
				__________________ | 
|     |   | 
|  2007-06-28, 20:05 | #13 | 
| Raczkowanie | 

A strzyga77 skąd jesteś bo ja Kochłowice i czekam tylko kiedy u nas wyłączą bo tez wykryją bakcyle- jak narazie woda jest!

__________________  Kacper : 26.11.2013  g:13:20   Kciuki za Anię  | 
|     |   | 
|  2007-06-28, 20:34 | #14 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2005-05 Lokalizacja: uroczysko 
				 | 

Szczerze współczuję   Myś i kąpać się chodziłabym do znajomych, albo rodziny... A z gotowanie to trudniejsza sprawa, ale dasz radę  albo stołuj sie na mieście albo o kanapkach. Te chusteczki tez na pewno pomoga Ci wiele. Powodzenia! 
				__________________ Połam język  Spadł bąk na strąk, a strąk na pąk. Pękł pąk, pękł strąk, a bąk się zląkł.  MIŁEGO DNIA   | 
|     |   | 
|  2007-06-28, 22:28 | #15 | 
				 | 

Wiadomości z placu boju;p Jestem z tej sławetnej Rudy śl. Wodę do picia to mamy masę mineralek po 5l, pranko to wybieram się do znajomych i tam też kąpiel, mycie włosków opanowałam w mineralce, chusteczki dla niemowląt super sprawa; polecam też na wakacje  , jeść na mieście odpada bo knajpy pozamykali, tak jak fryzjerów, dentystów  itp.....al  e jedzonko jest ze słoiczków, kluseczki na parze i takie tam frykasy Ogólnie robi się wesoło....ponoć zmierza do nas wojsko  Dobrze, że jestem nauczycielką i mam wakacje , bo nie wyobrażam sobie porannego biegu do pracy ......w takich warunkach. | 
|     |   | 
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|  2007-06-28, 23:01 | #16 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2004-07 Lokalizacja: Paris 
				 | 

Strasznie to uciazliwe byc musi. A przetrwac owszem da sie.

| 
|     |   | 
|  2007-06-28, 23:07 | #17 | 
| Zadomowienie | 

ojejku to straszne   wspolczuje  ja pamietam jak mialam remont w domu to nie mialam gdzie sie wykapac bo lazienka byla w remoncie ale wtedy to wyjechalam do babci  ojjj ale to nawet nie jest porownianie do tego co ty przychodzisz teraz   
				__________________ zapraszam na wymianę: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=725984 | 
|     |   | 
|  2007-06-28, 23:33 | #18 | 
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2007-04 
				 | 

Pozostaje jakoś sobie radzić  Można za pomocą suchego szamponu do włosów (np. Klorane), termalki w sprayu, do mycia buzi jakieś mleczko czy micel, mycie zębów płynem do higieny jamy ustnej i pastą zamiast pasty i wody - tak w ramach oszczędzania wody za pośrednictwem kosmetyków  Najłatwiej z jedzeniem, jedynie stos naczyń będzie rósł pod sufit. | 
|     |   | 
|  2007-06-28, 23:42 | #19 | 
| Zadomowienie | 

Polecam plastikowe naczynia.

__________________ "You can have anything you want You can drift, you can dream, even walk on water Anything you want" | 
|     |   | 
Okazje i pomysĹy na prezent
|  2007-06-29, 00:34 | #20 | 
| Rozeznanie Zarejestrowany: 2006-12 Lokalizacja: Silesia 
				 | 

Słyszałam w wiadomosciach TV o tym dramacie z wodą . Nie pozostaje Ci nic innego jak przekształcić warunki domowe w obóz przetrwania i tak jak dawniej uzywać misek, miednic do mycia i zmywania .

__________________ Drzewo nie smagane deszczem i wichrem nie rośnie silne i zdrowe . /Seneka/ | 
|     |   | 
|  2007-06-29, 03:23 | #21 | 
| Wtajemniczenie Zarejestrowany: 2005-07 Lokalizacja: Ireland 
				 | 

Współczuję. Trzymam kciuki, że jak najszybciej podłączą Wam wodę.

__________________ dieta!   56...54...53...52...51...50  21.08.09 - zdane prawko.   | 
|     |   | 
|  2007-06-29, 07:40 | #22 | 
| BAN stały Zarejestrowany: 2006-11 Lokalizacja: z nad zachodniej granicy 
				 | 

[quote=strzyga77;4665733]Wiadomości z placu boju;p , jeść na mieście odpada bo knajpy pozamykali, tak jak fryzjerów, dentystów  itp.....al  e jedzonko jest ze słoiczków, kluseczki na parze i takie tam frykasy quote] ło matko!!!!!!  ja bym nie wytrzymała - bez wody można sobie jakoś radzić...... ale bez knajp  , bez wyjścia na kolacyjkę w sobotę,  a wpiątek na pifko  ze znajomymi  - chyba bym wyjechała z miasta   | 
|     |   | 
|  2007-06-29, 07:52 | #23 | |
| Zakorzenienie | 

Cytat: 
  ekhm, co jak co ale bez wody to sie zyc nie da. Co do mieszkancow Rudy Slaskiej to strasznie wspolczuje braku wody  Ale jezeli zdrowie wazniejsze to trzeba jakos wytrzymac   
				__________________ Za mądra dla głupich, a dla mądrych zbyt głupia. Zbyt ładna dla brzydkich, a dla ładnych za brzydka. Za gruba dla chudych, a dla grubych za chuda. Za łatwa dla trudnych, a dla łatwych za trudna. Zbyt czysta dla brudnych, a dla czystych za brudna. Spróbuj się domyślić gdzie to mam.   | |
|     |   | 
|  2007-06-29, 16:36 | #24 | 
| Zadomowienie | 

Wiadomo juz do kiedy nie macie wody? Czy to jeszcze za wcześnie, zeby określić? Zupełnie się na tym nie znam, więc stąd to pytanie   | 
|     |   | 
|  2007-06-29, 17:35 | #25 | 
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2006-01 
				 | 

Dla mnie lepiej bez wody niż bez prądu    | 
|     |   | 
|  2007-06-30, 11:45 | #26 | 
| Zadomowienie | 

To juz wolę brak prądu    | 
|     |   | 
|  | 
|  Nowe wątki na forum Forum plotkowe | 
|  | 

| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
| 
 | 
 | 
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:37.